Banda Trojga. i Wasyl oczekujący.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 19, 2014 22:08 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 20, 2014 11:08 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

viewtopic.php?f=20&t=166611&p=10911256#p10911256

zapraszam po tureckie delikatesy - bazarek pół na pół

a my po nocy nie znaleźliśmy mokrych niespodzianek. Zuza super uradowana łaził po łózku w srodku nocy i mruczała i się przytulała i barankowała i kichnęła mi w nos o 5:12 i chyba jest zadowolona :)
Niech z tym sikaniem okaże się, że to nieprawda.
Dziś podejrzałam Zuzę w kuwecie - sikała :)
Z Morelą stosunki napięte i warczące, ale panny są w podobnym wieku, chcą się bawić, więc za parę dni liczę, że się polubią. Na razie Morela szaleje z piszczącym chomikiem (najlepsza zabawka świata, Morela płacze obok mebla, jeśli jej tam chomik wpadnie) a Zuza na parapecie na poduchach gapi się przez okno.
Oby było dobrze....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 20, 2014 11:28 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Poczekam jeszcze parę dni, ale już powoli rozważam detronizację wróża Macieja :smokin:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob gru 20, 2014 13:18 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Trzymam nadal kciuki

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob gru 20, 2014 21:16 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Wiecie co kochani ? Wiem, że mnie zaraz udusicie, ale nie psioczcie już na "byłych" Zuzanki. Święta idą, pokój całemu światu, łącznie z tymi, co nie dorośli do kota, który może sprawiać kłopoty. Myślę, że Zuzanna ich po prostu przerosła. Jak ktoś nastawi się na zwierzę miziaste, grzeczne, bezproblemowe to każde odchylenie od wyobrażenia będzie szokiem. Może oni wybrali Zuzannę ale Zuzanna nie wybrała ich ? Widzę, że wróciła do domu i czuje się bezpiecznie. Pewnego dnia przyjdzie ktoś, kto pokocha kocicę gorąco i żadne sikanie tego żaru uczucia nie ugasi :lol: Będzie dobrze :ok:
W tym zwariowanym świecie tak łatwo człowiekowi dostać "kota", niestety kotu trudno dostać człowieka.

Kamica

Od: Sob paź 11, 2014 18:08

Post » Sob gru 20, 2014 22:16 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

też w to wierzę. Przykre tylko, że starałam się bardzo pomóc i oczekiwałam jedynie uczciwego traktowania ale ani ja ani kot się tego nie doczekaliśmy.
Ważne, że jest bezpieczna, nie jest w schronie, bawi się piłkami i wyrywa flaki z oparcia kanapy - uwaga - od wewnątrz :twisted: tak jak to robiła kocięciem będąc.
I już i tyle. Będę się musiała zająć jej oczkami, bo są dużo gorsze niż były. Pomyślimy, zadziałamy.
Dziękuję za wsparcie, pomoc i Fszystko :)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 21, 2014 1:11 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Kamica - ludzie na wiele rzeczy nie są gotowi, na dzieci na przykład itp. ale jak ktoś ma w sobie poczucie odpowiedzialności (a tego przede wszystkim oczekuje się od dorosłych ludzi, bądź co bądź), to robimy wszystko aby jakoś to zagrało. Ja też miałąm powrót sikającego kota ale naprawdę baaardzo długo próbowaliśmy wspólnie, wyczerpaliśmy praktycznie wszystkie sposoby - koniec końców kot okazał się kotem z problememi psychicznymi i mimo że jest u mnie już parę lat to nadal od czasu do czasu dostaje prochy, bo każda zmiana w umeblowaniu, każda nowa osoba w domu to jest dla tego kota stres. Adopcja po prostu była stresem, wrócił to tez trochę nam zajęło naprostowanie gościa i mimo wszystko pozostał sikaczem na tle nerwowym - wygląda na to że ewidentnie w jego przypadku nie dało się tego tam opanowac, ale opiekunka stawała na głowie żeby było dobrze. Skoro jedni mogą, to dlaczego inni nie?

Swoją drogą, ja bym się cieszyłą, że Zuza tak szybko wróciła i że nie jest tam gdzie być nie powinna. Jest to na pewno kłopot, ale lepiej tak niż gdyby miałą tam być i wywoływac jedynie złość i nic więcej.

I NIEWYBACZALNE według mnie jest odwiezienie kota do schronu, skoro miał wrócić w razie czego do DT.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 21, 2014 7:14 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Gibutkowa pisze:Adopcja po prostu była stresem, wrócił to tez trochę nam zajęło naprostowanie gościa i mimo wszystko pozostał sikaczem na tle nerwowym - wygląda na to że ewidentnie w jego przypadku nie dało się tego tam opanowac, ale opiekunka stawała na głowie żeby było dobrze. Skoro jedni mogą, to dlaczego inni nie?

Bo jedni są odpowiedzialni i mądrzy, a inni wygodni :(

I NIEWYBACZALNE według mnie jest odwiezienie kota do schronu, skoro miał wrócić w razie czego do DT.

Cieszyć się trzeba, że nie zawieźli do lasu, albo nie otworzyli drzwi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 21, 2014 8:38 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Wciąż pamiętam horror sprzed roku - pan doktor na złość córce wystawil koty pod śmietnikiem w koszu ma pranie. Tak, nasze kochane, forumowe Białasy po Basi - Tuptusia i Atomka.
Cud, że nie zaginęły. Straż miejska odwiozła do schroniska i udało się nam je stamtąd odebrac.
Wciąż nie mogę przestać źle życzyć temu psychopacie...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 21, 2014 8:50 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

Agneska pisze:Wciąż pamiętam horror sprzed roku - pan doktor na złość córce wystawil koty pod śmietnikiem w koszu ma pranie. Tak, nasze kochane, forumowe Białasy po Basi - Tuptusia i Atomka.
Cud, że nie zaginęły. Straż miejska odwiozła do schroniska i udało się nam je stamtąd odebrac.
Wciąż nie mogę przestać źle życzyć temu psychopacie...

Pamiętam. Pan pewnie ma się jak pączek w maśle.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 21, 2014 10:54 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

no to kolejna noc za nami.
SUCHA noc :ok: ale NIE CICHA noc, bo dziewczyny są młode i szaleją :) jeszcze przyjaźni nie ma, ale już jest wspólne łazenie, ganianie, odbijanie się od szaf i wrzaski :) w środku nocy także. Zuza przychodzi w nocy parę razy i sprawdza, czy śpimy :)
Teraz walczy w szafce i wyrzuca rzeczy, fajna babka :)
może ktoś pokocha, taki odpowiedzialny ktoś.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 21, 2014 11:08 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

czarno-czarni pisze:no to kolejna noc za nami.
SUCHA noc :ok: ...

mów mi wuju :smokin:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie gru 21, 2014 11:19 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

viewtopic.php?f=20&t=166630
bazarek dla np studentów zarządzania
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 21, 2014 19:57 Re: Czarni+Morela i... Zuzanna is back :(

SUCHA noc :ok: ale NIE CICHA noc - super zabrzmiało, całkiem nowa, kocia kolęda :wink:
W tym zwariowanym świecie tak łatwo człowiekowi dostać "kota", niestety kotu trudno dostać człowieka.

Kamica

Od: Sob paź 11, 2014 18:08

[poprzednia][następna]