Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2014 17:45 Re: Szara norka u Alienorka

Już po operacji, więcej informacji przy odbiorze. Kończę o 19ej więc będę sprężała po Rusiątko moje kochane :1luvu: , żeby przed zamknięciem zdążyć i na spokojnie (w miarę) dowiedzieć się co i jak.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw gru 18, 2014 21:43 Re: Szara norka u Alienorka

Rusia splątana jeszcze i ze szwendaczkiem - będziemy spały dziś w łazience. Kilka zębów usuniętych, reszta wyczyszczona, kicia obśliniona w sposób tragiczny. Trochę chłodna, więc szykuję termofor dla niej, dla mnie herbatę i kanapkę - no i książkę, bo będzie na pewno chciała coś i sama nie wiedziała co. Koty dostaną rybkę na kolację (gotowaną - mintaj) tylko musi przestygnąć.
Miałam telefon o Justina jr lub Basileusa - ale co z tego wyjdzie to jeszcze się zobaczy. Niestety dzidzia do stała Convenię (a przecież mogłam jej podawać w domu podskórnie antybiotyk :roll: . Mamy też przeciwbólowe dopyszcznie i prikaz kontroli w poniedziałek lub wtorek oraz podawania przez 7 dni wyłącznie mokrego.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw gru 18, 2014 21:57 Re: Szara norka u Alienorka

jacy gorliwi :evil:

dobrze, że juz po wszystkim
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt gru 19, 2014 7:32 Re: Szara norka u Alienorka

:kotek:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 19, 2014 8:53 Re: Szara norka u Alienorka

Jak Wam noc minęła?długo Kocina miała szwędaczkę ?
mam nadzieję że się wyspałaś Alienorku no i że wszystko z rana jest ok :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt gru 19, 2014 11:20 Re: Szara norka u Alienorka

Szwędaczek minął dość szybko, ale włączył się miziaczek, więc tak czy siak półprzytomna jestem. W dodatku Basileus się dobijał, że on też chce przyjść się przytulić i wycyckać mi obojczyki :roll: . Tak że zabawnie było.
Swoją drogą nie mam światła na przedpokoju - szlag trafił plafon - skądeś się przepięło (?) i ta część trzymająca go w suficie popaliła się i połamała. I odpadła jak wymieniałam żarówkę. A w pokoju - najpierw Basileus wieszał się na moim kolczykowym wieszaczku (w końcu zdjęłam i schowałam) a potem udało mu się przyhaczyć żyrandol i zawisnąć na nim chwilkę wystarczającą do rozłączenia tam czegoś. Naprawię jutro, bo dziś będę raczej za późno w domu, żeby coś przy świetle grzebać. Fajnie, nie? Ktoś się dziwi czemu nawet nie planuję choinki, tylko wiązankę zawieszoną na gwoździkach wysoko poza zasięgiem skoku? :twisted:

Alienor

Post » Pt gru 19, 2014 11:27 Re: Szara norka u Alienorka

:ryk:
choinka - a co to? :twisted:
ostatnia stała ok. 15 min., za bodyguard'a robił Misiek a i to nie obronił i w efekcie Krzysiek rozbierał to co zdążył zawiesić - zdejmował na korytarzu :twisted:

nawet badylek pod sufitem nie uchowa się przed Kiri i Figaro :evil:
więc badylka niet :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob gru 20, 2014 0:15 Re: Szara norka u Alienorka

Na późną kolację Rukia wsunęła całą garść drobno pokrojonej wołowiny. Ewidentnie jej lepiej się je już dzisiaj - a przecież dopiero wczoraj miała czyszczenie.

Alienor

Post » Sob gru 20, 2014 11:46 Re: Szara norka u Alienorka

No i musiałam iść na obserwowane, żeby zobaczyć, że Alienor żyje.. Znowu mi zawiadomieni nie przyszło od 2 dni.. :twisted:
A okazało się, że żyje :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob gru 20, 2014 23:32 Re: Szara norka u Alienorka

Udało mi się spalić korek od światła, a nie mam zapasowego więc na razie jest nastrojowo. Prąd w kontaktach mam. Mam też nadzieję, że nie spaliłam instalacji od światła, bo wtedy święta miałabym niezwykle nastrojowe :roll: . Ale poza tym wszystko gra, prócz drobnego faktu, że wieczne zadziwienie i wątpliwości Fiony (znaczy dałaś mi to mięso, żebym je zjadła? A jesteś pewna że jadalne? A może oddam komuś? Albo może jednak zjem- jak będzie lepiej?) sprawia, że niedługo osiwieję.

Alienor

Post » Sob gru 20, 2014 23:37 Re: Szara norka u Alienorka

ale masz hard kor 8O podziwiam za "skuteczność"
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie gru 21, 2014 10:58 Re: Szara norka u Alienorka

Gratulacje ! Dzielna dziewczynka ! Bo nie spaliła całej instalacji - jak w dolnej jest to się da przeżyć :lol:

Ktos Ci to naprawi ? Kiedyś?

Moje koty często miewają tak jak Fiona.. :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie gru 21, 2014 16:07 Re: Szara norka u Alienorka

Korki nowe zanabyłam dziś i wkręcę jak tylko ze mnie zlezą Kotori i Basileus. Na razie okazują jak im mnie brakowało jak pojechałam do Leroy Merlina.
W drodze powrotnej zaszłam do Biedronki, gdzie mają syrop z czarnego bzu (z koncentratu), syropy "Smaki zimy" - malina+pomarańcza+goździki, cytryna+imbir, imbir+goździki. Kupiłam 2 pierwsze, bo jak będą tak genialne w smaku jak te letnie, to muszę lecieć dokupić.
I kotki mają dzień tłuczenia szkła - najpierw Rukia potłukła kubek jumbo, który był jej dodatkowym poidełkiem, potem Kotori stłukła swoją miseczkę szklaną. Przy pierwszym udało mi się pociąć lewą dłoń i wbić w stopę (wylazło w obu przypadkach) więc przy drugim bardzo rozsądnie założyłam drewniaki i usuwałam wszystko wyłącznie zmiotką i szufelką.

Alienor

Post » Nie gru 21, 2014 17:41 Re: Szara norka u Alienorka

O rany Alienorku
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Nie gru 21, 2014 18:46 Re: Szara norka u Alienorka

fenek_k pisze:O rany Alienorku

Ojtam, nic takiego się nie stało. Drobne skaleczenia i wsio. Na szczęście udało mi się koty uchronić przed wdzięcznym pląsaniem na rozbitym szkle (a zwłaszcza jego okruchach).
Światło mam znów - niestety nie w pokoju, bo to właśnie ten żyrandol odpowiada za cały problem. Przy zarąbistej pogodzie :evil: (słońce, chmury, deszcz ze śniegiem i wiatr) kociaste większość dnia przespały. I dobrze, bo wszak święta idą i mam trochę rzeczy do zrobienia.

P.S. I ten syrop malina+pomarańcza+imbir pyszny jest. Jutro chyba dokupię, bo ich mało u mnie.

Alienor

[poprzednia][następna]