MOJE KOCIE BIEDY cz.2 Mała Calinka ocalona przed śmiercią

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2014 22:01 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

aaallle klawiatura :strach: :mrgreen:

tez bardzo CIę podziwiam,ze to wszystko ogarniasz
Szkoda,ze nie możesz mieć nikogo do pomocy,chociażby najbliższych sąsiadów,ile byś miała lżej

Jak kiedyś pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia bezdomniaczków,to w życiu nie mogłam uwierzyć,ze one bezdomne,uświadomiła mnie dopiero sceneria
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 18, 2014 22:32 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Dziewczyny, dbam jak mogę - kocham je całym sercem.. :201461
A to dzieło Myszolandii :1luvu:
Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Pt gru 19, 2014 13:33 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Matko, te oczuśka! :D :1luvu: : Coś pięknego! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 19, 2014 14:35 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Cudeńko :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt gru 19, 2014 17:08 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Beata, taki uchwyt da się dorobić-wystarczy jakąkolwiek gałkę, uchwyt od szuflady, uchwyt od garnka wcisnąc na klej, poxiline , czy cos w tym stylu!
Ja zawsze szukam najtańszych rozwiązań, nawet transporter ostatnio kupiłam za 4 zł-duża torba chyba do spzrętu fotograficznego, pasek na ramię, wkładki usztywniające ze wszystkich stron(wyjmowane)
Cała zapinana na suwak, ale jest szczelina, przez którą dochodzi powietrze. Te wkładki rozprułam, wyciągnęłam tworzywo i włozyłam w to miejsce taki styropian powlekany z jednej strony aluminium(w lidlu kupiłam kilka lat temu, do ekranowania ściany za kaloryferem)
Teraz torba-transporter ma ocieplenie :D
Trzeba sobie radzić, jak w kieszeni przeciąg :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt gru 19, 2014 17:21 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Zdjęcie Lalusia cudne - ten śliczny pyszczek w serduszku. Myszolandia to prawdziwa artystka :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 19, 2014 18:11 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

kropkaXL pisze:Beata, taki uchwyt da się dorobić-wystarczy jakąkolwiek gałkę, uchwyt od szuflady, uchwyt od garnka wcisnąc na klej, poxiline , czy cos w tym stylu!
Ja zawsze szukam najtańszych rozwiązań, nawet transporter ostatnio kupiłam za 4 zł-duża torba chyba do spzrętu fotograficznego, pasek na ramię, wkładki usztywniające ze wszystkich stron(wyjmowane)
Cała zapinana na suwak, ale jest szczelina, przez którą dochodzi powietrze. Te wkładki rozprułam, wyciągnęłam tworzywo i włozyłam w to miejsce taki styropian powlekany z jednej strony aluminium(w lidlu kupiłam kilka lat temu, do ekranowania ściany za kaloryferem)
Teraz torba-transporter ma ocieplenie :D
Trzeba sobie radzić, jak w kieszeni przeciąg :lol:

Kasiu, świetny pomysł :) Bo ja gałkę mam schowaną, gwint się wyrobił (?) i nie można tego dokręcić - kupię mocny klej, może być ośmiorniczka? Mocno dokleję i powinno być ok - ten kontenerek jest dla bezdomniaczków, nie muszę się bać, że wyrwą drzwiczki.. Dzięki Ci, bo ja czasem gapa, nie pomyślę :oops: :1luvu:
A Laluś zwariuje od tych komplementów :ryk: Ale trzeba Wam trochę racji przyznać - jest przenajpiękniejszy :1luvu: :201461
kicikicimiauhau

Post » Pt gru 19, 2014 18:13 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Och, cudo! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt gru 19, 2014 18:27 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Ja nie znam konstrukcji tego transporterka-ta gałka musi byc dokręcana?
Znaczy nie na stałe?
Bo jesli nie na stałe, to musisz poizolować gwint pręta tłuszczem, przed nałożeniem gałki na klej.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt gru 19, 2014 18:39 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Kasiu, ta gałeczka była do wkręcania, wkładało się ją na ten pręt i służyła do zamykania, ale tym klejem się da to zrobić, bo będzie po prostu na stałe, nic nie zaszkodzi działaniu (ja nie ściągałam, po prostu z używania się wyluzowała i nie da się wkręcić) :kotek: Aha - kupiłam go w zooplusie, nazywa się bodajże Tiger voyager
111janina - Puszek dziękuje Ci z całego serduszka za 50zł na wodę Jana i żwirek <3 :kotek:
Zakupiłam dla kochanego ślepaczka żwirek: :201461
Obrazek
Bardzo dziękuję Anonimowemu Darczyńcy za wsparcie moich podopiecznych karmą suchą i pysznymi saszetkami Felix :1luvu: oraz Bożenie z Wiśniewa, która niestety odeszła niedawno z forum za jedzonko suche i smaczne puszki Felix i Cosma :1luvu:
Kolejne podziękowanie dla casica za wspaniałą paczkę swiąteczną i dla wszystkich, którzy wzięli udział w (nie)pomocy dla mnie: Osoba Anonimowa, Amika6, Meggi 2, Kotwkratke, Tundra, Liwia_, Aaaśka, SkaskaNH, KropkaXL, Meg11, Majencja, 111janina, Taragis, Ilgatto, Birfanka, Józefina1970, Leeann, Jarka, Pako, AgaPap, Myszolandia, marysienka, B-dur... :201494 Dziękuję Wam za życzliwośc i serce, które mi podarowaliście :201465
Dziękuję Wam... Oby Wasze dobro do Was powróciło... :201494

EDIT

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 27, 2014 15:22 przez kicikicimiauhau, łącznie edytowano 3 razy
kicikicimiauhau

Post » Pt gru 19, 2014 18:55 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

To my Tobie i twoim kotom, życzymy wszystkiego co najlepsze. Więcej życzliwości od sąsiadów i mieszkańców Rybnika :D (wiadomo ......)
Jesteś WSPANIAŁA :201494 dla kotów i nie tylko. Pozdrowienia :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 19, 2014 19:00 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Beatko-to ciszę się,że moja rada się przyda!-jak coś to pisz do mnie, bo pomysłów mam sporo-jak mnie kiedys dziewczyny ochrzciły-MCKropka-od MCGyver :lol:

Co do (nie)pomocy-cieszymy się wszyscy, ze mogliśmy sprawić Ci radość! :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt gru 19, 2014 19:17 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Gosiagosia pisze:To my Tobie i twoim kotom, życzymy wszystkiego co najlepsze. Więcej życzliwości od sąsiadów i mieszkańców Rybnika :D (wiadomo ......)
Jesteś WSPANIAŁA :201494 dla kotów i nie tylko. Pozdrowienia :1luvu:

Gosieńko, dziękuję za serdeczne słowa :1luvu:
kropkaXL pisze:Beatko-to ciszę się,że moja rada się przyda!-jak coś to pisz do mnie, bo pomysłów mam sporo-jak mnie kiedys dziewczyny ochrzciły-MCKropka-od MCGyver :lol:
Co do (nie)pomocy-cieszymy się wszyscy, ze mogliśmy sprawić Ci radość! :D

Cieszę się, że dam radę go naprawić, bo tak jest w porządku, tylko ta gałka :wink:
kicikicimiauhau

Post » Pt gru 19, 2014 19:22 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

Tak tak, Kasi się nalezy przydomek Mc Gyver, to miszczyni w różnego rodzaju wynalazkach i patentach. :P :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 19, 2014 19:37 Re: MOJE KOCIE BIEDY [2] Zimowe wyznania żebraczki :(

:lol: zawsze się cieszę Bożenko, jak moje rady komuś się przydają!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]