CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 19, 2014 13:57 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Co u nas?
Alfabetycznie –
Chocusia – czyli 9-letni coraz bardziej żywiołowy szczeniak linieje coraz bardziej ogromnymi kłębami futra…. Znowu brzuś w pełni zimy i podczas największych mrozów będzie goły… :evil:

Neruś kocha spanie na mnie. Trochę mniej się na mnie rzuca, atakuje i gryzie….
Reaguje na „nie wolno”.
Mimo wszystko nie ryzykuję chodzenia z gołymi nogami ani w spódnicy i muszę chodzić cały czas w spodniach…. co równocześnie jest pożyteczne bo w domu ziiimno…
Przez całe życie człowiek się uczy i ciągle odkrywa coś nowego…. Właśnie czytałam to https://www.facebook.com/groups/poradyb ... e/?fref=nf i to http://kocie-porady.pl/koc-zach/kocie-polowanie/
Tak, często zabawę kończymy na „upolowaniu zdobyczy” zabawki, myszki czegokolwiek ale nie wymyśliłam na zakończenie dawania smakołyku…
…..
Telefon wrócił do BOK bez naprawy – faktycznie nie widziałam, że do mnie próbowali dzwonić i pytać czy zaakceptuję kosztorys odpłatnej naprawy… podobno był zalany – pytałam jak to się mogło stać – wystarczy przemoknąć na deszczu…
Pojechał ponownie do naprawy – tym razem w ramach ubezpieczenia czyli poszerzonej gwarancji…. Czyli na Święta zostałam z zastępczym telefonem….
….
Oglądam oferty – jako przedłużenie umowy są coraz gorsze i beznadziejne – coraz wyższe ceny a bardzo korzystne dla nowych klientów… :|
….
Czy czasem miewacie przeczucia…. Ja czasem tak i przeczucia i intuicję… i dowiaduję się czego dotyczyła…
Dziś w pewnej chwili zrobiło mi się bardzo gorąco…. Jedyne co widzę to mniej więcej wtedy o mnie pomyślałaś i napisałaś posta… nie wiem o niczym innym bardziej prywatnym…
….
Zaczyna się weeckend, coraz więcej osób wychodzi z pracy…. A ja nie mogę bo nie mam nadgodzin…
…..
Mam prywatny powód do radości i oczekiwania – już wiem kiedy przyjedzie Krzyś – nocnym pociągiem jadącym od 2-5 i będzie w domu około 6:00 w Wigilię! :D
Na inny pociąg się nie dostanie a jeszcze wieczorem jest na jakimś przedświątecznym spotkaniu…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt gru 19, 2014 14:03 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Ważne, że na wigilię dojedzie :ok:

Faktycznie, jak ostatnio przedłużałam umowę, panie mi powiedziały od razu, że z nowym numerem będzie taniej.
Nawet doliczając 49zł aktywacji. Bo promocja tylko dla nowych :?
Żadnego poszanowania dla wieloletnich klientów. Ci też przecież powinni dostawać super oferty za wierność.

Oby telefon wrócił naprawiony jak najszybciej :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt gru 19, 2014 14:34 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Tak, Krzyś zdąży dojechać na Wigilię a do tej pory myślał, że wtedy też pracuje :)

Zawsze tak jest czyli pechowo gdy mi na czymś zależy - jest dokładnie odwrotnie i nie tak jak chciałabym żeby było ! :(
Niestety już wiem, że przed Świętami własnego telefonu nie odzyskam. - nie dostałam nawet potwierdzenia, że aparat dotarł do serwisu :|
Bardzo dużo korzystam z SMS i chciałam żeby były cały czas widoczne w aparacie - niestety wysłane i odebrane teraz czyli z telefonu zastępczego wszystkie stracę a w sprzyjającym różnym kontaktom okresie Świąteczno-Noworocznym może ich być dużo i MMS ze zdjęciami.... będę mogła tylko sobie zapisać na komputerze ale potem nie będę ich miała przy sobie :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt gru 19, 2014 14:36 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

można je wgrać (te zdjęcia) do telefonu na kartę pamięci

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt gru 19, 2014 14:41 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Dzięki, faktycznie o tym nie pomyślałam .... ani nie odtwarzałam nigdy niczego z karty pamięci...

Zobaczę czy dostanę jakieś MMS ze zdjęciami.... Może będę w jakimś ciekawym miejscu i zobaczę coś fajnego :)

Z tego telefonu nie udało mi się zrobić żadnego zdjęcia - za mało się starałam wiedząc, że już go muszę oddać :oops:

Wcale na początku nauki używania nie wyświetlało mi się w kafelkach zawiadomienie o nadejściu i ilości nieodebranych rozmów.... teraz działa i jest cyferka i przy kontaktach i SMS.... frycowe początkującego :oops:
W raportach oczywiście wiszą tamte próby połączenia ze mną.... zresztą mają nr bardzo podobny do Teściowej wydzwaniającej po kilkanaście razy na dobę o najmniej odpowiedniej porze :twisted: , a ja przecież zawsze oddzwaniam a tutaj mi się przytrafił niefart :oops:

Nie ma to jak awarie telefonów.... i stracone nr Osób, do Których zwłaszcza teraz nie mogę się odezwać wrrr :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt gru 19, 2014 20:14 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Miauczór

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt gru 19, 2014 23:08 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Przeczucie, intuicja a może ściągnięcie się myślami….

Daleko szukać – kolejna sytuacja - dzisiejszy wieczór - zmieniam siłę głosu z maksymalnego wyciszenia w pracy na zwykły głośny - trzymam w ręce telefon – jeszcze patrzę na ekran gdy do mnie dzwonisz…..

Przepraszam – wtedy Mąż mnie zabrał na wieczorny spacer i niezbyt mogłam rozmawiać i w tym miejscu średnio słyszałam bo było głośno stąd same ogólniki i życzenia … :oops:
….
Właśnie dlatego – przez różne potwierdzające się przeczucia czasem się boję gdy z jakiegoś powodu niepokoję się o Kogoś Spośród Najbliższych…
….
Chwilę później kilkakrotnie tłumaczę Babci, że Krzyś nie może podejść do mojego telefonu bo dziś nie jest Wigilia i nie ma Go z nami….
….
Na forum mało osób, wszyscy są zajęci Własną Rodziną, Najbliższymi i przygotowaniami do Świąt….
….
Zaczynam przeżywać przygotowania i jak zwykle się denerwować…..

Miało być inaczej – kilkudniowy świąteczny wyjazd poza Warszawę(dlatego wiedząc o tym napisałam, że zniknę poza zasięg internetu :wink: ) z pełnym wyżywieniem a co jest – sam nocleg a wyżywienie organizuję ja bez możliwości przewiezienia małym samochodem gotowych moich tradycyjnych potraw i koniecznością uwzględnienia specjalnego menu dla Męża… bo jadą trzy dorosłe osoby z bagażami + suka…
Wcześniej czyli od jutra do wtorku mam upiec 3xkrotną ilość chleba….
Czyli ja też zniknę i będę zajęta… a w poniedziałek i wtorek jestem w biurze…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob gru 20, 2014 8:15 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Aż trudno ogarnąć... 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob gru 20, 2014 11:15 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Zanim wyruszę gdzieś dalej bo wkrótce jestem umówiona w centrum miasta korzystam że jestem przez chwilę sama w domu - zrobiłam sobie krótką przerwę na herbatkę i zaglądam tutaj…..
…..
....
Każdy z nas ma najbliższe osoby, z którymi rozumie się bez słów i wystarczy przy nim ich obecność niezależnie od sposobu w jaki to się dzieje…
Często myślę o swoich Najbliższych, z których prawie wszyscy są daleko, znamy swoje prywatne problemy i gdy czasem dłużej nie mam od Nich wiadomości zaczynam się niepokoić bo nawet kontakt przez telefon bywa zawodny i nie zawsze uda się odezwać bezpośrednio…
….
Nigdy nie opowiadam swoich snów ale ten w tym momencie jest dla mnie wyjątkowy – dotyczy właśnie Takiego Kogoś Spośród Najbliższych o Kogo się niepokoję….
Niezapowiedziana przyjechałam(czego z realnym życiu nie robię - przyjazd szczegółowo ustalam), w domu zastałam innych najbliższych o których istnieniu (z bieżących rozmów w realu) nie mam pojęcia.
Spotkałam najważniejszą osobę i widziałam(co od bardzo dawna nie zdarzyło się w moich snach)
Próbowałam porozmawiać, coś wyjaśnić dlaczego tak zrobiłam i jestem ale jeszcze nie wiedząc dlaczego wyczułam całkiem inną potrzebę chwili – po prostu bez słowa przytuliłam i tak bardzo długo siedziałam w całkowitym milczeniu, tak, my rozumiemy się bez słów….
Co mogło być dalej nie wiem – obudziłam się…
Niepokoję się i myślę o Nich… ale zakłócać Im spokoju nie mogę… :(
….
....
Jako równoważnia z życia najbliższej rodziny –
Andrzej zostanie dziadkiem czyli kim będę ja? – Renatka – kuzynka Krzysia jest chrześnicą Wojtka… terminu jeszcze nie znam ale to informacja z bardziej wiarygodnego źródła niż rewelacje od Babci… więc czekamy… :)

Miłego spokojnego weeckendu, udanego wypoczynku i ZA WSZYSTKO ZA WSZYSTKICH A SZCZEGÓLNIE ZDROWIE I SPOKÓJ :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Ewa &Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob gru 20, 2014 12:32 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

:D
Pozdrawiam zapracowanych i zabieganych :!:
Ja nie nadążam , za dużo pracy i stresu w pracy i niespodzianek w domu.
Całą noc nadganiałam sprzątanie.
Przed chwilą wyjechała chrześnica z narzeczonym, rano ksiądz u Mamy (wizyta świąteczna).
Wybieram się na zakupy i cmentarz ( odwrotnie najpierw cmentarz dopóki widno)
Potem ile mogę podgotować potrawy na Wigilię i Święta, bo w przyszłym tygodniu pracuje poniedziałek i wtorek do 18-tej w środę do 14-tej.
Choinki nie będzie, nawet wiszącej, Wiewióra wszystko demoluje.
Spróbuje jakiś stroik z laskami cynamonu i drutem kolczastym, bo świąteczny na cmentarz też zgodnie pogryzły.
Pozdrawiamy.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob gru 20, 2014 18:53 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Ewciu,może powinnaś zadzwonić czy jak ,do tego kogoś o kogo się tak martwisz ?
Nieraz sny bywają sygnałem do działania,być może tak jest tutaj ?
Ktoś ten jest dla Ciebie bliski,to i Ty na bank tez dla niego i nie sądzę,że będziesz zakłócać im spokój,a wręcz przeciwnie,ucieszą się,że Cię słyszą

Ja ogólnie z czasem do świąt jestem w lesie
Nie mam mocy na nic,potrzebne mi dłuższe wolne :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 22, 2014 12:23 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

O właśnie, nie martwić się tylko zadzwonić i zapytać co słychać :ok:

Roboty macie tyle, że nie chciałabym być w Waszych skórach :strach: ;)
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon gru 22, 2014 13:04 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Dzięki Wam Wszystkim!
Kontakt udało mi się nawiązać…. :)

Podbudowują mnie i wzmacniają takie wiadomości gdy czytam, że jeszcze w dzisiejszych czasach bywają bardzo ze sobą zżyte i kochające się Rodziny, zachowujące tradycje i wspierające się w każdej sytuacji a Wasza i wiele Waszych jest właśnie takich :1luvu:

W takich chwilach myślę o swoim rodzinnym domu i jakie zachowałam wspomnienia, jaka u nas zawsze była atmosfera.... było to jedynie związane z tym co stworzyła Moja Mama bo Babci jednej i drugiej prawie wcale nie znałam bo albo zmarła gdy byłam mała albo wyjechała... :)

Nie nadążam z niczym, nie ogarniam i ze wszystkim nadal jestem „w lesie”……a gdy w nocy wydaje mi się, że mam chwilę dla siebie i mogłabym się odezwać jestem odcięta od intenetu….. jedynie czasem uda mi się coś przeczytać w wersji bez zalogowania!

Dziś się ujawniłam u Dorci
kussad pisze:Jestem na etapie zaglądania gdzieś czasem ukradkiem i próby ogarnięcia rzeczywistości i nabrania dystansu w życiu prywatnym :|
chociaż przez kilka dni zdala od całodobowych problemów i niespodzianek jeśli nie w mojej rodzinie to w Rodzinie Męża….

Jutro po pracy oprócz wszystkiego innego muszę się włączyć do zajmowania Teściową… nie widziałam dokumentów z określeniem diagnozy ale słyszałam, że to Alzheimer… sama już jakiś czas temu wysunęłam takie przypuszczenie…
Problem rodzinny z każdym dniem jest coraz większy ….
Dla Syna jest najważniejsze czy Matka Kogoś lubi czy nie…. i od tego uzależnia ewentualną pomoc w opiece… a Matka nie akceptuje Nikogo… co z nami i jak było przez cale życie zanim zachorowała pisałam wielokrotnie… :(
Dziś do tej pory żadnego alarmującego domowego telefonu jeszcze nie odebrałam... :|

W Wigilię dostaliśmy dzień urlopu zamiast któregoś święta przypadającego w sobotę lub niedzielę!
Pozdrawiamy Ewa&Nero&pół psa
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto gru 23, 2014 10:31 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Składamy Wam Kochani najserdeczniejsze życzenia Świąteczne.
Niech nadchodzące Święta będą dla każdego z Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień,
pogody ducha, odpoczynku, zwolnienia, oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami!

Życzę Wam, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, przyjaciół oraz wszystkich bliskich dla Was osób.
Spokojnych zdrowych radosnych Świąt!

....
Pięknie na temat Świąt Alienor napisała uIwci viewtopic.php?f=1&t=156974&p=10913733#p10913733
Alienor pisze:Zdrowych i spokojnych Świat Kociamko! I masz rację - Święta są by pobyć z rodziną, porozmawiać, posiedzieć a nie by padać z wyczerpania po przedświątecznych porządkach i przygotowaniach.
i we Trójkę próbujemy z tym roku zrobić coś takiego
Obrazek

Ewa& Choco& Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]