Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 16, 2014 13:28 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ale niespodzianka z tym banem kicikici :) jak to się włąściwie udało odkręcić? :ok:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto gru 16, 2014 13:40 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

aannee99 pisze:Oczywiście polubiłam,zdjęcia cudowne!!!! :) Gdybyśmy mieszkały bliżej siebie.... :ok:
Trzymam kciuki aby wszystko udało się pozalatwiać :)

Bardzo dziękuję :) Hehe a ja się wstydzę zaprezentować szerszemu gronu :oops: :D

A co do cofnięcia bana to nic nie wiem, ale wynika, że modzi nie wytrzymali presji forumowiczów miau :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto gru 16, 2014 13:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

No jacie! Załatwiaj lokal Kochana bo cudne zdjęcia robisz. Choinka też niczego sobie :) Trzymam kciuki!
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Wto gru 16, 2014 13:53 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Kanał Domowatv: https://www.youtube.com/watch?v=V4e_DNsmFm8 co potrzeba do decoupage i na czym polega ta technika

ja kiedyś byłam na Targach Rzemiosła i Rękodzieła, gdzie mi Pani pokazywała jak to się robi , coś mi nawet wyszło :wink:
miałam zacząć robić ale jakos od ubiegłego roku nie było czasu :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 16, 2014 21:50 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Mi się marzy sesja foto moich pannic, ale one ciężkie do focenia. Nie usiedzą spokojnie na ogonach dłużej niż parę sekund :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro gru 17, 2014 0:16 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

W sumie fotografowałam chyba 6 kotów z czego 3 albo 4 (już nie pamiętam) obce koty z ich właścicielką i powiem Wam, że kot zachowuje się inaczej jak jest u fotografa - pozuje jak należy ;)

klaudiafj

Post » Śro gru 17, 2014 9:04 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dzień dobry

Moje koteły do zdjęć się 'nadają', w prawdzie ja przy tym muszę się do nich 'nakiciać', gadać i dziwne dźwięki wydawać,ale efekt końcowy jest najważniejszy :ryk:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro gru 17, 2014 9:21 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Jak robiłam fotki małej Ofelii, to zwykle udawało mi się złapać kawałek ogona lub pustą podłogę. Względnie kocie pyszczydło parę centymetrów od obiektywu. Dlatego Ofelczasta ma mało zdjęć z wczesnego kocięctwa.
Z tymczasami mam teraz podobnie, potrzebne foty do ogłoszeń a kocię ani myśli ładnie pozować :roll: Jak się doda do tego zdychający aparat, to wychodzi droga przez mękę w celu zrobienia kilku przyzwoitych zdjęć.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro gru 17, 2014 9:25 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Szkoda,że nie mieszkamy blisko siebie,bo chętnie zrobiłabym zdjęcia Evisowi :kotek:
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 17, 2014 9:33 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

No, Elvisek jest śliczny. Tyle że kotom klasycznie pręgowanym (marmurkowym znaczy się) nieco ciężko zrobić fotkę - nie zawsze złapie się ostrość. Przynajmniej takim gruchotem jak moja idiot-kamerka.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro gru 17, 2014 9:37 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dalibyśmy radę :D
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 17, 2014 12:39 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Z mojego doświadczenia wynika że koty i dzieci ładnie pozują u fotografa a w domu to jest meksyk. W sensie rodziców czy opiekunów nie słuchają. Dlatego powstało tyle książek-poradników jak fotografować własne dzieci ;) Jak fotografować własne zwierzęta by się przydało :)
Ja nie widzę różnicy czy marmurek czy inny, ale ja mam sprzęt czyli światło. Jak np robimy zdj w ciemnym pokoju lub oświetlonym niekontrastowo to automat aparatu będzie wariował, bo nie ma o co "zahaczyć". Więc rozwiązanie jest jedno wtedy. Po pierwsze ustawić aparat tak, żeby ostrość łapał jedynie w środku kadru i np poświecić jeszcze jakąś lampką tak żeby trochę wydobyć kontrastów. Wtedy powinno się udać. Bez tej lampki też się może udać o ile właśnie wskażemy, gdzie ma konkretnie mierzyć ostrość czyli np w środku to wtedy aparat nie wysila się na szukanie po całym kadrze. W oku najczęściej coś się odbija (i czasami to wystarcza do złapania kontrastu) i na oko należy celować aparat. Da się zrobić dobre zdj nawet telefonem jak się wie jak go użyć ;)
A że my zrobimy co trzeba a kot odwróci się do nas tyłkiem to już inna sprawa :ryk:

klaudiafj

Post » Śro gru 17, 2014 13:10 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Przydatne informacje napisałaś Klaudia :D :1luvu: Ja zdjęcia robić uwielbiam,ale chciałabym mieć lepszy aparat :oops: może kiedyś? ;)
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 17, 2014 15:38 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Z mojego doświadczenia wynika że koty i dzieci ładnie pozują u fotografa a w domu to jest meksyk. W sensie rodziców czy opiekunów nie słuchają. Dlatego powstało tyle książek-poradników jak fotografować własne dzieci ;) Jak fotografować własne zwierzęta by się przydało :)
Ja nie widzę różnicy czy marmurek czy inny, ale ja mam sprzęt czyli światło. Jak np robimy zdj w ciemnym pokoju lub oświetlonym niekontrastowo to automat aparatu będzie wariował, bo nie ma o co "zahaczyć". Więc rozwiązanie jest jedno wtedy. Po pierwsze ustawić aparat tak, żeby ostrość łapał jedynie w środku kadru i np poświecić jeszcze jakąś lampką tak żeby trochę wydobyć kontrastów. Wtedy powinno się udać. Bez tej lampki też się może udać o ile właśnie wskażemy, gdzie ma konkretnie mierzyć ostrość czyli np w środku to wtedy aparat nie wysila się na szukanie po całym kadrze. W oku najczęściej coś się odbija (i czasami to wystarcza do złapania kontrastu) i na oko należy celować aparat. Da się zrobić dobre zdj nawet telefonem jak się wie jak go użyć ;)
A że my zrobimy co trzeba a kot odwróci się do nas tyłkiem to już inna sprawa :ryk:

no to będzie fotka kociego tyłka :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 17, 2014 19:44 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

A ja nie umiam robić ładnych zdjęć koteckom :placz:

cześć Kaludia :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

[poprzednia][następna]