Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 15, 2014 19:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hej heeeej! <3
Czółkiem! :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pon gru 15, 2014 20:37 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Stuk puk
kotki dwa
witają się
Kituś i Marysia :D

Hej Wszystkim :))

Ja nie wiedziałam, że koty gryzą dopóki mój Kitek mnie nie ugryzł, kiedy był mały ;p Zawsze myślałam, że kot drapie, a pies gryzie. Niestety - koty to gryzonie :D

Taki oto cytat z Balsamu dla duszy właścicieli kotów: "Kiedy patrzymy sobie w oczy znikają wszelkie różnice między nami. Bo gdy siedzimy tak wpatrzeni w siebie nawzajem nie jesteśmy już kobietą i kotem, ale dwiema istotami, które są w stanie zrobić dla siebie wszystko, dosłownie wszystko" str. 104 To o mnie i o Maciusiu. Dokładnie te słowa stały się rzeczywistością w ostatnich naszych wspólnych chwilach. To było mistyczne. Mój kochany Maciuś <3
Oczywiście odnoszę ten cytat również do Kitusi i Marysi :) Tyle, że z Maciusiem przeżyłam coś czego nie przeżyłam z nimi - rozstanie :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon gru 15, 2014 21:06 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Taki oto cytat z Balsamu dla duszy właścicieli kotów: "Kiedy patrzymy sobie w oczy znikają wszelkie różnice między nami. Bo gdy siedzimy tak wpatrzeni w siebie nawzajem nie jesteśmy już kobietą i kotem, ale dwiema istotami, które są w stanie zrobić dla siebie wszystko, dosłownie wszystko" str. 104 To o mnie i o Maciusiu. Dokładnie te słowa stały się rzeczywistością w ostatnich naszych wspólnych chwilach. To było mistyczne. Mój kochany Maciuś <3
Oczywiście odnoszę ten cytat również do Kitusi i Marysi :) Tyle, że z Maciusiem przeżyłam coś czego nie przeżyłam z nimi - rozstanie :(

Echhh, też przeżyłam rozstanie z kochaną kotusią i wiem, jak to bardzo boli :placz: :placz: :placz:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon gru 15, 2014 22:26 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 16, 2014 11:43 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

HelOł, helOŁ jakże mnie się nie chce zabrać za sprzątanie.
Huhuha, huhuha, śniegu nigdzie ni ma!

Odkryłam ostatnio odkrycie! Kolejny klocek w moim artystycznym życiu ;) Na pewno słyszałyście o tym - decupage oraz sprapebooking. Oba idealnie wykorzystam w moim fotograficznym życiu do tworzenia albo produktów ze zdjęć, albo sceny. Tak, to jest to :) Mój M. najpierw (jak zwykle) narzekał na wszystko co chcę sobie kupić - a to po co mi papier kolorowy, po co mi pędzel, po co mi to i tamto, i tak nic robić nie będę, i tak to się będzie walać po mieszkaniu. No, ale on gdera a ja swoje. Zaczęło się od tego, że musiałam przygotować scenę do sesji świątecznej. Patrzyłam co zrobili inni, pojechałam do kilku sklepów i tak wciąż coś mi za mało było. Patrzę kątem oka - karton koci :twisted: Pomyślałam - zrobię choinkę. Więc ponieważ nie mam linijki to wszystko robiłam na oko za pomocą drugiego kartonu. Rysowałam i cięłam i powstał szkielet. Pobiegłam pokazać M. moją choinkę, a on że krzywa, że coś mi nie wyszło itd. Poszłam z kartonem zielonego papieru do pokoju i tnę, i się męczę, bo nie miałam pojęcia jak spasować, aż skończyłam. Choinka była piękna i idealnie prosta. Zaniosłam do M i mówię - zobacz, gotowa. On od niechcenia odwrócił głowę i nagle otwarł oczy ze zdziwienia, które usiłował zatuszować. I tak to się zaczęło. Doszłam do wniosku, że sama będę robić potrzebne mi elementy dekoracji. I tak trafiłam na filmiki na youtube, które Wam pokaże :) Teraz jak idziemy do sklepu to M. sam wyszukuje rzeczy albo akcesoria do fotografowania albo do decupage - o czym nie wiele wie i jak zobaczy jakieś ozdoby to mówi, że to do mojego decupage ;p

Wczoraj najadłam się wstydu jak nie wiem co - nie mam linijki. Wywołałam na zdj 10x15 8 zdj dowodowych i wzięłam miarkę, bo mi się zdawały jakieś za duże i na miarce zamiast być 4,5 to było 5,5 cm. Dzwonię do labu czemu tak się stało. Facet zachodzi w głowę, bo wszystko jest dobrze. I nie zgadniecie co?! Po 15 minutach zaczęło mi się zezować, a facet łagodnie mówi - proszę zmierzyć jeszcze raz. W końcu zawołałam M. Okazało się, że ja nie umiałam przeczytać tego co pisze na miarce. Bo tam nie było - duża kreska i np 5 cm, tylko przy dużej nic a przy średniej liczba. Wierzcie mi - wyszłam na idiot nad idioty. Ja panikuje, a tu dwóch facetów w mig się porozumiało. I się okazuje, że było wszystko dobrze. M. zaś ryczy - to czemu sobie nie kupisz linijki?? Ja mu, że jak kupuje takie rzeczy to ryczysz, że po co mi to, że zaś się będzie walało i kpisz, że zaś ja wszystko potrzebuję. Echh...

A teraz filmy :)

Kanał Domowatv: https://www.youtube.com/watch?v=V4e_DNsmFm8 co potrzeba do decoupage i na czym polega ta technika
https://www.youtube.com/watch?v=6d7M1TwzY8w tu o scrapbooking - też co to jest i co potrzeba kupić

I polecam też wszystkie filmiki na Inspirello https://www.youtube.com/user/Inspirello bardzo profesjonalne dotyczące różnych technik artystycznych :)

Rozpisałam się :oops:

klaudiafj

Post » Wto gru 16, 2014 11:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Fajne jest robić to co sprawia nam przyjemność,to pewne! :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 16, 2014 11:56 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Kicikicimiauhau ma zdjętego bana :ok:

klaudiafj

Post » Wto gru 16, 2014 11:59 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Owszem ;)
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 16, 2014 12:19 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Się koleżanka rozpisała ;)
Co do decupage to jest to bardzo fajne i popieram. Ja nigdy nie miałam serca do tego ale jeśli ktoś mi zrobi-aaaa to proszę bardzo, inna bajka ;) Moja teściowa szanowna zdekupażowała nam słoiczki na herbatę, których mamy...dużo. Zwykłe słoiczki po kawie rozpuszczalnej a takie ładne i oko cieszą. Popieram Twoją wenę twórczą :) Pokaż foty :D :201494
A mężowie tak mają, że marudzą na zakupach (dlatego nie lubię z moim chodzić do sklepu). Mój mąż zwykle marudzi przy słodyczach, oczkiem krzywo patrzy ale jak nasypię do miseczki to myk, łapką wyjada nie wiadomo kiedy. Tak to z nimi jest.

I aaaaaa jak mi się nie chce zabrać za porządki! ;)

klaudiafj pisze:HelOł, helOŁ jakże mnie się nie chce zabrać za sprzątanie.
Huhuha, huhuha, śniegu nigdzie ni ma!

Odkryłam ostatnio odkrycie!
Rozpisałam się :oops:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Wto gru 16, 2014 12:20 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

I nareszcie zamknięto ten paskudny wątek. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 16, 2014 13:11 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Sulfuria pisze:Mój mąż zwykle marudzi przy słodyczach, oczkiem krzywo patrzy ale jak nasypię do miseczki to myk, łapką wyjada nie wiadomo kiedy. Tak to z nimi jest.

Mój też :D Nie będzie jadł popcornu, po czym szamie garściami :)
Nie wiem jakie zdjęcia ;) Jeszcze nic nie zrobiłam - właśnie gapię się na zestawy startowe i chyba dopóki sobie nie kupię dopóty nie zacznę, no bo jak brak jednego wyklucza drugie :D Ale czekam aż M. wróci bo on tak przeżywa ten mój decoupage, że nie zdziwiłabym się gdyby mi sam kupił ;)
Z fot to mogę pokazać takie https://www.facebook.com/faferekjaworska/photos/a.808913902494587.1073741827.351669708219011/848128708573106/?type=1&theater
Trochę widać karton koci przerobiony na choinkę :D Ale bez obaw, koty mają jeszcze swój dwupiętrowy, kartonowy domek :)

klaudiafj

Post » Wto gru 16, 2014 13:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Piękne zdjęcie!!. Oj przydałaby się taka sesja mojej córci :D
Choineczka super zrobiona,brawo!!! :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 16, 2014 13:22 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Dziękuję :1luvu:
To zapraszam do mnie na stronkę na fb i do polubienia jej :) Z nowym rokiem pojawi się oficjalna strona w sieci, którą obecnie ukrywam hihi. W nowym roku również planuję rozpocząć bitwę negocjacyjno-papierkową z urzędem miasta w sprawie wynajmu lokalu na studio - i wtedy będę oficjalnie zapraszała na sesje :) Oczywiście z futerkami jak kto będzie chciał :kotek:

klaudiafj

Post » Wto gru 16, 2014 13:27 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Oczywiście polubiłam,zdjęcia cudowne!!!! :) Gdybyśmy mieszkały bliżej siebie.... :ok:
Trzymam kciuki aby wszystko udało się pozalatwiać :)
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]