Na tę półkę kot nie ma fizycznej możliwości się dostać, moje wchodzą tylko przednimi łapkami i nie dają rady odbić tylnych łapek bo dolna półka jest zbyt wąska. Ktoś tego nie zaplanował zbyt rozsądnie. Generalnie bzdura bo widzę że by chciały jednak tam wejść.
Hmm,a gdyby tak do ściany półeczkę zamontować przy drapaku?. Oczywiście zakładając,że drapak ma możliwość stania przy ścianie. No wiesz,żeby jakoś ułatwić włażenie na tą najwyższą część
Drapak stoi przy ścianie, bo kiedyś Pafnucy wskoczył na niego i drapak się mocno zachwiał. Jest za lekki i dlatego mało stabilny. Przed chwilę stał koło komody tak żeby kot sobie mógł przejść na tę półkę, ale kiedy Pafnucy próbował tam wejść drapak zaczął się trząść i Pafnuc się wycofał. Mam jeszcze dwa drapaki, jeden sporo wyższy, ale one są ciężkie i koty po nich biegają jak po drzewach. Ten jeden to taki drapak rekreacyjny, dobrze sobie podrapać rury, do budki się schować, wystarczy
Aaaa,to co innego, rozumiem Co do chwiejącego się drapaka,to nasz taki solidny,taki ciężki,ale jak Tośka z Marcelem się ganiają i na niego wskakują,to drapak potrafił się telepać,dlatego kupiłam uchwyty do niego,jest przymocowany do ściany
No właśnie te dwa w sypialni są takie, że ja bym mogła usiąść i nic by się nie stało, a ten to takie chuchro w sumie to jeden też się lekko telepie jak koty szaleją, ale on jest rozbudowany w szerokość a jego waga zapewnia że ten mebel się nie przewróci
No właśnie, moja Babcia miała taki talent kulinarny że na miarę Master Chefa. Ani ja, ani moja rodzicielka nie odziedziczyłyśmy nawet połowy tego talentu, gdzie tu jest sprawiedliwość?
Dziewczyny, jaki może być powód tego, że kot nie chce pić? Je normalnie, i suche i mokre, a woda w misce stoi. Wymieniam co 1-2 dni, ale i tak w ogóle jej nie ubywa. I tak już od ok. 5 dni