Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 25, 2014 19:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

moją tak:
4 jajka na twardo
4 większe ogórki kiszone
4 średnie kartofle
puszka kukurydzy
1 cebula
sos koperkowo-ziołowy (ja zawsze ten daję: http://www.rajsmakosza.pl/sos-salatkowy ... -1655.html )
1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego (jak kto lubi proporcje, można dać sam jogurt zamiast majonezu lub sam majonez zamiast jogurtu ;) )

Wszystko kroi się w kostki, robi sos wg zaleceń na opakowaniu, dodaje majonez zmieszany z jogurtem i doprawia pieprzem białym oraz solą (zależy jak słone są ogórki).

Dla mnie mniam :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto lis 25, 2014 20:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Natja, dorzucić jeszcze marchewkę i jabłko – i będzie pełna sałatka warzywna ;)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto lis 25, 2014 21:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sałatkę ziemniaczaną robię zawsze na corocznego grila latem, tez rodzinka przychodzi, więc nie chcę powtarzać.... Chociaż wtedy robię z młodych ziemniaczków, ogórka małosolnego, rzodkiewki, cebulki, dodaję kopru zielonego i doprawiam, mieszam majonez z jogurtem... Pychotka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lis 28, 2014 16:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pozdrowionka cieplutkie! Bo zimno się troszke zrobiło jakby. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 15, 2014 9:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Z Morfeuszem w porządku?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 15, 2014 9:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Z Morfeuszkiem nie wszystko w porządku, ale nie wiemy, co mu jest. Szukamy. Ma duży niedobór potasu, ale po miesiącu podawania mu suplementu wynik był jeszcze niższy. Dostał teraz potas w płynie, może go będzie przyswajać, mamy badania 23.12. Poza tym ma wysoki poziom eozynofilów. Może być, że to zespół eozynofilowy, ale oprócz wysokich parametrów nie ma żadnych innych objawów. Na echo serca wciąż czekamy, aż przyjdzie taka mała głowica, jak dla Morfeuszka, na razie jest zamówiona i czekamy na telefon. chociaż wszystko wskazuje na to, że z serduszkiem jest dobrze. No i tyle. Podajemy potas, czekamy, badamy, znowu czekamy...

Sihaja

Post » Pon gru 15, 2014 9:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Co to jest zespół eozynofilowy?
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 15, 2014 9:43 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sama dokładnie nie wiem, co to jest, wetka na razie nie chce mi mówić, bo ja się za bardzo denerwuje i powiedziała, że mi powie jak już będzie pewna, a na razie nie jest, może to wcale nie to, bo żadnych objawów nie ma, prócz niedobrych wyników krwi... Wiem tylko tyle, co w necie wyczytałam. Tu czytałam:
http://mrumru.eu/viewtopic.php?t=182

Sihaja

Post » Pon gru 15, 2014 10:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wiele z tego nie zrozumiałam. Pozostaje czekać zatem na to, co powie wetka. Jak tylko dowiesz się czegoś, zaraz pisz. I nie denerwuj się. Za wcześnie na nerwy.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 15, 2014 10:18 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Jakoś dziwnie się nie denerwuję. W panikę wpadłam wcześniej, kiedy floxannę poprosiłam, żeby pojechała ze mną na rtg z Morfeuszkiem, wtedy naprawdę byłam bliska histerii. Teraz porozmawiałam z wetką, w którą mocno wierzę, ufam, że zrobi wszystko, co możliwe i co w jej mocy żeby nam pomóc. Poza tym to osoba, która jak sama czegoś nie wie, nie boi się konsultować z innymi lekarzami i specjalistami. Dzwoni do mnie z każdą nowiną. Morfeusz czuje się dobrze i normalnie się zachowuje. Nie widać po nim choroby. Tylko kaszle częściej niż inne kotki i są dni, kiedy ma słabszy apetyt. Poza tym na wadze nie spada, bawi się, przychodzi na przytulanki i marudzi i gada jak zwykle. Wierzę mocno, że poradzimy sobie z tym nieprzyswajaniem potasu. I że jakoś sobie poradzimy, cokolwiek to jest. I że to nie może być nic poważnego. Pilnuję, żeby podać wszystkie lekarstwa, a że wszystko w płynie lub pastach, to Morfeuszek sam z talerzyka ładnie wylizuje. To mój kochany, czekoladowy chłopiec.

Sihaja

Post » Pon gru 15, 2014 10:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tylko teraz, jak to wszystko napisałam to stwierdzam, że to dziwne, że jestem spokojna i może to zły znak? Nie... nie może tak być...
A jednak w myślach ciągle gdzieś czai się strach...

Sihaja

Post » Pon gru 15, 2014 10:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dorotko, bez paniki :)
Za Morfeuszka :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon gru 15, 2014 10:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tak jest!
łatwo mówić... Ale na razie trzymam się całkiem nieźle. Naprawdę.

Sihaja

Post » Pon gru 15, 2014 10:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja, spokój jest bardzo uzasadniony. To jest jakiś niedobór, a nie ciężka choroba.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 15, 2014 10:49 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tak, tyle że on najwyraźniej tego potasu nie przyswaja. Ale to nic, ja mu mogę ten potas podawać każdego dnia ile będzie potrzeba. Jedyne to się martwię, żeby to nie był objaw jakiejś choroby. Bo przecież jeszcze te wysokie eozynofile.

Sihaja

[poprzednia][następna]