Annuszka [*] & Pafnucy & Leon pies <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 14, 2014 19:52 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Kiarsonek też śpi, w budce w swoim nowym drapaku 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Nie gru 14, 2014 21:46 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

O... a u nas w drapaku budki nie są w ogóle używane,koty tam nie śpią,nie korzystają z nich.Czytałam,że to dlatego,że one nisko są i ktoś nawet proponował innej osobie,która ma ten sam model drapaka co my aby właśnie go przerobiła,budki powinny być wyżej :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie gru 14, 2014 22:02 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

aannee99 pisze:O... a u nas w drapaku budki nie są w ogóle używane,koty tam nie śpią,nie korzystają z nich.Czytałam,że to dlatego,że one nisko są i ktoś nawet proponował innej osobie,która ma ten sam model drapaka co my aby właśnie go przerobiła,budki powinny być wyżej :)

Ooo, to chyba pokombinuję z moim, też mam budkę na dole :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Nie gru 14, 2014 22:05 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Pan ten pisał,że większość drapaków samemu można właściwie bez większych trudów przerobić,nawet na FB wklejał tej Pani jak On to widzi, poucinał odpowiednio części drapaka i 'poukładał' tak by było lepiej ;) Muszę to znaleźć :) Faktem jest to,że koty w budkach u mnie nie śpią,wyższą półeczkę lubią,ale najczęściej sypiają na samej górze,w legowisku,to jest miejsce idealne dla nich :)

Nasz drapak wygląda tak:

Obrazek

Pan zaproponował,że byłoby lepiej by wyglądał tak:
Napisał też "tak na szybko. na dole jedna noge dodac i podstawke zeby je wkrecic"

Obrazek

Może faktycznie coś w tym jest, może faktycznie koty wtedy z tych dziupli by korzystały? ;)
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 14, 2014 22:13 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

aannee99 pisze:Pan ten pisał,że większość drapaków samemu można właściwie bez większych trudów przerobić,nawet na FB wklejał tej Pani jak On to widzi, poucinał odpowiednio części drapaka i 'poukładał' tak by było lepiej ;) Muszę to znaleźć :) Faktem jest to,że koty w budkach u mnie nie śpią,wyższą półeczkę lubią,ale najczęściej sypiają na samej górze,w legowisku,to jest miejsce idealne dla nich :)

Tylko że u mnie budka jest szersza niż środkowa półka, i może być tak że nie utrzyma równowagi, zwłaszcza jak kot wskoczy :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Nie gru 14, 2014 22:16 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

O widzisz,różne te drapaki są,pewnie taka 'złota rączka' dałaby radę wiele zrobić :)
Pokażesz drapaczek??
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 14, 2014 22:19 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Ale zajebiste drapaczysko, hoho :mrgreen: U nas są dwa drapaki z budką, jeden ma jaw na dole i Annuszka w niej sypia, drugi ma budkę piętro wyżej i tam z kolei sypiają na zmianę. Generalnie widzę że zmieniają od czasu do czasu miejsce snu, krążą między parapetem, fotelem, drapakami, łóżkiem i krzesłami w kuchni :smokin:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Nie gru 14, 2014 22:21 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Drapaczysko naprawdę jest fajne,godne polecenia,cena uważam też nie jest jakaś specjalnie kosmiczna,bo drapak jest duży,ale nie zajmuje wiele miejsca,bo na boki nie jest rozbudowany :) Solidny,porządny :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 14, 2014 22:28 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Oooo,super jest!! :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 14, 2014 22:32 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Kupiony ze względu na budkę, bo Kiara lubi włazić w takie zakamarki, ale ją omija :roll: Teraz wyjątkowo tam wlazła i śpi, najczęściej leży na środkowej półce i drapie na leżąco (szczyt lenistwa :mrgreen: ). Na najwyższą jeszcze nie umie sama wchodzić. Fajnie byłoby przerobić tak żeby budka była wyżej, ale w tym wypadku to chyba nie przejdzie :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Nie gru 14, 2014 22:34 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Chyba faktycznie coś w tym jest,że jak budka jest wyżej,to koty z niej jednak chętniej korzystają :) Nie wiem czy w Waszym drapaku da się tą budkę przenieść wyżej. Wiesz, złota rączka by sobie chyba dała radę,coś tam może dałoby radę wykombinować. U nas zmiana raczej w grę nie wchodzi,bo M. w takie rzeczy się niestety nie 'bawi' 8)
Obrazek

aannee99

Post » Nie gru 14, 2014 22:54 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Mamy identyczny drapak :ryk: Ja jednak sądzę, że on jest do dupy. Nie ciężki, więc mało stabilny, na najwyższą półkę koty nie będą wchodzić bo nie mają odpowiednio szerokiej półki pod, żeby się tam wdrapać. Annuszka śpi w tej budce i tylko dlatego go trzymam :roll:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pon gru 15, 2014 0:03 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Kotelson, Kiara nie umie wejść na tę najwyższą półkę i też właśnie zauważyłam, że ta środkowa jest zbyt wąska :? Ale nie wiem czy byłoby dla niej bezpiecznie tam spać, bo ona przez sen przetacza się z boku na bok i z kanapy już parę razy spadła w ten sposób :twisted: Najbardziej żałuję że ta cholera gardzi taką fajną budką!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Pon gru 15, 2014 8:41 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle część 2!

Dzień dobry :)

Poniedziałek :strach: :strach: :strach:

mandala20, u nas na początku był podobny 'problem', koty miały trudności z dostaniem się na te legowisko,które znajduje się na samej górze drapaka,bo ta pułeczka pod legowiskiem jest wąska,ale... szybko jednak ogarnęły temat i bez problemu już się tam wdrapują :D
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]