Kal. 2006 przeznaczenie srodków-dziękujemy za propozycje

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 27, 2005 14:18

Głosuję za przytuliskiem w Sycynie. Tej kobiecie trzeba pomóc.
Bardzo poświęciła się dla zwierząt. Uzasadnienie wyżej było bardzo wyczerpujące, więc nie będę się powtarzać.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie lut 27, 2005 14:19

Zakocona pisze:Głosuję za przytuliskiem w Sycynie. Tej kobiecie trzeba pomóc.
Bardzo poświęciła się dla zwierząt. Uzasadnienie wyżej było bardzo wyczerpujące, więc nie będę się powtarzać.

To nie jest wątek głosujący tylko składania (uzasadnionych) propozycji.
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Nie lut 27, 2005 16:53

Proponuje Zwierzecy Telefon Zaufania prowadzony w Szczecinie przez Pania Terese Piatkiewicz. Pani Teresa prowadzi zarejestrowana fundacje o nazwie Zwierzecy Telefon Zaufania mieszkajac w dwupokojowym mieszkaniu i bedac emerytka bardzo schorowana prowadzi te dziallnosc calym sercem. Dzieki niej uratowalo sie i znalazlo miejsce w domach okolo tysiaca kotow bezdomnych. W jej domu jest przecietnie okolo 30 kotow wiec sobie mozecie to wyobrazic jak trudno jest dac rade majac nedzna emeryture. W ubieglym roku zdobyla Pani Teresa nagrode dla najlepiej dzialajacej instytucji ochrony srodowiska w wojewodztwie zachodniopomorskim. Bardzo czesto jest odcinany telefon Pani Teresy z powodu niezaplaconych rachunkow.
Nie zdazylem podac tej kandydatury za kalendarz 2005 ale tym razem zdazylem.
Pozdrawiam.
Piotrek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

Post » Nie lut 27, 2005 18:34

KasiaD była juz zgłaszana-a ja popieram wszystkimi łapami swoimi i kocimi:) to co robi dla futrzaków widać na forum; ratuje kocie żywoty,leczy je, pielęgnuje i znajduje im domy :!:
byłam u Kasi i widziałam-i bardzo chciałabym zeby wspomoc jej działanie :P
poza tym w Lublinie nie ma schroniska dla kotów i tacy ludzie jak KasiaD są dla nich jedynym ratunkiem!!!!!!!!!

lubika

Od: Wto lut 08, 2005 23:49

Post » Pon lut 28, 2005 0:33

lidiya pisze:Ciezko wybrac ..... Tyle osob potrzebuje pomocy by pomoc zwierzakom.... :( Tylu osobom jest ciezko....

Ja proponuje schronsiko Pani Bozeny Wahl, ryski lub eve.

To ja dopiszę uzasadnienie do "schroniska Eve" ;)

Tak naprawdę, to jest "Schronisko dla zwierząt w Starogardzie Gdanskim".

Dopóki w Starogardzie Gdańskim nie zaczęło działać OTOZ, nie było w tym mieście schroniska dla zwierząt.
Działał tam jedynie punkt przetrzymań zwierząt - bez odpowiednich pomieszczeń, bez karmy. Zwierzęta nie miały imion, przebywały tam po kilka tygodni, potem były wywożone lub usypiane.

OTOZowi udało się stworzyć schronisko w którym każdy pies i kot ma kontakt z człowiekiem, imię, pełną miskę i pieszczoty. Nie stotsuje się tam eutanazji wobec zwierząt które można uratować. W zeszłym roku poddano eutanazji zaledwie 6 zwierząt: dwa psy z zaawansowanym nowotworem i 4 powypadkowe, żadnego kota.
Jeśli porówna się to do innych placówek, jest to bardzo niewielka liczba.

Schronisko jest skromniutkie, jeszcze niedawno nie było w nim kociarni. Dopiero dzięki pieniądzom z Miau.pl ( koszulkowym :) ) powstała ciepła kociarnia. Pomieszczenie wydzielono w budynku biurowo-gospodarczym. Koty mają też wybieg na zewnątrz, z którego korzystają od marca do listopada.
W zeszłym miesiącu kupiono klatki wystawowe dla chorych kotów (do izolatek). W tym miesiącu zamierzają wykafelkować pomieszczenie kociarni.
Każde zwierzę trafiające do schroniska otrzymuje indywidualną opiekę i w razie potrzeby leczenie. Zawsze, kiedy istnieje taka potrzeba konsultuje się zwierzaki u najlepszych lekarzy weterynarii.
Wielokrotnie ratowano zwierzaki które nie są z rejonu Starogardu, zwłaszcza malutkie kocięta i koty po wypadkach, które miały nielwielkie szanse przeżycia.
W schronisku, w kuchni (nie wolno tak robić, tak samo jak nie wolno przyjmować zwierzaków z "poza rejonu") mieszkają dwa koty-rezydenci, którzy nie chcą się wyprowadzić. :)

Fundusze potrzebne są schronisku przede wszystkim na sterylizacje kotow i ich leczenie, oraz na zakup legowisk dla podopiecznych.
Te zwierzaki bardzo potrzebują pomocy.

Schronisko nie przyjmuje kotów wolnożyjących i prowadzi kampanię edukacyjną wśród mieszkańców w celu sterylizowania takich zwierząt i wypuszczania ich w miejscach ich bytowania.

Schronisko prowadzi kampanię adopcyjno-sterylizacyjną. Dzięki mediom i życzliwości osób pomagających, do adopcji trafia niemal 100% zwierząt.

Więcej informacji na stronie WWW: http://www.psykoty.vip.interia.pl

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon lut 28, 2005 9:38

KONIEC WĄTKU
Niniejszym oglaszam, ze w dniu dzisiejszym nastapil KONIEC skladania propozycji dot. celu na ktore zostana przekazane pieniadze z kolejnej edycji kalendarza 2006.
Niebawem powstanie nowy watek z ankieta dot. tego tematu.

Wszystkim wnioskodawcom i piszacym tutaj serdecznie dziekujemy :lol:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon lut 28, 2005 10:55

Ska pisze:Odświeżam, proszę o propozycje - umotywowane.

Proponowalam Koci Azyl w Konstancinie ? Dlaczego ? Zapewne z tego samego powodu,na ktore zasluguja inne schroniska i ich kierownicy... po prostu za wielkie serce dla zwierzat i poswiecanie swojego calego czasu i pieniedzy dla ich dobra.....a dlaczego akurat na Konstancin ? bo bywam tam czasami, 3 ostatnie kociaki w moim podpisie pochodza stamtad, dlatego ze akurat tam naocznie moglam sie przekonac ile kocich nieszczesc tam mieszka i chcialabym jakos tym nieszczesnikom pomoc. Liczy sie kazda zlotowka.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

elzbieta1

Od: Pon paź 11, 2004 11:03

Post » Pon lut 28, 2005 13:49

Ile byśmy propozycji nie zgłosili, to wszystkie one będą zasadne. Zbyt szczupłe środki nie pozwola pomóc wszystkim, ale myślę że ktoś się z tej pomocy ucieszy.
Myslę że środowiska kociarzy z miast najbliższych danemu potrzebującemu, bedą je wspierać w ramach swoich mozliwości.
Może da to początek jakiemuś większemu ruchowi pomagającemu bezdomnym zwierzętom?
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Wto mar 01, 2005 10:00

to ja reklamuję Schronisko w Starogardzie Gdanskim

kieruje sie faktami ale również tym co mi serce podpowiada
mam od Eve ze schroniska wspaniałą Tolkę

a reszte napisał Wojtek
nie bede powtarzac ale podpisuje sie obiema łapkami
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Wto mar 01, 2005 10:44

Krzysio pisze:Ile byśmy propozycji nie zgłosili, to wszystkie one będą zasadne. Zbyt szczupłe środki nie pozwola pomóc wszystkim, ale myślę że ktoś się z tej pomocy ucieszy.
Myslę że środowiska kociarzy z miast najbliższych danemu potrzebującemu, bedą je wspierać w ramach swoich mozliwości.
Może da to początek jakiemuś większemu ruchowi pomagającemu bezdomnym zwierzętom?

Krzysiu, to bardzo słuszne co mówisz.
Propozycji dużo...
Każdemu chciałoby się pomóc...
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Śro mar 02, 2005 23:27

A ja chciałabym zgłosić schronisko w Mielcu, bieda tam straszna, bo to jedyne schronisko na Podkarpaciu... Na 500 psów i 200 kotów przeważnie jest 2 pracowników...

Nie jest to schronisko miejskie.
Prowadzi je Mieleckie Towarzystwo Ochrony Zwierząt (nie mylić z TOZem).

A oto stronka robocza mojego autorstwa:
http://schroniskomielec.w.interia.pl/
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2005 23:35 przez Kasia Pe, łącznie edytowano 1 raz

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Czw mar 03, 2005 9:31

28.02.2005 zakończyliśmy zbieranie propozycji.

Anja pisze:KONIEC WĄTKU
Niniejszym oglaszam, ze w dniu dzisiejszym nastapil KONIEC skladania propozycji dot. celu na ktore zostana przekazane pieniadze z kolejnej edycji kalendarza 2006.
Niebawem powstanie nowy watek z ankieta dot. tego tematu.

Wszystkim wnioskodawcom i piszacym tutaj serdecznie dziekujemy :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia]