Trójmiasto - DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2014 19:00 Trójmiasto - DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

Wykastrowany, kot (szary 'tygrys') i kotka (czarna) szukają domu stałego.
Koty zostały przygarnięte po śmierci poprzedniego właściciela, tak aby nie trafiły do schroniska. Niestety od kilku miesięcy koty ciągle zmieniają dom i źle to znoszą. Musielismy się wynieść z poprzedniego mieszkania (jestesmy studentami, nie mamy własnego mieszkania tylko wynajmowane), a właściciel obecnego nie zgodził się na koty. W związku z tym koty trafiły tymczasowo do naszej znajomej, jednak ich dni tam też neistety są policzone. Do świąt musimy znaleźć im nowy dom.
Kotki są grzeczne, zżyte. Większosć dnia śpią, albo bawia się ze sobą. Kot bardzo lubi siedzieć na kolanach, kotka jest nieco bardziej wycofana, ale też lubi głaskanie i pieszczoty (po prostu spać woli na kaloryferze, zamiast 'na człowieku'). Korzystają z kuwety i nigdy właściwie nie wychodziły z mieszkania.

Prosimy o pomoc w znalezieniu im domu, tym razem STAŁEGO. Najlepiej w okolicach Trójmiasta, ale jeśli ktoś będzie chciał je przygarnać i dać im dom gdzieś dalej, to tez jesteśmy w stanie jakoś je dowieźć. Nasz priorytet to to, żeby koty nie musiały już więcej przyzwyczajac się do nowych ludzi i miejsc.

Jeśli nikt z tu obecnych nie może ich wziąć, to może chociaż macie jakieś rady gdzie mozemy szukać im nowego domu?
tutaj link do ogłoszenia na OLX (są tam zdjęcia):
http://olx.pl/oferta/dwa-2-letnie-koty- ... 7RZVn.html
Ostatnio edytowano Śro gru 10, 2014 21:55 przez piotrb, łącznie edytowano 1 raz

piotrb

Od: Śro lis 19, 2014 21:02

Post » Śro gru 10, 2014 20:40 Re: DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

Wpisz w tytule miasto, to zajrzą miejscowi i coś podpowiedzą.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 10, 2014 23:14 Re: Trójmiasto - DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

Dziękuję, cenna uwaga. Już poprawiłem.
Mam jeszcze takie pytanie - czy opcja rozdzielenia kotów jest dobrym pomysłem? Zwłaszcza, że koty od urodzenia wychowały się razem.
Może pojedynczo będzie łatwiej o nowy dom?

piotrb

Od: Śro lis 19, 2014 21:02

Post » Czw gru 11, 2014 1:53 Re: Trójmiasto - DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

viewtopic.php?f=1&t=144861&hilit=PKDT
Napisz o kotach na tym wątku, może ktoś się odezwie.
Jest w Trójmieście Fundacja Kotangens tam też warto spróbować.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw gru 11, 2014 10:31 Re: Trójmiasto - DWA młode koty szukają stałego domu PILNE

Przede wszystkim- 2 zdjecia, z których jedno jest ciemne nie wystarczą. Zróbcie więcej ładnych jasnych zdjeć, nakręćcie króciutkie filmiki z kociej zabawy, z kociego przytulania do człowieka.
Potem mozna je wrzucić na youtube, a linki do nich dodawać w ogłoszeniu.
Warto tez je zaszczepić- informacja o szczepieniach zwiększa szanse na znalezienie domu.

Warto ogłoszenie wyróżnić, zeby ciągle było na samej górze.
Bardzo skuteczna jest też strona http://www.morusek.pl- pod warunkiem, ze ogłoszenie jest wyróżnione, wtedy ciągle jest na samej górze- stamtąd mam bardzo dużo zgłoszeń chętnych, właśnie z Trójmiasta.

W tytule ogłoszenia warto zamieścić wszelkie pociągające ludzi informacje- wykastrowany, zaszczepiony, miły, przytulny.
Jeśłi alternatywą jest schronisko, to chyba nie ma co sie zastanawiać, czy koty rozdzielić, czy nie, jeśłi znajdzie się dom na jednego z nich.

Ale najważniejsze, to tak jak napisałam- ZDJĘCIA
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59