Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2014 16:41 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

O matko, co się dzieje?
Daj znać, jak będziesz mieć chwilę.

gantra

Od: Sob kwi 06, 2013 5:42

Post » Pon gru 08, 2014 17:00 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Mogę zapłacić za pakiet ogłoszeń u sylwia1982, jeżeli tak, to proszę o informację i o posłanie Sylwii tekstu i danych do ogłoszeń.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon gru 08, 2014 19:32 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Nie umiem kopiować, nie wyślę nic do niej.W pracy nie dam rady, ja za plecami kierowniczki wchodzę i to na chwileczke.Czy ktoś mógłby to zrobić?

Co do kotki, ktoś podesłał mi imię Kaja.Rozmawiałam z wetem, na pewno nie fip, parametry nerek ok.Troche odwodniona, rana po sterylce odrobinę zaropiała.Kotka jest w depresji, ja wczoraj cały dzień jej poświęciłam, otworzyłam nawet drzwi, zamknęłam zwierzaki.Ona niczym nie była zainteresowana.Potem nawet wzięłam na ręce kota-już wiem,że to była jedynaczka, lepiej na psa reaguje, niż na kota,a mój wpatrzony w nią jak w obrazek.Ona potrzebuje tymczasu, gdzie ktoś wciąż jest w domu i nie ma innych zwierząt.Chcieli zostawić ją jeszcze do jutra ,ale ja sie nie zgodziłam.Wolę mieć ją w nocy w domu i obserwować.
Nie wiem jak zmusić ją do jedzenia.Wczoraj pojechałam do Auchan do sklepu zoologicznego i kupiłam po puszce większość karm-nic z tego.

Nie mam urlopu,a l4 nie mogę wziąć,choć bez problemu dostałabym.Chodzi o kwestie finansowe, l4 mam płacone z ZUSu,bo mam przekroczone ileś dni , z pracy wtedy nie mam płacone i mam mniejszą stawkę ,gdyby była premia.Nie wiem co robić, jak jej pomóc :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon gru 08, 2014 21:23 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Poproś może, żeby schronisko napisało o nim parę słów? Ja raz, że nie mam czasu, dwa - nic o kocie nie wiem. Zamówię mu cały pakiet, tylko musi być jakiś tekst.

Liwia_

Post » Pon gru 08, 2014 22:22 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Liwia_ pisze:Poproś może, żeby schronisko napisało o nim parę słów? Ja raz, że nie mam czasu, dwa - nic o kocie nie wiem. Zamówię mu cały pakiet, tylko musi być jakiś tekst.

Kocurek w wieku ok 6 mies., jest wykastrowany, gotowy do adopcji.Znajduje się w schronisku na Górnym Śląsku.Ma niesamowitą urodę.Jest ufnym kotem,kontaktowym, nie sprawiającym problemów.Pięknie mruczy i jest łagodny.Szuka domu niewychodzącego.
Nie wymyślę nic innego na szybko.

Kotka właśnie wróciła do mnie, kolejne leki...
Ona potrzebuje domu bez innych zwierząt, ewentualnie z łagodnym, starszym psem

justyna8585

Post » Pon gru 08, 2014 22:59 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

gantra

Post » Pon gru 08, 2014 23:19 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

A recovery? Też nie chce? Strasznie drogie, tylko u weta do kupienia, za to skuteczne i wysokokaloryczne. Nawet jak zje troszkę, to więcej niż jakby zjadła 2xtyle normalnego. Moja Kotori jak jeść nie chce to dostaje i tego jest w stanie zjeść dowolną ilość zawsze. :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 08, 2014 23:49 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

z suchej karmy mam sanabelle i taste of the wild, próbowałam nawet whiskasa od bezdomniaków, kupiłam wczoraj tez royala 400 gr...zupełnie nic...ugotowałam jej teraz udko.Nic z tego...Nie mam już convalescence ani recovery, miało przyjechać z nią i lekami,ale zapomnieli pewnie.Jutro kupię na lecznicy w dzielnicy,gdzie pracuję.Ona wczoraj nawet recovery nie jadła, musiałam wyrzucić.

Nie wiem jak jej pomóc, naprawdę nie wiem

justyna8585

Post » Wto gru 09, 2014 0:10 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

A może jest inny, oprócz depresji, powód niejedzenia, czy miała pełną morfologię i biochemię?

gantra

Post » Wto gru 09, 2014 0:25 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

gantra pisze:A może jest inny, oprócz depresji, powód niejedzenia, czy miała pełną morfologię i biochemię?

Jeszcze jutro upewnię się,bo późno przyjechała i odwoziło ją schronisko,ale wiem,że nerki ok.Na pewno miała pobieraną krew.Dostawała kroplówki, ma wenflon założony.

Gdybym tak znalazła ten plakat,gdzie ktoś szukał burej kotki.Byłabym w stanie nawet ją oddać, jeśli to wychodzący dom, byleby ona była zdrowa, wesoła i normalnie funkcjonowała.

Boję się,że chcąc dobrze, robi się jej krzywdę...Zmykam spać, śpie dzisiaj w jej pokoju.Może to coś pomoże

justyna8585

Post » Wto gru 09, 2014 11:47 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

justyna8585 pisze:Gdybym tak znalazła ten plakat,gdzie ktoś szukał burej kotki.Byłabym w stanie nawet ją oddać, jeśli to wychodzący dom, byleby ona była zdrowa, wesoła i normalnie funkcjonowała.
Boję się,że chcąc dobrze, robi się jej krzywdę...

Krzywdy nie robisz, tylko pomagasz. Bo jak masz znaleźć ten dom?
Przyszło mi do głowy, żeby - jeśli oczywiście wiesz, w jakich okolicach wywieszone były tamte plakaty - wydrukować ogłoszenie, że kotka została znaleziona.
Justynka, jeśli pamiętasz dokładnie jakieś wyrazy z tamtego ogłoszenia, np. czy było użyte dokładnie, że szukają burej kotki itd., może mniej więcej pamiętasz, ile miesięcy temu to było, napisz, pogrzebię w necie, może też ogłaszali.

No i trzeba się upewnić, czy miała tę biochemię pełną, czy p/bólowe nie za słabe i koniecznie tę zaropiałą rankę pokazać.

gantra

Post » Wto gru 09, 2014 16:23 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

a ona szczepiona?

Justyna, ja w takich przypadkach raz dziennie ( czasem dwa ) nawet w schronisku daję conwa ( nie rzadziznę, tylko trochę gęstsze ) , minimum 20 ml. Czasem trwa to nawet tydzień i dłużej. Przeważnie kot przeżywa, oczywiście chudnie ale potem załapuje na surowym kotlecie z Biedronki ( z indyka ), który wciskam z boku , miedzy ostatnie zęby, zmuszając do rzucia.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto gru 09, 2014 16:39 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Ogłoszenia u Sylwii już zamówione.

Liwia_

Post » Wto gru 09, 2014 23:13 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

Zjadła tyle,co nic, podziubała trochę udka.
Daję jej convalescence...
Jaka ona smutna jest, zrezygnowana, serce pęka...:(

Wszystkie wyniki ma w normalnie

Dzięki Liwia_

justyna8585

Post » Śro gru 10, 2014 0:08 Re: Złamana MIEDNICA,WBITA w główkę kości udowej.Pilnie wspa

justyna8585 pisze:Zjadła tyle,co nic, podziubała trochę udka.
Daję jej convalescence...
Jaka ona smutna jest, zrezygnowana, serce pęka...:(

Wszystkie wyniki ma w normalnie

Dzięki Liwia_

Chyba rzeczywiście tęskni :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko