Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 20:21 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

jarekm pisze:Nie pisałem że to Cindy może mnie podejrzewać. Ale niestety są pewne osoby które jakby dowiedziały się że dostałem choćby 1 grosz od kogoś to pewnie zostałbym zlinczowany.

A ja informuję że w przypadku chęci linczy na Jarku osobiście będę zasłaniać. Może nie piersią bo wątła zbyt, ale zęby mam mocne i głos odpowiedni, nie ma obaw.

I myślę że nie tylko ja.

Możesz się poskarżyć kto Cię chce linczowac oraz posądza o malwersację. Dawno nie było dzikiej afery, trochę sobie poćwiczymy, co, dziewczyny? :piwa:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw cze 09, 2011 20:37 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Jarek, poczytalam ostatnie posty. Mysle, ze przede wszystkim nie powinienes sie ABSOLUTNIE przejmowac. To forum ma to do siebie, ze od czasu do czasu wybucha mniejsza, lub wieksza aferka. No wiesz... pro kocie sa przede wszystkim kobiety, a te uwielbiaja takie drobne trzesienia. To w takt slow pewnej piosenki: "cos sie dzieje wreszcie w naszy miescie". A jak juz ktos cos wyweszy i upubliczni efekty swojej dzialalnosci detektywistycznej wlaczaja sie w dyskusje te proszone i nieproszone i kazdy (a) ma wiele do powiedzenia i kazdy (a) jest najmadrzjeszy (a). Potem sie przepraszaja, albo nie i sprawa ucicha. Pusc to w niepamiec. Wiedz, ze sa ludzie, ktorzy wiedza, ze robisz kawal dobrej roboty i Cie doceniaja. Stan ponad te wszystkie pomowienia i powiedz sobie: mnie to nie dotyczy. A jak nie dotyczy, to nie ma co sobie brac tego do serca. Trzymaj sie. Pozdrawiam :wink: :wink:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Czw cze 16, 2011 8:23 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

alysia pisze:Pozdrawiam :wink: :wink:

Dziękuję. :D
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw cze 16, 2011 8:33 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Poker71 pisze:
jarekm pisze:Nie pisałem że to Cindy może mnie podejrzewać. Ale niestety są pewne osoby które jakby dowiedziały się że dostałem choćby 1 grosz od kogoś to pewnie zostałbym zlinczowany.

A ja informuję że w przypadku chęci linczy na Jarku osobiście będę zasłaniać. Może nie piersią bo wątła zbyt, ale zęby mam mocne i głos odpowiedni, nie ma obaw.

I myślę że nie tylko ja.

Możesz się poskarżyć kto Cię chce linczowac oraz posądza o malwersację. Dawno nie było dzikiej afery, trochę sobie poćwiczymy, co, dziewczyny? :piwa:

Nie da się ukryć, do Violetty Arlak(żony wójta z Rancza) trochę brakuje .
Ale nie popadaj w skrajności, widziałem bardziej wątłe.

Ale się porobiło, zamiast o kotach my tu o piersiach.
Jeszcze Arek Bóg wie co sobie pomyśli.

jarekm

Post » Pt sie 26, 2011 12:04 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

takie coś dziś znalazłam- może dziewczyna będzie w stanie pomóc albo udzielić jakichś informacji:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z308927078

"3 wyjątkowej urody kociaki szukają nowych kochających
właścicieli, którzy zapewnią im bezpieczne i szczęśliwe życie.

Maleństwa do 22 sierpnia mieszkały wraz z resztą kociej rodziny
(ok.20 kotów w różnym wieku) w krzakach
przy dworcu kolejowym w Kuźnicy, 2 metry od torów,
gdzie w każdej chwili mogły zostać rozjechane :(

Wczoraj w nocy przywiozłam je do Warszawy.

Tu czekają na kogoś, kto je pokocha,
nakarmi i zapewni wszelką opiekę na całe kocie życie.

Zależy mi na znalezieniu dorosłych i odpowiedzialnych opiekunów,
świadomych obowiązków wiążących się
z opieką żywym zwierzakiem.

Przed wyjazdem z Kuźnicy cała trójka odwiedziła
gabinet lekarza weterynarii, który stwierdził,
iż są całkowicie zdrowe, mają około 11 tygodni
i wszystkie to...kobietki :)

Cała gromadka została odrobaczona,
a po przyjeździe do Warszawy wykąpana.

Mimo dzikiego dotychczas "chowu",
wszystkie są bardzo grzeczne i załatwiają się do kuwety
(co ciekawe - najchętniej grupowo :P)

Za każdego kociaka pobieram symboliczną opłatę 20zł

Zachęcam do adopcji wszystkich
miłośników kotów!
Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować
na adres e-mail: f_e_n_d_i@o2.pl
lub telefonicznie pod nr tel: 696 268 420

Kociaki można obejrzeć/odebrać na Bemowie,
okolice pętli Górczewska

P.S. Więcej zdjęć na a llegro po wpisaniu "rude kociaki" "
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 26, 2011 12:12 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

jarekm pisze: Obecnie muszę trchę odpuścić bo jak pisałem wczesniej coś zdrowie już nie to. Dbając o koty zapomniałem o sobie, zabrakło czasu i pieniędzy na własne leczenie.

doskonale Cię rozumiem i współczuję
tam sytuacja jest bardzo, bardzo trudna własnie ze względu na mentalność - "przyjeżdżają turyści to trzeba zrobić >>porządek<<", patrz pozbyć się kotów w mało skomplikowany sposób
uśpienie w oczach tych ludzi jest humanitarne bo przecież mogli je powsadzać do worków i w morze

trzymaj się i życzę dużo zdrowia
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 04, 2014 14:31 Huciane koty.Częśc II.Koty z działki.Psy s.47Tygrysiątko.

Informuję ,że w sprawie prowadzonej świadomiej akcji
eksterminacji jednego z gatunków zwierząt na Półwyspie helskim , prowadzone jest śledztwo dziennikarskie mające na celu potwierdzenie opisanych na forum faktów . W związku z powyższym proszę o przesłanie ponowne zdjęć dot.ww sprawy z powodu braku dostępu do wcześniej publikowanych pod wskazanymi przez Panią adresami na forum .J.R.Kamiński

JanKamiński

Od: Czw gru 04, 2014 13:29

Post » Czw gru 04, 2014 22:41 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

:ok: :ok: :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt gru 05, 2014 6:27 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Nie mogę odnaleźć zdjęć, a właściwie płytki, na której je umieściłam.Muszę poszukać, minęło już wiele lat.
W tym domu, a właściwie w szopie mieszkały koty.Ktoś z turystów zostawiał im trochę karmy, a czasem ktoś rzucił kości kurze albo rybie łby.O tym na wątku.Potem była zorganizowana pomoc, koty dostawały karmę, były sterylizowane, część znalazła dom.Po informacji o uśpieniu kotów pomoc się skończyła.Nie wiem, co tam się dzieje teraz.
Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 19, 2014 8:34 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

ale się porobiło, wraca temat Kuźnicy

jarekm

Post » Pt gru 19, 2014 14:44 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Masz coś przeciwko?

ewar

Post » Pt gru 19, 2014 19:23 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Przepraszam że się odezwałem

jarekm

Post » Pt gru 19, 2014 19:45 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

Pytałam poważnie.Nie wiem, może tam jeździsz i nie chcesz zadrażnień.

ewar

Post » Pt mar 20, 2015 9:14 Re: Huciane koty.Częśc II.Koty z działki.Psy s.47Tygrysiątko

JanKamiński pisze:Informuję ,że w sprawie prowadzonej świadomiej akcji
eksterminacji jednego z gatunków zwierząt na Półwyspie helskim , prowadzone jest śledztwo dziennikarskie mające na celu potwierdzenie opisanych na forum faktów . W związku z powyższym proszę o przesłanie ponowne zdjęć dot.ww sprawy z powodu braku dostępu do wcześniej publikowanych pod wskazanymi przez Panią adresami na forum .J.R.Kamiński

Ciekawe jakie są wyniki śledztwa

jarekm

Post » Pt mar 20, 2015 11:45 Re: Kuźnica Helska - na usypianie kotów są pieniądze! :(

To czasem długo trwa.
Ale może da się gdzieś dowiedzieć co z tego wyszło.

Tak jak i potem procesy sądowe.
W Zabrzu proces mordercy kotów już chyba trwa rok.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]