PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 03, 2014 21:25 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

akne pisze:Mam w chacie 7 worków 30-litrowych szmatek i miękkich ubrań różnej wielkości.

Oddam też używaną wypraną budkę miękką, bo za ciasno mam na chacie, moje koty mają mnóstwo miejscówek do relaksu, więc postanowiłam ją oddać Paluszkom.

Wstępnie zagadałam z Kubą w sprawie odbioru, ale skoro Monika się wybiera w sobotę, to może zmieści ten bagaż w samochodzie?
Monika, powodzenia na egzaminie, zadzwonię do Ciebie w piątek odnośnie posłanek (nieśmiało :)

Chyba zmieści się;) w Koterii jest kotowóz to ja mogę być "szmatkowozem" :mrgreen:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Śro gru 03, 2014 21:27 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

i ja również mam sporo do przywiezienia . Ale może nie wszystko na raz , bo znów do środy zabraknie :roll:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro gru 03, 2014 21:32 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

kuba.kaczor13 pisze:i ja również mam sporo do przywiezienia . Ale może nie wszystko na raz , bo znów do środy zabraknie :roll:

To może w takim razie przechomikuję moje zapasy do następnego weekendu?
Po dniu zbiórki darów 6.12 powinno być sporo towaru, a skoro towar szybko znika na potrzeby psiaków, to mogę trzymać dalej "żelazną" rezerwę w chacie - dla mnie to nie problem.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro gru 03, 2014 21:59 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

akne pisze:
kuba.kaczor13 pisze:i ja również mam sporo do przywiezienia . Ale może nie wszystko na raz , bo znów do środy zabraknie :roll:

To może w takim razie przechomikuję moje zapasy do następnego weekendu?
Po dniu zbiórki darów 6.12 powinno być sporo towaru, a skoro towar szybko znika na potrzeby psiaków, to mogę trzymać dalej "żelazną" rezerwę w chacie - dla mnie to nie problem.

:ok: , a w razie co zawsze mogę podjechać i zabrać
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw gru 04, 2014 9:57 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

W razie czego ja też pomogę w przewiezieniu :D
Ale dzisiaj już mnie krew zalała - u mnie żeby zaparkować na terenie pracy trzeba mieć przepustkę - może być też czasowa na jeden dzień. Wczoraj mi to koleżanka z sekretariatu załatwiała, ale rano facet z wartowni mówi że na liście mnie nie ma i good bye. Zagotowałam się bo w samochodzie zgrzewka 12 kartonów mleka do kawy, jednak krótka awantura i wjechałam. Gorzej że mam pozwolenie na postój przez 2 h a chcę zostać jeszcze do 14.30. Może mnie nie namierzą :mrgreen:

Monika_Wolska

Post » Czw gru 04, 2014 19:07 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Z dzisiejszej wizyty - wczoraj do domu poszła Neska 589/14. W klatkowym czarno biała dziewczynka i szary z białymi łapkami chłopczyk (CXXXVM/14), trochę wystraszeni. W żółtym 687/14 prześliczna, łagodna bura z odcieniem rudego dziewczynka, pełna energii, podobnie jak z pokoju czerwonego 574/14, przymilak pełen życia. Pokój zielony to Blakot turysta i gospodarz, dzisiaj polował...z sukcesem, polował też super misiek Czarny z pokoju miętowego, ale...praktyka czyni mistrza (754/14), bardzo delikatny i rozmowny. Jutro wstawię zdjęcia. Być może jeszcze ktoś dojdzie. Koce na półkach leżą ale nie ma zapasu. Dzisiaj pracowała na kociarni w ramach pomocy p.Monika pucując wszystko naokoło.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw gru 04, 2014 19:37 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dzięki za wiadomości :D .
Nowym napiszę króciutkie ogłoszenia. Chyba że Danusiu Ty napisałabyś po 3-4 zdania? :wink:
Jakieś pomysły na imiona?

687/14 - wspaniała pieszczocha. Czy nadal jest nieco nieśmiała?
Obrazek

574/14 - nie boi się? Bardzo fajny i łagodny, ale trochę tchórz. W szpitalu najpierw pchał się do ludzi, a potem trochę zwiewał.
Obrazek

MAU, mogłabyś jutro zapytać w szpitalu o ślepą burą kotkę?

Edit: Aha, Monika nie wiem czy pamiętasz - 687/14 to Twoja znajoma :D . Była przestraszona, A Ty nosiłaś ją na rękach i tuliłaś :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw gru 04, 2014 20:13 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Yyyy coś pamiętam, ale przez mgłę :oops: przypomnę sobie w sobotę.
To ja już po egzaminie, chyba zaczynam rozumieć czemu na zaproszeniu schronisko pisze, że brak odpowiedzi na zaproszenie jest równoznaczny z rezygnacją starania się o status wolontariusza. Nawet potwierdzenia są wątpliwe - dziś na 11 zapisanych osób dotarły 4 8O - trzy "psie" i ja-jena "kocia".
Zostawiłam w magazynku torbę od pani ze Skarbka z Gór, dzisiaj było tam całkiem dużo materiałów, naliczyłam nawet ze 3 budki.

Monika_Wolska

Post » Czw gru 04, 2014 20:32 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika, witamy w gronie oficjalnych wolontariuszy :piwa: .
I zapraszamy kolejne osoby :mrgreen: .
Magoska_, MAU i sonata - czas na Was :ok:

Konkurs na imiona zakończony.
Będzie Fanta i Grycan. Lepszych pomysłów nie mam :oops: .
A chcę szybko wysłać ogłoszenia, żeby zdążyły ukazać się przed weekendem.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 04, 2014 20:32 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze:Yyyy coś pamiętam, ale przez mgłę :oops: przypomnę sobie w sobotę.
To ja już po egzaminie, chyba zaczynam rozumieć czemu na zaproszeniu schronisko pisze, że brak odpowiedzi na zaproszenie jest równoznaczny z rezygnacją starania się o status wolontariusza. Nawet potwierdzenia są wątpliwe - dziś na 11 zapisanych osób dotarły 4 8O - trzy "psie" i ja-jena "kocia".
Zostawiłam w magazynku torbę od pani ze Skarbka z Gór, dzisiaj było tam całkiem dużo materiałów, naliczyłam nawet ze 3 budki.

u nas też frekwencja nie dopisała , było mniej niż połowa osób zapisanych .

Trzymam kciuki za wynik :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw gru 04, 2014 20:35 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ja czytam

Jutro idę z Tuliśką do okulisty :-( Zobaczymy co powie.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Czw gru 04, 2014 20:36 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Powstrzymajcie się od gratulacji bo hmm... jakoś nie jestem pewna wyniku. Te psie pytania....eeeee....yyyyyy. Może poprawki są dopuszczalne :mrgreen:

Monika_Wolska

Post » Czw gru 04, 2014 20:43 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze:Powstrzymajcie się od gratulacji bo hmm... jakoś nie jestem pewna wyniku. Te psie pytania....eeeee....yyyyyy. Może poprawki są dopuszczalne :mrgreen:

skoro ja zdałem , hmmmmmm , to Ty na 285 %
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw gru 04, 2014 20:44 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Zawsze tak jest z frekwencją :roll:
Monika, nie ma możliwości, żebyś nie zdała :P

Trzymam kciuki za Tuliśkę :ok: :ok: :ok:
Długo się ciągnie to jej chorowanie :(
Obrazek

Revontulet

Post » Czw gru 04, 2014 20:46 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

długo :-( dostała jeszcze krople przeciwzapalne - i nadal z oczu cieknie :-( Więc czas do okulisty

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

[poprzednia][następna]