Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 28, 2014 16:54 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

wypatrzyłam na razie 2, jedno trochę niepewne, ale za to dobrze umiejscowione. w tym tygodniu byłam na cmentarzu 2 razy, ale w biegu przed zajęciami, więc nie miałam dużo czasu na przeczesywanie zakamarków. problem z kotami jest taki, że one uwielbiają przebywać w miejscach, w których nie ma możliwości obudkowania :( a tam, gdzie spokojnie mogłyby stanąć - koty nie chcą przebywać, nie wiem dlaczego - może w tych gęsto zabudowanych rejonach cmentarza jest cieplej?... jest też trzecia opcja - dobre miejsca i lubiane przez koty - tam budki regularnie są dewastowane :( mimo że na ich miejscu nie ma po prostu niczego poza okrutnymi chaszczami, pokrzywami i śmieciami. ale widocznie niektórzy wolą to...
na razie stanęło 6 nowych budek, wiem, że w 2 już były kłaki ;)
postawieniu nowych budek przeszkadza trochę na razie niedoczasowanie w zgraniu - ale ekipa wie, ma przypominane i na dniach będzie coś kute ;) [ja trochę zawaliłam swoje terminy :( ale czego się nie robi dla nich]
a może ktoś chciałby pomóc w transporcie i nieinwazyjnym a bezpiecznym umiejscowieniu?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lis 28, 2014 20:58 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

zapraszam na bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=166232

lampki:
Obrazek

Fleur

Post » Pt lis 28, 2014 21:03 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Fleur pisze:ale tak, to Beżka :D ten ogonek od spodu alternatywny taki ;)

w nagrodę za wygraną:

Obrazek

Obrazek

moj najukochanszy wolszczak...

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon gru 01, 2014 12:31 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Mam pytanie, zaczęłam dokarmiac kota pod blokiem, najpierw jednego, pozniej w porywach do dwóch, wczoraj przyprowadziły kolegow bo naliczylam ich 6. Mam pytanie co im najlepeij dawac zeby nie zbankrutowac? bo poki byl 1-2 to ok jadly to co moje czyli Bozite i RC, ale przy wiekszej ilosci wychodzi to troche drogo i po prostu mnie nie stac :( pamietam ze kiedys czytałam na Waszym watku cos o podrobach, czy kupowac im watrobki i gotowac czy dawac surowe? czy jakis ryz do tego im dac? help....

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon gru 01, 2014 14:32 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

- Mayka, odpisałam już innym kanałem, ale jeszcze dodam dwa przydatne linki forumowe:
o promocjach na karmę: viewtopic.php?f=8&t=104736
i o futrowaniu bezdomnych futer: viewtopic.php?f=1&t=164411

- dziś się kończy bazarek z puszką kocią:

viewtopic.php?f=20&t=166161

Obrazek

- a co do wieści cmentarnych - wczoraj, dzięki mziel, z Eweliną do-developowałyśmy cmentarz. mam nadzieję, że koty ładnie się podzielą miejscem spoczynku i pozasiedlają miejsca przygotowane dla nich. na dniach zrobimy jeszcze dopolarowanie w części pustych budek i wymianę polaru w tych, co przetrwały św. zmarłych. tym samym podstawowe zabezpieczenie przedmrozowe jest - zostały jeszcze 2 budki do postawienia na miejscu wynegocjowanym dla nich przez p. Bożenę, dodatkowo może jeszcze podmienimy niektóre "zimniejsze" budki na bardziej termosowe ;)

jest też zła wiadomość - jedno sreberko ma się źle. z pyszczka cieknie ślinoropa, nie je, oddycha z trudem. jest to problematyczne o tyle, że temperatura nie nadaje się za bardzo do wyłapywania-serwisowania i wypuszczenia po rozhartowaniu :( ale pozostawiony sam sobie chyba nie da rady, będzie trzeba kombinować. proszę o kciuki! i ewentualnie pomysły, gdzie delikwenta przezimować...

Fleur

Post » Pon gru 01, 2014 22:26 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Spróbujcie tej kotce choć przez kilka dni unidox z karmą dawać.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon gru 01, 2014 22:28 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Fleur, chce napisac znow artykul na stronie fundacji o wolszczakach, moze uda sie znow zebrac troche pieniazkow.. to dopiero pod koniec stycznia, bo teraz bylo sporo akcji przedswiatecznych i kasa pusta, darczyncy wydaja na sw, Mikolaja i na swieta.

Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, by wykorzystac pare zdjec, zrobionych przez Ciebie i umieszczonych na watku... a moze bys jakis reportaz zrobila?

alysia

Post » Pon gru 01, 2014 22:52 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Że tak sobie forumowo zażartuję: siknę se na wątek Wolszczaków :kotek: żeby mi się nie zgubił. Widzę, że cały czas coś się dzieje.
No i idzie zima...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon gru 01, 2014 23:06 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

joshua_ada pisze:Że tak sobie forumowo zażartuję: siknę se na wątek Wolszczaków :kotek: żeby mi się nie zgubił. Widzę, że cały czas coś się dzieje.
No i idzie zima...

a siknij, siknij se.. nie ma to jak osikany watek... :wink:

alysia

Post » Pon gru 01, 2014 23:14 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

mziel52 pisze:Spróbujcie tej kotce choć przez kilka dni unidox z karmą dawać.

przegadaliśmy ten pomysł, ale odpada - za każdym razem bywa inna osoba do karmienia, wtorki i czwartki są chyba ogólnie teraz pustawe (nie wiem jak pan L. i pani Ania, mam nadzieję, że ze zdrowiem u nich OK), a ten srebrzak się nie pojawia regularnie... na ten przykład - widziałam go jakieś 2-3 tygodnie temu i zastanawiała mnie jego "mokra" bródka, ale wyglądał ok i nie miał problemów z oddychaniem. potem mi się nie pokazywał (a bywałam też parę razy w tygodniu), dopiero przyjrzałam mu się w niedzielę podczas nocnego dewelopingu od Ciebie - bródka mocno cieknąca, do tego problemy z oddechem, kasłanie, ogólnie chudszy. dziś zdaje się, że był, Ula go widziała, kichał dla odmiany. liczymy, że będzie jutro - spróbujemy go złapać. oby się udało, bo nie je. mam przygotowaną śmietanę, serca, puszki, może coś chociaż poniucha.
ze srebrzakami jest jeszcze taki problem, że ciężko je zidentyfikować - jest ich około 6, ja potrafię wyodrębnić 2, przy dobrym świetle 3 (jedno ma seledynowe oczy :1luvu: ). pozostałe "bliźniaczki" są strasznie mylące.

alysia pisze:Fleur, chce napisac znow artykul na stronie fundacji o wolszczakach, moze uda sie znow zebrac troche pieniazkow.. to dopiero pod koniec stycznia, bo teraz bylo sporo akcji przedswiatecznych i kasa pusta, darczyncy wydaja na sw, Mikolaja i na swieta.

Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, by wykorzystac pare zdjec, zrobionych przez Ciebie i umieszczonych na watku... a moze bys jakis reportaz zrobila?

super! zdjęcia jak najbardziej, większą część lepszych ujęć robił chyba Szymon, ale na pewno użyczy praw ;-) dam Ci na PW jeszcze dwa linki - do tajnego albumu zdjęciowego i katalogu kotów ;-) nie umieszczam i nie umieszczę ich publicznie ze względów bezpieczeństwa, ale na pewno coś dyskretnego (bez nazwisk i zdjęć na grobach ;)) i zgrabnego da się stamtąd wybrać.

joshua_ada pisze:Że tak sobie forumowo zażartuję: siknę se na wątek Wolszczaków :kotek: żeby mi się nie zgubił. Widzę, że cały czas coś się dzieje.
No i idzie zima...

dzieje się, dzieje :) pod patronatem św. Wujka :201494 ;-) ciepłe myśli przydadzą się Wolszczakom na te mrozy. zapraszam serdecznie :)

Fleur

Post » Wto gru 02, 2014 1:20 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Trzymam kciuki za przeciekające sreberko i wyglądam wieści ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto gru 02, 2014 15:59 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Nemi pisze:Trzymam kciuki za przeciekające sreberko i wyglądam wieści ...

niebawem zwieramy szyki ;) oby przeciekający osobnik się stawił i skusił do wejścia w pułapkę ;)

za zgodą bagheery chciałam pokazać, jak wygląda Mańka, która w poprzednim życiu na cmentarzu była kocurkiem Pulpetem ;P

Obrazek

prawda, że bardzo to apetyczne?

Fleur

Post » Wto gru 02, 2014 17:33 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Każdemu kotu należy się ciepły dom i poduszka, tam jest jego właściwe miejsce. Dlatego tak mi żal tych biednych bezdomniaków, cmentarniaków. Zwłaszcza zimą.
Nie zapominajmy o nich, siedząc w cieple.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto gru 02, 2014 22:39 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

miałam napisać o dzisiejszej wymianie/dołóżce polarów i przemiejscowaniu jednej budki, o udanej łapance Srebrzaka ale mi się nie chce, dół :-(

chodzi o to, że wyszliśmy ostatecznie z dwoma kotami. wesoła, gadatliwa przykościelna beżowa kicia od jakiegoś czasu nie chciała przy mnie jeść. miałkoliła, wykładałam karmę, ale wąchała i szła za mną dalej. poza tym była żywotna, gadatliwa, nie była szczególnie wychudzona, nie wyglądała źle. zwracałam na nią uwagę, wypatrywałam - raz się pojawiała, raz nie, ale w tę niedzielę była, wyszła z budki.

dzisiaj TWZ znalazł miejsce jednej dobrze ukrytej budki, tam znaleźliśmy właśnie ją. nie było widać za bardzo, ze coś jest nie tak - poszłam zanieść jej jedzenie, ale nie reagowała. popłakiwała cicho. mieliśmy 1 transporter już zajęty przez srebro, ale po zrobieniu jej zdjęć (ciemny mrok dookoła) TWZ doszedł do wniosku, że jednak bierzemy razem z budką. wyglądało to tak:

Obrazek

Kicia była zupełnie sflaczała, w samochodzie leżała w budce, u lekarza TWZ wyjął ją ręcznie z budki. Od razu dostała kroplówkę, podobno wygląda bardzo źle :( dr podejrzewa mocznicę. jutro będą badania, okaże się co i jak.

Bardzo proszę o kciuki! :ok: wyjątkowo leży mi na sercu jej los, nie wiem jak by było bez niej.

jeszcze 2 miesiące wcześniej:

Obrazek

Fleur

Post » Wto gru 02, 2014 22:45 Re: Cment.Wolski, W-wa, PUSTA KASA!!! POMOCY!!!!

Kciuki prosimy bo forumowe mają moc magiczną!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]