Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 30, 2014 12:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Witajcie :) Gucioooo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gołębie i inne duże ptaki są odpowiedzialne za malejącą ilość wróbli, właśnie dlatego, że wyjadają im jedzenie. Karmniki dla mniejszych ptaków chyba powinny uniemożliwiać tym dużym podjadanie. Te duże mają najwięcej jedzenia i dlatego ich tak dużo a populacja wróbelków jest zagrożona. Ja też czekam na wywieszenie mojego - choć to nie karmnik - taki mini karmnik. Ale nie mam tej kulki dla sikorek z jedzeniem - ziarenkami zatopionymi w tłuszczu. W sklepie zoologicznym była taka wstrętna - pełno jakiejś papki ohydnej a ziarenek tyle co nic. Fuj, jak nie znajdę lepszej to chyba sama taką kulkę zrobię :)
Pozdrawiam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lis 30, 2014 12:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Cześć Miruś ! :D
Ja też zrobiłam zamówienie w zoo+ z kocykiem i z prezentem . Kupiłam dziewczynkom prezent pod choinkę i tak mi ochoty narobiłyście na karmnik że kupiłam zestaw karmnik i zapas karmy dla ptaszków. :ryk: :ryk: :ryk:
Nie mam pojęcia gdzie go zamontuję bo balkon odpada ze względu na metalowa siatkę więc zostaje mi parapet w kuchni albo balkon u rodziców. :D

a miałaś już dostawę czy czekasz?

kuchnia będzie lepsza na karmnik bo balkon u rodziców będzie mało atrakcyjny dla koteczek :mrgreen:

Czekam bo zamówiłam w piątek wieczorem a właściwie w sobotę nad ranem :oops:
Muszę pokombinować jak go zawiesić żeby się trzymał i nie spadł.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lis 30, 2014 12:44 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

U mnie od dawna nie ma już wróbelków :( ani nawet gołębi...sroki wszystkie ptaszki przepędziły.

Pozdrawiam niedzielnie :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 30, 2014 13:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

klaudiafj pisze:Witajcie :) Gucioooo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gołębie i inne duże ptaki są odpowiedzialne za malejącą ilość wróbli, właśnie dlatego, że wyjadają im jedzenie. Karmniki dla mniejszych ptaków chyba powinny uniemożliwiać tym dużym podjadanie. Te duże mają najwięcej jedzenia i dlatego ich tak dużo a populacja wróbelków jest zagrożona. Ja też czekam na wywieszenie mojego - choć to nie karmnik - taki mini karmnik. Ale nie mam tej kulki dla sikorek z jedzeniem - ziarenkami zatopionymi w tłuszczu. W sklepie zoologicznym była taka wstrętna - pełno jakiejś papki ohydnej a ziarenek tyle co nic. Fuj, jak nie znajdę lepszej to chyba sama taką kulkę zrobię :)
Pozdrawiam :)

ja mam blisko do karmnika to na bieżąco uzupełniam i wszystkie pojedzą
u mnie jakoś kulek nie bardzo chcą, nawet słonina jak ją powiesiłam nie cieszyła się powodzeniem, sikorkom najbardziej odpowiada niełuskany słonecznik,
podoba mi się jak sikorka podleci złapie nasinko, usiądzie z nim na gałęzi i obiera :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lis 30, 2014 13:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Cześć Miruś ! :D
Ja też zrobiłam zamówienie w zoo+ z kocykiem i z prezentem . Kupiłam dziewczynkom prezent pod choinkę i tak mi ochoty narobiłyście na karmnik że kupiłam zestaw karmnik i zapas karmy dla ptaszków. :ryk: :ryk: :ryk:
Nie mam pojęcia gdzie go zamontuję bo balkon odpada ze względu na metalowa siatkę więc zostaje mi parapet w kuchni albo balkon u rodziców. :D

a miałaś już dostawę czy czekasz?

kuchnia będzie lepsza na karmnik bo balkon u rodziców będzie mało atrakcyjny dla koteczek :mrgreen:

Czekam bo zamówiłam w piątek wieczorem a właściwie w sobotę nad ranem :oops:
Muszę pokombinować jak go zawiesić żeby się trzymał i nie spadł.

to chyba we wtorek ci przyjdzie, ja zamawiałam w czwartek po południu
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lis 30, 2014 13:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Annaa pisze:U mnie od dawna nie ma już wróbelków :( ani nawet gołębi...sroki wszystkie ptaszki przepędziły.

Pozdrawiam niedzielnie :1luvu:

sroki też się kręcą w pobliżu, ale wróbli i sikorek na szczęście u mnie nie brakuje, jak mieszkałam w bloku to też ich nie widywałam a tu jest ich dużo :D
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 30, 2014 14:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Dzień dobry niedzielnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:trochę fotek Elenki

Obrazek

Moja Elenka śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:nasypałam już ptaszkom jedzenia, ale tylko gołębie przylatują :( wyjadają sikorkom i wróbelkom :(
Obrazek

koci teatrzyk otwarty :)

Uff, chyba tylko ja zostałam bez karmnika... muszę szybciutko zamówić :D
Niestety gołębie płoszą wróbelki i sikorki. Oglądałam takie karmniczki, żeby tylko wróbelki mogły wejść a na górze mogą jeść gołębie.
Zobaczymy co z tego wyjdzie... a kociaki będą miały kino domowe przez cały dzień :D

Pozdrawiam mocno :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie lis 30, 2014 14:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

A mu mnie gołębi nie ma , choć niedaleko ktoś chyba hoduje, bo widzę takie stado fruwajace w charakterystyczny sposób. Są za to sierpówki, nazywane też cukrówkami.
Sroki są, co najmniej trzy- cztery pary, współżyją jakoś z wróblami i sikorkami w symbiozie, bo całe stada fruwaja. Zaczynają się już sójki pojawiac, był też dzięcioł. Nie ma grubodziobów :evil: :evil: , bo brak pestek na czereśniach.
Jeszcze nie dokarmiam, choć słonecznik zakupiony, orzechy włoskie i ziemne od zeszłego roku leżą, ale na trawach, winogronach, mahoniach - wciąż jeszcze maja co jeść.
Karmnik mam prozaiczny - butla po 5-litrowej wodzie z wycietymi okienkami, sójkom i sierpówkom rzucam orzechy w trawę.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lis 30, 2014 16:17 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

no właśnie do mnie to cukrówki przylatują, one też dzikie to jeść potrzebują, daję tyle , że powinno starczyć dla wszystkich
u mnie jeszcze kosy się pojawiają do jedzenia, ale one z ziemi wygrzebują
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 30, 2014 16:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Rilla07 pisze:Dzień dobry niedzielnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:trochę fotek Elenki

Obrazek

Moja Elenka śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mir.ka pisze:nasypałam już ptaszkom jedzenia, ale tylko gołębie przylatują :( wyjadają sikorkom i wróbelkom :(
Obrazek

koci teatrzyk otwarty :)

Uff, chyba tylko ja zostałam bez karmnika... muszę szybciutko zamówić :D
Niestety gołębie płoszą wróbelki i sikorki. Oglądałam takie karmniczki, żeby tylko wróbelki mogły wejść a na górze mogą jeść gołębie.
Zobaczymy co z tego wyjdzie... a kociaki będą miały kino domowe przez cały dzień :D

Pozdrawiam mocno :1luvu: :1luvu: :1luvu:

witaj Kasiu :1luvu:
w marketach budowlanych jest duży wybór karmników, mój ma chyba już 5 lat, stoi cały rok w ogródku i nic mu nie jest
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 30, 2014 16:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

tym którzy narzekają, że już zima, chciałam coś pokazać :)
zdjęcia zrobione dzisiaj na spacerze
kwitnąca forsycja
Obrazek

i stokrotki
Obrazek

Kaja w stokrotkach :1luvu:
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 30, 2014 21:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

mir.ka pisze:tym którzy narzekają, że już zima, chciałam coś pokazać :)
kwitnąca forsycja
Obrazek

i stokrotki
Obrazek

Obrazek

:1luvu:
Normalnie nie wierzę, że u Ciebie jeszcze kwitną kwiaty 8O
Co się z tą pogodą porobiło :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 30, 2014 21:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Annaa pisze:
kwitnąca forsycja
Obrazek

i stokrotki
Obrazek

Obrazek

trochę podmarznięte, ale jednak :)
w sobotę jak obcinałam róże to niektóre miały jeszcze kwiaty i nowe pączki
Obrazek

mir.ka

Post » Pon gru 01, 2014 11:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

Hej

Widzę,że jedzonko dla ptaszków już nasypane do karmniczka :) U mnie ptaszków dalej nie ma, nie wiem czemu, minusowe temperatury już są... może jednak powinnam kupić inne jedzonko dla nich?. M. przywiózł słonecznik, bo mówił, że ludzie właśnie ten słonecznik najczęściej u Niego kupują...

Ja dopiero co robiłam zamówienie w Zoo i niestety będę musiała zrobić kolejne, ale napiszę zaraz o tym u siebie na wątku :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon gru 01, 2014 11:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.9- Gucio szuka domku

mir.ka pisze:
Annaa pisze:
kwitnąca forsycja
Obrazek

i stokrotki
Obrazek

Obrazek

trochę podmarznięte, ale jednak :)
w sobotę jak obcinałam róże to niektóre miały jeszcze kwiaty i nowe pączki