Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 27, 2014 20:47 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:ja jeśli chodzi o klimat to mogłabym mieć na zmianę wiosnę i lato. jesień za szybko zmienia się z pięknej w paskudnie zimną a zima jest zimna ciemna smutna i niedobra. idę po piwo :ryk:

I to jest dobra decyzja :ok:
MamaMeli pisze:w zeszłym roku zimą marzyłam o samodzielnym mieszkaniu bo dostawałam nerwicy ze współlokatorkami. i o kocie. Od kwietnia mieszkam sama i mam kota, od sierpnia mam dwa koty. Przyszłoroczne święta marzy mi się spędzić również z nimi... we Własnym Mieszkaniu <3

Też nigdy nie lubiłam mieszkać ze współlokatorami
Piszesz,że marzy Ci się własne mieszkanie...Ale w Budapeszcie czy w Polsce?

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw lis 27, 2014 20:47 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

NatjaSNB pisze:
kotelsonciorny pisze:Wiecie, ja lubię taką przyjemną, fajną zimę. Lubię śnieg, dużo śniegu, przyjemnie padającego dużymi płatkami, lubię wieczory z zapalonymi światełkami na choince, lubię atmosferę świąt.

Też to lubię... moje ulubione zdjęcie z zeszłego roku idealnie oddaje właśnie to wszystko, co uwielbiam w świętach... takie ciepło światełek :1luvu:

Ajjj już się nie mogę doczekać choinki :1luvu:
Obrazek
jest dla mnie wyjątkowa, bo w poprzednim mieszkaniu nie mogliśmy takiej dużej postawić... mieliśmy tylko miniaturkę stojącą na biurku i bardzo nad tym ubolewałam, bo w moim domu rodzinnym zawsze była choinka. Kiedy wreszcie z mężem kupiliśmy większe mieszkanie, mogłam sobie kupić swoją własną, osobistą, wymarzoną i najpiękniejszą, do mojego własnego, osobistego i jakże wymarzonego M4 :1luvu:
Kurde no przez Was chyba zaraz do piwnicy po choinkę pójdę :ryk:

Piękna ta choinka, piękna :1luvu: My w tym roku też chcemy kupić taką większą, bo do tej pory miałam malutką, taką:

Obrazek

Teraz wymarzyłam sobie większą i bombki w kolorach srebra, złota i bieli. Już się nie mogę doczekać :oops:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Czw lis 27, 2014 20:48 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

a ja wszystko w kolorach złota mam - plus ukochane suszone pomarańcze :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw lis 27, 2014 20:49 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Tak się rozmarzyłam, że chyba w weekend wyruszę na polowanie na chojoka. Bombki mam już w sumie upatrzone, więc co mi na przeszkodzie stoi :twisted:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:50 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:
MamaMeli pisze:ja jeśli chodzi o klimat to mogłabym mieć na zmianę wiosnę i lato. jesień za szybko zmienia się z pięknej w paskudnie zimną a zima jest zimna ciemna smutna i niedobra. idę po piwo :ryk:

I to jest dobra decyzja :ok:
MamaMeli pisze:w zeszłym roku zimą marzyłam o samodzielnym mieszkaniu bo dostawałam nerwicy ze współlokatorkami. i o kocie. Od kwietnia mieszkam sama i mam kota, od sierpnia mam dwa koty. Przyszłoroczne święta marzy mi się spędzić również z nimi... we Własnym Mieszkaniu <3

Też nigdy nie lubiłam mieszkać ze współlokatorami
Piszesz,że marzy Ci się własne mieszkanie...Ale w Budapeszcie czy w Polsce?

Tylko i wyłącznie tutaj, na wzgórzu Gellerta, na możliwie najwyższym piętrze kilkupiętrowej kamienicy, z oknami na wschód :1luvu:

Przypomina mi się historia jak mama mojego kolegi odwiedzając go w święta kategorycznie zażądała że ma być choinka... kupił samochodową i powiesił :piwa:
Ostatnio edytowano Czw lis 27, 2014 20:50 przez MamaMeli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Czw lis 27, 2014 20:50 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

U nas odkąd jest koteł, choinka jest mała i stoi na najwyższej, nieosiągalnej dla Tosi półce :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw lis 27, 2014 20:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

W tamtym roku Pafnucy olewał choinkę i rzucał jej tylko ciekawskie spojrzenia z daleka. Parę razy obwąchał, ale chyba go po prostu nie zachwyciła. Ciekawe co Hannuszka na to :ryk:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ale się chwalą choinkami!
Jedna ładniejsza od drugiej!
NatjaSNB, M4 powiadasz? Zazdroszczę !

rysiowaasia

Post » Czw lis 27, 2014 20:53 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze:U nas odkąd jest koteł, choinka jest mała i stoi na najwyższej, nieosiągalnej dla Tosi półce :twisted:

Z tego też powodu u mnie choinki nie było przez parę lat. Bombki w całej chałupie, zero spania, zarcie łańcucha, no i co chwilę przewrócona :mrgreen:

rysiowaasia

Post » Czw lis 27, 2014 20:54 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:Ale się chwalą choinkami!

A kto bogatemu zabroni :ryk: Też zazdroszczę M4, my mamy M3 i to niewielkie, bo 52 metry. Ale i tak je uwielbiam :oops:

rysiowaasia pisze:
vanesia1 pisze:U nas odkąd jest koteł, choinka jest mała i stoi na najwyższej, nieosiągalnej dla Tosi półce :twisted:

Z tego też powodu u mnie choinki nie było przez parę lat. Bombki w całej chałupie, zero spania, zarcie łańcucha, no i co chwilę przewrócona :mrgreen:

No to się zaczęłam bać właśnie, ale mam nadzieję że koty będą łaskawe 8O

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 20:57 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

mnie się marzy takie 40/50m, kuchnia osobno i 1 pokój albo pokój połączony z kuchnią ale osobno mała sypialnia - to najchętniej.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 21:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:
rysiowaasia pisze:Ale się chwalą choinkami!

A kto bogatemu zabroni :ryk: Też zazdroszczę M4, my mamy M3 i to niewielkie, bo 52 metry. Ale i tak je uwielbiam :oops:

Haha spoko, przeniosłam się tu z... M0 czyli kawalerki podzielonej na 2 pokoje, w których mieściłam się ja z mężem plus teściowa na wózku inwalidzkim. Teraz przynajmniej ona hula po mieszkaniu jak po lotnisku no i wreszcie mogliśmy sobie pozwolić na koty i to aż dwa :mrgreen:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Czw lis 27, 2014 21:01 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Magduś wybacz ale obraz teściowej na wózku w kasku rajdowca F1 hulającej po mieszkaniu z minisilniczkami odrzutowymi przy kołach rozprzestrzenił mnie całkowicie :ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 27, 2014 21:02 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Przepraszam :oops: , ale ja też to zwizualizowałam i nie wytrzymałam, buhahahaha :ryk:

kotelsonciorny

Post » Czw lis 27, 2014 21:08 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:Magduś wybacz ale obraz teściowej na wózku w kasku rajdowca F1 hulającej po mieszkaniu z minisilniczkami odrzutowymi przy kołach rozprzestrzenił mnie całkowicie :ryk:

ona pewnie dokładnie się tak teraz czuje :mrgreen: Nasze wcześniejsze mieszkanie (w sumie to jej mieszkanie, gdzie mieszkała od urodzenia syna - czyt: mojego męża, kiedy jeszcze mogła chodzić) było w starym bloku bez windy, więc ona nie ruszała się praktycznie z domu. Ograniczała się do wyjazdów do lekarza, bo musieliśmy ją wspólnie znieść na wózku po schodach, a ona z tego typu co nienawidzi prosić o pomoc, więc poza absolutnym przymusem, nie ruszała się na dwór. Kiedy wreszcie odważyliśmy się wziąć kredyt, szukaliśmy miejsca przestronnego i absolutnie koniecznie z windą. Trafiło nam się nowe budownictwo, cudownie przystosowane dla ludzi niepełnosprawnych, z dużą windą w której wózek inwalidzki może bez przeszkód manewrować, z podjazdami przed blokiem itp itd. Fajnie wrócić po pracy do domu i posłuchać gdzie tym razem wyruszyła w nieznane moja teściowa :mrgreen: Dla niej to też wciąż nowe przeżycia, bo nie wie jak daleko może się zapuścić (czyli gdzie można przejechać wózkiem) lub czy nie trafi jej się tak pod górkę, że padnie ze zmęczenia :D A jeszcze od kiedy mamy koty, które uwielbiają z nią leżeć pod kocykiem, przeszły jej wszelkie bóle stawowe... no same pozytywy :1luvu:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]