Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 26, 2014 18:56 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:Właśnie :|
Boję się, że z tym moim rajem też tak wkrótce się stanie. Jedyna nadzieja: to jest Słowiński PN, więc raczej nie zaczną się tam inwestycje typu pensjonaty czy domy wczasowe.
Chociaż ludzie mówią, że jakiś prominent zmierza do tego, aby przesunąć w kierunku morza granice parku narodowego :(
To są okolice Smołdzina, Czołpino na zachód od Łeby

Byliśmy TAM w zeszłym roku! I na pewno wrócimy w przyszłym, bo w te wakacje nie było nam dane wyjechać :evil:

vanesia1 pisze:Też kocham morze. Szkoda, że tak daleko od niego mieszkam :(
Ja za to gotować uwielbiam, cała rodzinka zadowolona :mrgreen: ostatnio wciskam im więcej wegetariańskich propozycji i nikt nie zgłasza sprzeciwu. Może ich przekabacę? :twisted:

U mnie nie ma wegetarianizmu i nie będzie obawiam się nigdy 8O

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lis 26, 2014 18:57 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

vanesia1 pisze: ostatnio wciskam im więcej wegetariańskich propozycji i nikt nie zgłasza sprzeciwu. Może ich przekabacę? :twisted:

Super! Trzymam kciuki. Zaoszczędzą cierpienia zwierzakom no i rodzinie to na zdrowie wyjdzie :ok:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lis 26, 2014 19:03 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Byliśmy TAM w zeszłym roku! I na pewno wrócimy w przyszłym, bo w te wakacje nie było nam dane wyjechać :evil:

A dokładnie, w jakiej miejscowości mieszkaliście. Bo w Smołdzińskim Lesie juz jest trochę ludzi :| Chociaz ten specyficzny klimat jeszcze jest w odróżnieniu od gwarnej Łeby czy Rowów. A przy plaży ta klimatyczna stodoła :wink:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 19:14 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Musieliśmy być na wysokości Czołpina, bo nie dotarliśmy dalej za zachód. Uwielbiam Słowiński Park Narodowy, Łebę też lubię, szczególnie wieczorami. My byliśmy we wrześniu, więc nawet w Łebie nie było dramatu na plaży, ale w środku sezonu panuje tam dzika dzicz.

A pan mąż ma nowy rym na Annuszkę:
Annuszka, Annuszka, długi ogon, krótka nóżka.

Oklaski, dziękuję.

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 19:26 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Musieliśmy być na wysokości Czołpina, bo nie dotarliśmy dalej za zachód. Uwielbiam Słowiński Park Narodowy, Łebę też lubię, szczególnie wieczorami. My byliśmy we wrześniu, więc nawet w Łebie nie było dramatu na plaży, ale w środku sezonu panuje tam dzika dzicz.

A pan mąż ma nowy rym na Annuszkę:
Annuszka, Annuszka, długi ogon, krótka nóżka.

Oklaski, dziękuję.

No właśnie, im bardziej na zachód, tym więcej dzikich plaż

A dla pana męża:
:201421 :201421 :201421

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 19:32 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Też uwielbiam polskie morze :1luvu: Żadne tam zagraniczne kurorty - tylko Bałtyk :mrgreen: Bardzo lubię Dziwnów - jeździłam tam z rodzicami w dzieciństwie i mam ogromny sentyment do tego miejsca :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Śro lis 26, 2014 19:43 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

A ja znam takich, którzy nie byli nigdy nad naszym morzem, za to w śródziemnomorskich kurortach a jakże!
Jak dla mnie buractwo :mrgreen:
Cudze chwalicie...

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 19:44 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Cudowna to poezja :ryk:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 26, 2014 20:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

W końcu kurort to prestiż, a polskie morze to co najwyżej dekadęcya :smokin:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 20:49 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aż mi wstyd, bo nad polskim morzem byłam tylko 3 razy w życiu :oops:
Pierwszy raz jako malutkie dziecko w Świnoujściu, więc nie pamiętam nawet ;)

Bałtyk ma klimat, jest taki tajemniczy... marzy mi się kiedyś wyjazd do Trójmiasta :ok:
Nad Śródziemnym byłam raz... fajnie, ale dostałam wysypki na plaży :evil: , od tego żwiro coś piaskopodobnego, tyle pamiętam :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lis 26, 2014 21:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Rilla07 pisze:Aż mi wstyd, bo nad polskim morzem byłam tylko 3 razy w życiu :oops:

A kto powiedział,ze trzeba być więcej razy? :wink:
Wiochą jest nie być nad polskim morzem, ale zwiedzić wszystkie sródziemnomorskie "kurorty" typu Hurghada czy Costa Brava
No niestety, trzeba też uczciwie przyznać, nasze morze nie jest dla tych ciepłolubnych. Za duże ryzyko :roll:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 21:00 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

No a ja jeździłam prawie co roku nad morze, dwa razy byłam zimą, w Sylwestra. Sylwestra spędziliśmy w Gdańsku,a morze zimą jest super. Raz byłam nad Morzem Adriatyckim, i jasne, że super, ale ciągle wolę nasz polski Bałtyk. Trójmiasto jest przepiękne, a Gdańsk wieczorową porą ma magię fenomenalną.

A to, dla odmiany, zamiast kotów - morze:

Obrazek
Obrazek

I Narodowy Park Słowiński:

Obrazek

I mój ukochany Gdańsk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I zima!

Obrazek

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 21:10 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

O! Ruchome wydmy :) Lekko się nie idzie :mrgreen:
I Gdańsk, moje ulubione miasto! Jako młoda dziewczyna jeżdziłam bardzo często. Na pamieć znałam kolejność stacji na trasie Gdańsk-Sopot-Gdynia
Będąc studentką byłam w Gdańsku na miesięcznym kusie biologii morza (taka praktyka studencka- oj, nie byłam tam grzeczną dziewczynką :roll: )
W moim rankingu najbardziej klimatycznych spośród duzych miast Polski właśnie Gdańsk i Kraków są moimi faworytami.

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 21:14 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Lekko się może nie idzie, ale jakie tam są widoki :1luvu: Zdjęcie morza i plaży też jest z tamtej wysokości, bo na wydmy szliśmy lasem, a wracaliśmy plażą. Kawał drogi ale warto było :mrgreen:

U mnie w rankingu klimatycznych miast też wygrywa Gdańsk i Kraków, i Wrocław. Ostrów Tumski oj to ja love bardzo. Poza tym zaręczyliśmy się na Rynku we Wrocławiu :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 21:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze: i Wrocław. Ostrów Tumski oj to ja love bardzo. Poza tym zaręczyliśmy się na Rynku we Wrocławiu :mrgreen:

O! :1luvu: GRATULUJĘ!
Za Wrocławiem nie przepadam, może dlatego,ze tam studiowałam i miasto to kojarzy mi się z kuciem i ganianiem od instytutu do instytutu. Każde zajęcie odbywały sie w innym miejscu :twisted: Nie było czasu na podziwianie zabytków. A Ostrów Tumski: wiadomo Katedra i Instytut Botaniki, a z drugiej strony ogrodu botanicznego Instytut Zoologii. Tam studiowałam.
Ojej ! To były czasy...Właśnie zdałam sobie sprawę, jak stara juz jestem... :( A studia to była orka. Zero internetu, bitwa o ksiązki, konieczność przesiadywania godzinami w bibliotece...

rysiowaasia

[poprzednia][następna]