Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2014 23:51 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Uff.. od 17 przeglądałam wszystkie możliwe posty na miau w poszukiwaniu "problemów", tak na wszelki wypadek, gdyby moja trafiła do kogoś do domu, przeoczyłabym ogłoszenia, ale ktoś miał z nią jakiś problem :) i to tylko na kotach szukałam a na kociarnie nie mam już sił! Jeśli ktoś zauważy przypadkiem jakiś wpis o szaro-białej po sterylizacji, to z góry będę wdzięczna za informację, bo psychicznie już nie wytrzymuję takich internetowych poszukiwań, no i nie mam aż tyle czasu, żeby wszystko przejrzeć.
:)

Czytałam o 7 miesięcznym gigancie, a ostatnio nawet o 5 letnim gigancie! Dlatego nie mam zamiaru przestać jej szukać! Mam nadzieję, że przed śniegiem zdążę...
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Od: Śro lip 16, 2014 9:53

Post » Pon lis 10, 2014 22:16 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Z całych sił trzymam kciuki za odnalezienie kociczki.
Będzie dobrze :201481
kicikicimiauhau

Post » Śro lis 26, 2014 19:18 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Przedwczoraj spadł śnieg... Taki mokry napadał w nocy. Nogę mam spuchniętą jak bania ale do 3 łaziłam tam gdzie zatrzymała się po pierwszym biegu i wpatrywałam się we wszystkie ślady. Znalazłam niedaleko jedne kocie ślady, idące najpierw z krzaków wprost po frytki (cała paczka z maca leżała rozrzucona na chodniku), a dalej pod auto, nawoływałam, nawet robiłam akrobacje, żeby zaglądnąć. Kota nie widziałam. Z drugiej strony śnieg był już wodną breją, ale nie widziałam śladów wychodzących. Może po prostu jakiś kot schował się gdzieś gdzie cieplej?
Oj Lucy wracaj. ćwierć życia już brykasz... :(
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Post » Śro lis 26, 2014 20:16 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Cały czas czekam na dobre wieści. Szacunek wielki, że się nie poddałas. Patrzę i patrzę czy przypadkiem u moich dzikunow się nie pojawi i ciągle trzymam :ok:
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Śro lis 26, 2014 20:40 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Za każdym razem wchodzę tutaj z nadzieją. Wierzę, że w końcu się odnajdziecie :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob gru 06, 2014 20:10 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Mieszkam na Skarbka i juz dawno widziałam ogłoszenie; za każdym razem rozglądam się wokoło za Twoją kotką... Czy w ogóle są tu gdzieś karmiciele? Ja sporadycznie widzę tu koty - albo w krzakach w pobliżu przedszkola Stonoga, albo niedaleko Netto, przy domkach...

Line

Od: Pt paź 28, 2005 11:40

Post » Śro gru 10, 2014 12:37 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Bardzo dziękuję za wsparcie. Dzisiejszy śnieg...
Na Skarbka są dwie Panie, które mieszkają na jednym osiedlu, ale kawałek od netto i teraz dokarmiają około 5 kotów. Dwa szaro-białe, jednego czarno-białego i dwa- trzy czarne. Jedna Pani dokarmia dwa, które pojawiły się około rok temu, a druga pozostałe kociaki. Raz na jakiś czas sprawdzam tam za netto, bo tam koty mają bardzo dużo kryjówek i rozkopują wszystkie możliwe kosze na śmieci w poszukiwaniu jedzonka. Tyle, że kilku psiarzy bardzo nie lubi kotów, więc te zbyt chętnie nie pokazują się ludziom.

nikeris

Post » Śro gru 10, 2014 16:36 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Nikeris zawsze jak jetem w tamtych okolicach rozglądam się za Lucy.
Trzymaj się, nie poddawaj się, Iwonami znalazła Koteczkę w mrozy, poradziła sobie, Lucy też da radę i wróci do domu!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw gru 11, 2014 1:37 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Carmen201 pisze:Nikeris zawsze jak jetem w tamtych okolicach rozglądam się za Lucy.
Trzymaj się, nie poddawaj się, Iwonami znalazła Koteczkę w mrozy, poradziła sobie, Lucy też da radę i wróci do domu!

ale w tym czasie Ogrynia znalazła sobie przystań w cieplutkiej, ogrzewanej piwnicy :ok:
odnalazła się dzięki ogłoszeniom które Iwonka wytrwale, wieszała w każdą mroźną noc, w okolicach gdzie zaginęła Ogrynia, podczas gdy ona sama była już dalej ale ktoś zobaczył ogłoszenie i skojarzył koteczkę
z całego serca życzę Ci odnalezienia koteńki :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto gru 16, 2014 0:35 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Kurcze mam fobię na szaro-białe koty i wszędzie widzę Twoją Lucy.

Na FB Koterii w sobotę pojawił się post o DT, w którym czeka 12 kotów.
Zdjęcie jest zbiorowe i trzeci od góry z prawej strony jest bardzo podobny do Twojej kici. Może to ona? Niby widzę różnice, ale na tyle niewielkie, że może to kwestia światła, no i zdjęcie jest tylko twarzowe znaczy główki wiec nie widać całej charakterystycznej reszty.
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Wto gru 16, 2014 15:09 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Oby to była Lucy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie gru 21, 2014 14:05 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Teraz jest Koperek, Neska i Czarny nosek. Mają takie zdjęcia, że za każdym razem podskakuję, że ktoś przechrzcił Lucy. Koperek ma brzuszek szary, no i facet, Neska też nie pasuje, a po powiększeniu zdjęcia Czarny nosek okazuje się być trikolorkiem :(.
Wczoraj wieczorem przeszłam się trasą, gdzie Lucy biegła zaraz po ucieczce i aż podskoczyłam, na płocie tam gdzie myślałam, że Lucy pierwszego dnia się chowała był Pers. Bytuje tam od kilku miesięcy co najmniej, ale skubaniec nie pokazuje się w ogóle. Śpi w chaszczach stołuje się na śmietnikach. Może przez niego Lucy pobiegła dalej i ominęła pierwsze schronienie?

nikeris

Post » Pon sty 12, 2015 0:01 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

pół roku poszukiwań...

pod choinką jej nie było (a Diablito uparcie szukał).

w miejsca gdzie ją widziano nie wróciła- przeszukałam każdy krzak.

nikeris

Post » Pon sty 12, 2015 6:14 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

a może ktoś ja przygarnął? Może zadekowała się tak jak Ogrynia w jakimś węźle ciepłowniczym ?
wierzę ze się znajdzie :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto sty 20, 2015 17:02 Re: Warszawa Targówek/Białołęka/Marki - kocia uciekinierka!

Oby. W końcu ktoś musiałby zabrać ją do weta, a dzwonie do wszystkich w okolicy regularnie. Pogoda też nie rozpieszcza. Mam nadzieję, że nic jej nie jest i się znajdzie.

nikeris

[poprzednia][następna]