Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 26, 2014 14:03 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Też miewam takie dni, ale kiedy jestem tak zestresowana i zmęczona jednocześnie, kładę się i nie mogę za diabła zasnąć. Bywałam już tak zmęczona że nocy nie przesypiałam wcale :roll:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lis 26, 2014 14:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Vanesia1, Kotelsonciorny, kilka minut przed północą to wg Was wcześnie? 8O
kotelsonciorny pisze:Też miewam takie dni, ale kiedy jestem tak zestresowana i zmęczona jednocześnie, kładę się i nie mogę za diabła zasnąć. Bywałam już tak zmęczona że nocy nie przesypiałam wcale :roll:

No, niestety, często tak jest. Adrenalina z całego dnia nie pozwala zasnąć :evil:
Ale, jak to się mówi, żyć trzeba, a wyśpimy się w trumnie... :twisted:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lis 26, 2014 14:49 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja się codziennie kładę o 12-1 w nocy, gdybym położyła się wcześniej to bym zwyczajnie nie zasnęła. Rozbudzam się o 22 :twisted:

Koty ukradł kolczyka, takiego dość dużego, z materiału w kwiaty. I nie ma, przepadł. Pewnie specjalnie porwały, żebym sobie dla rozrywki poszukała 8O

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 15:07 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:Koty ukradł kolczyka, takiego dość dużego, z materiału w kwiaty. I nie ma, przepadł. Pewnie specjalnie porwały, żebym sobie dla rozrywki poszukała 8O

Szansa na znalezienie kolczyka jest jedna: podczas generalnego remontu lub przemeblowania :mrgreen:
Ja nigdy nie wiem, gdzie koty ukrywaja te wszystkie myszki i piłeczki. I co jakiś czas się pokazują, potem znów znikają... :lol:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 15:10 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

rysiowaasia pisze:
kotelsonciorny pisze:Koty ukradł kolczyka, takiego dość dużego, z materiału w kwiaty. I nie ma, przepadł. Pewnie specjalnie porwały, żebym sobie dla rozrywki poszukała 8O

Szansa na znalezienie kolczyka jest jedna: podczas generalnego remontu lub przemeblowania :mrgreen:
Ja nigdy nie wiem, gdzie koty ukrywaja te wszystkie myszki i piłeczki. I co jakiś czas się pokazują, potem znów znikają... :lol:

Dokładnie tak myślę i zdaję sobie z tego sprawę. Czas pogodzić się z tym, że koty przenikają do innych wymiarów i tam ukrywają swoje zdobycze :ryk:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 15:23 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Mi już wsiąkły 2 pomadki ochronne, specjalnie zrobiłam zapas, bo jestem uzależniona :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Śro lis 26, 2014 15:38 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

U nas giną głównie zapalniczki. Kolczyki to nowość :mrgreen: a Pafnucy bardzo nie lubi, gdy coś wisi, jak coś wisi, to ma leżeć. Dotyczy to wszelkich kuchennych ręczników, kurtek w przedpokoju, ubrań na wieszakach. Podchodzi, zaczepia pazurem, zrzuca i jak gdyby nigdy nic idzie dalej. Annuszek natomiast bardzo polubiła czapki i rękawiczki. Nie dogodzisz, no nie ma bata :ryk:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 15:45 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Dla mnie 24:00 to wcześnie :oops:
Jestem sową, więc dobrze działam wieczorem i w nocy a ranki są dla mnie najgorsze. Z tego względu oczywiście całe życie uczniowskie/studencie/prawocnicze mam pod górkę :twisted:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 26, 2014 15:50 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja rano codziennie przeżywam mały osobisty dramat żeby wstać i przy okazji nie pozabijać nikogo. Niestety długo się rozbudzam, więc kiedy docieram do pracy, włączam kompa i pół h czytam w milczeniu maile. Nie odzywam się do nikogo, nawet to pana męża :smokin:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 15:51 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Vanesia1 dołączyłaś do forumowiczów w moje urodziny :ryk:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 15:54 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja z rozrzewnieniem wspominam takie dni tygodnia, w których mogłam spokojnie się obudzić, wpuścić kota pod kołderkę, wygłaskać i wymiziać, a potem bez ciśnionka wstać, zrobić sobie jedzonko i takie tam... :mrgreen: I zawsze 10-15 minut do zadzwonienia budzika, mój kot uruchamia w sobie jakiś dziki instynkt, który każe mu wtedy wejść pod kołdrę i przygotowywać się do snu.

Kotełsonku - woow, cóż za zbieg okoliczności :mrgreen: <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 26, 2014 15:58 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Pafnucent też to robi... 18 minut przed budzikiem przychodzi, rzuca się na mnie grzbietem, mruczy i zwija w krewetkę, co jest bezpośrednim znakiem, że on idzie spać a mnie krew zalewa :placz:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 16:01 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

A dla mnie wczesne wstawanie to bułka z masłem. Czy to 5 czy 6 rano, po prostu wstaję i po pięciu minutach jestem zupełnie rześka :D Moja bliźniacza siostra z kolei po przebudzeniu dochodzi do siebie dopiero około południa. Wcześniej bez kija nie podchodź :mrgreen:
Ale za to chodzę spać przed 23, a i zdarzyło się o 21:30 :roll:
Tak robią starzy ludzie :mrgreen:

rysiowaasia

Post » Śro lis 26, 2014 16:30 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Olaboga, ja bym nie wstała o 6 8O chyba że w perspektywie miałabym np wyjazd na wakacje :D w tamtym roku wstałam po trzeciej ale wtedy jechaliśmy nad morze, które de facto uwielbiam absolutnie. W innych okolicznościach to tortura która raczej nie uszczęśliwia mojej masochistycznej natury :smokin:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 26, 2014 17:36 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Fakt, teraz zimowa porą, trochę trudniej się wstaje, bo ciemno, zimno...
A ja tak wcześnie wstaję nie z powodu wakacji czy pracy ( do której mam na 10tą), tylko........błagam, nie śmiejcie się......żeby przygotować gorący posiłek (taki obiad do termosu) mojemu synkowi ( nota bene 22 letniemu i 2m wzrostu) do pracy :roll: :oops:
To się nazywa nadopiekuńcza matka.
Ale ja walę nawiasów! Zawsze miałam tendencję do budowanie wielokrotnie złożonych zdań okraszonych dodatkowo nawiasami. Mojej polonistce nie udało sie tego wyplenić :mrgreen:

rysiowaasia

[poprzednia][następna]