KOCIA CHATKA zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2014 9:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

fruciu pisze:relacja z dyżuru rano bo nie mam siły. Ale wszystko ok. Filipek ewidentnie chce na dwór. Otworzyłam mu okno to o mało się nie wspinal po kratach. Potem bym bardzo nerwowy. Gosia z Marcinem pomagali mi go pakować do boksu. To kot wychodzacy.

Niestety obawiałam się tego. On gdzieś od lutego tylko na dworze przebywał a wczesniej nie wiaodmo.
Nie wiem czy wczoraj Gosi udało się zrobić jakieś fotki jak nie to ja mu chociaż poglądowe pstryknę i ruszam z ogłoszeniami.
Lepszy dom wychodzący niż ulica :)

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Śro lis 26, 2014 9:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Na piątek po pracy umówiłam się wstępnie z Panią, która chce kota do domu. Nie ma tam innych zwierząt ale kot musi być milusi, delikatny i nie niszczyć. Chcieli Misie ale ona delikatna zbytnio nie jest. Nie wiem czy mamy kota, który byłby dobry dla niej - może ta Marcelina z woliery?

a Zeziak ?!
Marta mówiła, że ona w DT była bardzo kochana i miziasta.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Śro lis 26, 2014 9:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Patka2805 pisze:a Zeziak ?!
Marta mówiła, że ona w DT była bardzo kochana i miziasta.

Pani ma przyjechać w sobotę ale nie wiem czy coś nie ściemnia - wydaje mi się, że mąż może nie chcieć kota

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 26, 2014 11:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Zezia jedzie w niedzielę do DS, zamieszka w Łazach, zawozimy ją w składzie 3-osobowym :mrgreen: Na miejsce Zezi do DT pojedzie Homer. Trzymajcie kciuki żeby wszystko przebiegło bez niespodziewanek :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro lis 26, 2014 11:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

:ok: :ok: :ok: A skąd ten domek i czy możecie coś więcej o nim napisać?

Mara S

Post » Śro lis 26, 2014 12:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Zezia jedzie w niedzielę do DS, zamieszka w Łazach, zawozimy ją w składzie 3-osobowym :mrgreen: Na miejsce Zezi do DT pojedzie Homer. Trzymajcie kciuki żeby wszystko przebiegło bez niespodziewanek :wink:

ALE SUPER :ok: :ok: :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 26, 2014 12:18 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Napiszemy więcej jak zawieziemy Zezię :wink: Pani dzwoniła do Beatki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro lis 26, 2014 14:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Patka2805 pisze:
fruciu pisze:relacja z dyżuru rano bo nie mam siły. Ale wszystko ok. Filipek ewidentnie chce na dwór. Otworzyłam mu okno to o mało się nie wspinal po kratach. Potem bym bardzo nerwowy. Gosia z Marcinem pomagali mi go pakować do boksu. To kot wychodzacy.

Niestety obawiałam się tego. On gdzieś od lutego tylko na dworze przebywał a wczesniej nie wiaodmo.
Nie wiem czy wczoraj Gosi udało się zrobić jakieś fotki jak nie to ja mu chociaż poglądowe pstryknę i ruszam z ogłoszeniami.
Lepszy dom wychodzący niż ulica :)

Myślę,że on w Chatce nie da rady.Płacze niemiłosiernie :( Mało je ,widać ,że się wycofuje,bardzo jest smutny.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lis 26, 2014 14:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

po dyżurze :
na kwarantannie :
Karolek jest super,nawet jak się do niego tylko mówi to zaraz zaczyna "ugniatać". Jeszcze boi się innych kotów i trzyma górnych rejonów,ale tragedii nie ma.
Homerek uwielbia okno,jak się tylko otworzy to zaraz się tam wspina. A idzie mu to coraz lepiej :ok: Ma z boku"twarzy"jakieś zadrapanie,myślę,że to jeszcze pamiątka z "trójki". Gracja podjęła się zadania "opieki" nad dwójką czarnuszków,śpi z nimi i się bawi.
Wydawało mi się że u Córci była już poprawa,ale dzisiaj troszkę jakby gorzej.
na zdrowej:
Wolierowe dziewczynki są cudne, obie tak bardzo domagają się miziania. Karinka już coraz lepiej z łapkami :) Reszta OK.
na trójce :
Beti okupuje jak zwykle miejscówkę przy grzejniku. Zjadła całą miseczkę. Ona je powoli i zanim zdąży zjeść to inne kociaki dobierają się do jej miski. Dzisiaj przypilnowałam,żeby żaden jej nie przeszkadzał. Niestety znowu oberwało się od niej Kubusiowi, bo on podchodzi do niej blisko.Ma już solidnie zadrapane koło uszu. Beti to ogromny ,chudy miziak, ale nie lubi innych kotów.
Mamuśka uwielbia się bawić :) Tylko Migotka sieje momentami nerwową atmosferę :(

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lis 26, 2014 14:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Filipek strasznie zawodzi:-( wczoraj caly czas plakal bardzo smutny jest. Widać ze to ewidentnie kot wolnozyjacy który mógł nawet przyjsc z innego miejsca i został. Patrycja jak on jest tam bezpieczny gdzie był a znam ta okolice to może niech tam zostanie.Napewno ma gdzie spac u mnie stoją budki styropianowe a część kotów i tak w nich nie śpi.Powinno się go wyleczyć wykastrować i wypuścić bo jeszcze popadnie w depresje z tego zamknięcia. Filipiek przypomina mi Kreska który cały czas płakał :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 26, 2014 15:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Na razie jest w trakcie brania antybiotyków i nie ciachnięty więc nie bardzo można coś zrobić na już :(

Catangel czy Ty nie masz przypadkiem jakieś budki kociej do odsprzedania?

Mara S

Post » Śro lis 26, 2014 15:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Na razie jest w trakcie brania antybiotyków i nie ciachnięty więc nie bardzo można coś zrobić na już :(

Catangel czy Ty nie masz przypadkiem jakieś budki kociej do odsprzedania?

Nie no ja pisze że go wypuścić po wyleczeniu i kastracji.
Do sprzedania nie mam ale do oddania tak. Budka wielkosci chyba taka jak korek ma przy chatce na 1-2koty z firmy stropax z tamego roku ale koty w niej nie spia bo stoi w osobnym miejscu niż te inne. Trzeba tylko z niej zerwać worek wyrzucić siano i dać nowe.
Jak coś to chyba w stropax taka budka(styropianowe pudlo na leki) jest po 30zl.

CatAngel

Post » Śro lis 26, 2014 15:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

biore

Mara S

Post » Śro lis 26, 2014 15:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Tak wyglądają bez okrycia workiem. Worek czarny jest dobry bo można budkę ukryć jak coś iej nie bedzie widać.

Obrazek

CatAngel

Post » Śro lis 26, 2014 15:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Ok - kiedy mogę po to podjechać?

Mara S

[poprzednia][następna]