Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Do schroniska w Czartkach (powiat sieradzki, woj. łódzkie) trafił ok. 2 tyg. temu Okruszek, był bardzo bardzo chory, tak, że toczyła się walka o jego życie - i tu wielki ukłon dla schroniska, bo pewnie w większości innych schronisk zostałby uśpiony, a jemu dano szansę. Czarny chłopiec, maleńki, chudziutki, ma ok. 4 mies. Fatalna sierść, gluty wypływające z oczodołu i noska, obraz nędzy i rozpaczy. Nie mogę go zabrać do siebie, bo wynajmuję tylko 1 pokój, a dzielę go z 2 kociakami, które leczę i wkrótce będę im szukać domów. Musiałam zostawić tą bidę, choć serce rozpadało mi się na milion kawałków. Błagam Was pomóżcie mi znaleźć dla niego jakiś dom - stały lub tymczasowy, to bez znaczenia. Nie mam wiele środków ale mogę się zobowiązać, że przez pierwszy okres pomogę finansowo osobie, która się nim zaopiekuje. Kocurek jest oswojony, proludzki, został odrobaczony i jest w tej chwili leczony z kociego kataru. Wydaje mi się, że oczodół powinien zostać oczyszczony i zaszyty, bo oka już w nim nie ma, ale nie jestem ekspertem i kotka powinien zobaczyć najpierw okulista. Z tego co wiem malec jest w tej chwili na antybiotykach na koci katar, został odrobaczony i odpchlony. Nic więcej na temat kotka nie wiem, ale jeśli znajdzie się ktoś, kto mógłby pomóc, to postaram się pomóc jakoś w transporcie (mogę go przywieźć w najbliższy weekend do do Wrocławia, ew. Łodzi), podam dokładne namiary na schronisko. Ja nie mogę mu pomóc, ale może znajdzie się ktoś, kto może...
Gdyby ktokolwiek chciał pomóc, to proszę piszcie/dzwońcie: 791053332, michasiab@op.pl - Michalina
alessandra pisze:Poszukujemy osoby, która mogłaby by zaopiekować sie ta koteczką we Wrocławiu w sytuacji, gdyby jakimś cudem udało się załatwić rezonans w kilka dni od wizyty u neurologa.
Termin wizyty to 21 listopada.
Wciąż poszukujemy dt dla kotki -kotka jest obecnie w lecznicy na Ślasku - Ruda Śląska.
przypominam jeszcze raz wątek koteczki:
viewtopic.php?f=1&t=165794&p=10850426#p10850426
prosimy o rozsyłanie prośby -link do wydarzenia jest powyżej
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 1194 gości