Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 22, 2014 22:38 Re: Głośna norka u Alienorka

jestem :mrgreen:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie lis 23, 2014 8:28 Re: Głośna norka u Alienorka

Jeśli chodzi o remonty to mam bezpośrednio nad sobą :roll: Ale daję radę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 23, 2014 9:13 Re: Głośna norka u Alienorka

U nas dziś nie wiercą i nie hałasują - i chyba nie tylko dlatego, że tak wcześnie jest. A dziś dla mnie dzień szaleństwa lumpkowego (dzień hadlowy w Bidze) i mizianeczek z kotami, które tego szarego dnia zwlokły mnie bladym świtem z łóżeczka, bo potrzebują mizianek i śniadania i przytulania.
I dotarło do mnie że już wkrótce będziemy obcinać jajeczka Basilkowi :strach: . Tylko wcześniej badanie krwi zrobimy, żebym nie zeszła w oczekiwaniu na wieści, że już po wszystkim i po godzinie x mogę po niego przyjechać.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lis 23, 2014 9:19 Re: Głośna norka u Alienorka

To miłej, miziankowej niedzieli w ciszy ;)
I za szczęśliwą utratę jajeczek basilkowych :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 23, 2014 10:08 Re: Głośna norka u Alienorka

Dziś niedziela więc też będzie spokój, bo sąsiedzi tacy co uważają trochę na innych :D Zresztą w ogóle nie jest to jakiś duży problem.

Biga ma handlowe niedziele ?? 8O Ale masz dobrze :mrgreen: Pamiętaj o mnie :wink:
Jak nie mam kasy, tak bym poleciała gdyby było bliżej :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 23, 2014 11:35 Re: Głośna norka u Alienorka

Sikłam.

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Nie lis 23, 2014 15:11 Re: Głośna norka u Alienorka

Wlazłam i nasikam, bo potem znów będę szukać....
Nieustające głaski dla Księżnej! :1luvu:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lis 23, 2014 17:33 Re: Głośna norka u Alienorka

Vipuś, nie wiem o jakiej Księżnej mówisz? Mam Królową Kotori i Nakrapianą Cesarzową Rukię - inne nie zdobyły jakoś tytułów :wink: . Jedyna Księżna[*] jaką pamiętam to ta, która po adopcji wkrótce odeszła na FIPa :( , ale to już jakiś czas temu było.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie lis 23, 2014 17:42 Re: Głośna norka u Alienorka

Alienor pisze:Vipuś, nie wiem o jakiej Księżnej mówisz? Mam Królową Kotori i Nakrapianą Cesarzową Rukię - inne nie zdobyły jakoś tytułów :wink: . Jedyna Księżna[*] jaką pamiętam to ta, która po adopcji wkrótce odeszła na FIPa :( , ale to już jakiś czas temu było.

O Kotori oczywiście...a za pomyłke w tytule przepraszam, mam nadzieję, że wybaczone mi wspaniałomyślnie zostanie, jak to na łaskawą Królową przystało.
Jakoś tak zawsze Kotori kojarzyła mi sie z tytułem Księżnej właśnie....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lis 23, 2014 17:56 Re: Głośna norka u Alienorka

siknę sobie.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lis 24, 2014 1:04 Re: Głośna norka u Alienorka

:kotek:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lis 24, 2014 8:27 Re: Głośna norka u Alienorka

vipuś - obawiam się że łaskawa i Kotori to dwa wykluczające się pojęcia :lol: . Gdybyś przyjechała, to na 99% za próbę pogłaskania oberwałabyś z pazurem, bo ona jest bardzo zdecydowana w odrzucaniu atencji ludzi nie będących mną i Alą. Gdy trzeba jej pobierać krew trzymam ją ja i technik a pani wet jedną ręką pobiera, bo też musi trzymać (kiedyś jeszcze Ala była zapędzona do trzymania Kotori. I wyje przy tym i wyzywa po kociemu - aż strach słuchać. Zresztą ona "uśmiech z głębi dwunastnicy" pokazuje nawet gdy trzeba jej temperaturę zmierzyć. Ale cóż zrobić - kocha się taką jędzę i tyle. Bo ma też drugie oblicze - pocieszycielki w smutku.
PS. Spoko, nie przekażę jej jak ją 'zdegradowałaś" :wink:
PS2 - Bardzo serdecznie witamy wszystkich na wątku. Będzie czasem śmiesznie, czasem nudno, czasem smutno - jak to w życiu. I liczymy na morze nudy - wtedy będą tematy poboczne. No i za znalezienie domów dla tymczasów trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Pon lis 24, 2014 12:46 Re: Głośna norka u Alienorka

oooooo właśnie za tymczasy i ich nowe domki (dopiero teraz zdałam sobie sprawę ile ich jest 8O , jakos w głowie miałam cały czas jedynie kociaki 8O nie wiem jak to zrobiłam, ale tak pamiętałam)
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon lis 24, 2014 14:28 Re: Głośna norka u Alienorka

zaznaczam wątek :kotek:
kciuki trzymam! :ok: :D :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon lis 24, 2014 14:42 Re: Głośna norka u Alienorka

Powiem tak - łyżeczkowanie to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej. A czeka mnie powtórka w środę i jak będzie kiepsko, o jeszcze w piątek. W każdym razie jak zaczęłam bredzić o pójściu jutro do pracy pani doktor popatrzyła na mnie jak na wariatkę i wypisała l4 do piątku. Bo mi się kaszak był zapalił i trzeba go było wyłuskiwać na cito. I istnieje podejrzenie, że w środę też będzie co wydłubywać. Kotki będą uszczęśliwione - ja tak średnio, bo wolałabym żeby nic z powyższego nie miało miejsca nigdy...

Alienor

[poprzednia][następna]