Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 22, 2014 15:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

ewar pisze:Przed chwilą wyszła ode mnie siostra.Stwierdziła, że najładniejszym kotem jest Maniuś, ale że Toluś jest kotem ze snów.Po prostu kapitalny.Bawił się z nią, miała wrażenie, że kotek bardzo się cieszy z jej wizyty, taki "gospodarz" jak to określiła.Przywitał ją w drzwiach, był miły podczas jej pobytu, zajmował się nią, a potem odprowadził do drzwi.
Beni nie miała okazji zobaczyć, schowała się w pluszowym domku, nie wyciągałam jej, żeby się nie stresowała.Gucia, Mela i Bohun w ogóle Doroty nie zauważyły, spały sobie i już.

Kochany Toluś :1luvu: U nas to Annuszka śpi w najlepsze jak ktoś przychodzi, na dzwonek do drzwi tylko podnosi głowę i zasypia, za to Pafnucy wykazuje pełne zainteresowanie każdym dzwonkiem do drzwi i każdym nowym człowiekiem :D

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob lis 22, 2014 19:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Własnie wyszli ode mnie goście... Koty zazwyczaj porozkładane po swoich kątach , tym razem nie odstępowały nas podczas całej wizyty, siedziały obserwowały, a od czasu do czasu dumnie paradowały przed całym towarzystwem :D. Dodam tylko, że nie wszyscy goście tak się kotom podobają...

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Nie lis 23, 2014 6:25 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Zgadza się.Bywało, że ktoś do mnie przyszedł, a koty wręcz były namolne.Nie wiem od czego to zależy.
Mela jest typem samotnika, nie szuka kontaktów z innymi kotami, ale ją z kolei koty lubią.Tutaj z Bohunem
Obrazek
Maniuś zaczyna chyba tęsknić trochę za kocim towarzystwem, leży często pod drzwiami pokoju, gdzie rano są zamknięte.Nie ma warkotów, myślę, że wszystko idzie w dobrym kierunku.Maniuś jest naprawdę ładnym kotkiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 23, 2014 17:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Klopsik się robi :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lis 23, 2014 17:56 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Nieustająco myślę o Maniusiu i domku dla niego, jakiś czas temu wydawąło się, że już jest... Niestety, nie wyszło..:( Ale nie poddaję się :D

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Nie lis 23, 2014 18:24 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

felin pisze:Klopsik się robi :D

Nie robi, już jest :oops: On ma mało ruchu, nudzi się i z nudów je dużo.Ale tak wszystkiego mam mu odmawiać? Szkoda mi go.
Yoanne, dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Wto lis 25, 2014 6:26 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Wczoraj się przemogłam i dałam kotom "popalić" :mrgreen: Były zabawki, wędki, laserek...itd.Biegały jak szalone, nawet moja Melcia 8O :lol: Maniuś się poddał :mrgreen: , w pewnym momencie bawił się już wędką leżąc na posłanku.
Kubuś u p.Izy wciąż domaga się zabawy laserkiem, Tusia lubi tor z piłeczką.Koty większość czasu spędzają na parapecie.Mnóstwo ptaszków tam przylatuje, mają karmnik z butelki ( całkiem fajny pomysł), w nim ziarna słonecznika, jest też kula i słoninka.Koty mają rozrywkę, coś się dzieje.Widzę je przez okno, bo już drzewa nie zasłaniają.Tusia zdrowa ( tak mi się wydaje i odpukać!!!), ale p.Iza dba o jej dietę, aby się to nie powtórzyło.Tusia jest łakoma, zje wszystko ze swojej miski, a potem przegania kocury i zjada ich porcje.Koty są przekochane :1luvu: , grzeczne nieprawdopodobnie, no i cudne, czyściutkie.Są ogromne, ciężkie, przy nich Tino jest chudzielcem :mrgreen:

ewar

Post » Czw lis 27, 2014 5:37 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

O czym ja mam pisać? U nas bez zmian.Koty zdrowe, grzeczne, jedzą, bawią się, przytulają do siebie, jest tak, jak ma być.Tylko Maniuś nadal rezyduje w kuchni :( , tylko rano jest wypuszczany.Najpierw jest sam, trochę powygląda przez okno, potem bawię się z nim, a następnie wpuszczam Tolusia i wtedy jest zabawa na całego.

ewar

Post » Nie lis 30, 2014 15:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Regularnie dosypuję ziarenka do karmnika dla sikorek, wysypuję też suszony i pokruszony chleb dla ptaków.Od razu się zlatują i Tusia i Kubuś mają atrakcje.Zrobiłam im zdjęcia, ale ja wzrostu mizernego jestem i takie trochę kiepskie wyszły, z resztą robione przez szybę.Tusia jakaś odważniejsza, a Kubuś wyglądał zza węgła :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 30, 2014 17:09 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz

ewar

Post » Nie lis 30, 2014 17:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Ostrożnie, bo się czaił :lol:
U mojej Babci też był karmnik za oknem ku wielkiej radości kotów chętnie odwiedzany zimą.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lis 30, 2014 18:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Uwielbiam te kotki :1luvu: Są takie dobre, tak mało wymagające.Kubuś tylko wciąż prosi, aby p.Iza włączyła laserek.On akurat jest miziaczkiem, kocha ludzi, chce być przytulany.Tusia też jest milutka, ale sama nie przyjdzie na mizianki, głaskać jednak ją można i chyba to lubi.

ewar

Post » Pon gru 01, 2014 11:49 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Zapraszam na bazarek dla Tusi i Kubusia viewtopic.php?f=20&t=166275

ewar

Post » Pon gru 01, 2014 12:14 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

U mnie karmnik na balkonie od 2 tygodni, a w środku słonecznik, jednak ptaszków nie ma :( Może pokruszyć im chlebek i dorzucić?.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon gru 01, 2014 12:21 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Spróbuj.Powiesiłam też słoninę.Sikorki jedzą ziarna słonecznika, a wrony i gołębie właśnie chleb.Ptaszki mają też taką kulę w siateczce, smakuje im.

ewar

Post » Śro gru 03, 2014 7:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś,Maniuś.Nadal szukają domków

Ciężko mi pisać, bo Maniuś leży na parapecie za komputerem i bardzo interesuje go kabelek od myszki :mrgreen: To fajny kot, nie powinien być zamykany i wtedy jest naprawdę kochanym kotem.

ewar

[poprzednia][następna]