"Stawiamy Na Łapy" -Kociaki do adopcji!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2014 19:55 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Wszystkim bardzo dziękujemy - skarbonka Pączka pełna !!!

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Śro lis 19, 2014 20:07 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

annakreft pisze:Wszystkim bardzo dziękujemy - skarbonka Pączka pełna !!!

Dziękujemy ślicznie za pomoc
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ZAPRASZAMY NA NASZ GŁÓWNY WĄTEK
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Od: Pt wrz 26, 2014 19:19

Post » Śro lis 19, 2014 20:09 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Ogłoszenie grzecznościowe: :!: :!: :!:

"Do oddania w dobre ręce dużo czarnego szczęścia czyli dwie koteczki i jeden kocurek.
Kotki mają około miesiąca, nie wiem dokładnie, bo nie urodziły się w domu tylko zostały przyprowadzone nie dawno przez mamę.
Uczą się same jeść. Jeżeli byłby ktoś zainteresowany to aktualnie przebywają 40 km od Krakowa (okolice Chrzanowa). Nr kontaktowy 788 386 575 Katarzyna
"

Obrazek
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Pt lis 21, 2014 21:12 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Kochani !

Już jutro 22 listopada nasz Ataturk będzie gościem księgarni Książkoteka

O 12.30 zaczynamy czytanie książek dla najmłodszych.
W programie także możliwość uściśnięcia łapki prawdziwego kotka :)

Będzie można posłuchać bajki, skorzystać możliwości pomalowania buzi i zamiany w prawdziwego kota, a także poznać podopiecznych fundacji "Stawiamy na łapy", którzy umilą nam czas swoim towarzystwem.

Jeśli ktoś chciałby do nas dołączyć, prosimy kontakt z Książkoteką, ponieważ ilość miejsc jest ograniczona.

Do zobaczenia, zapraszamy gorąco !
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Link fb --- > https://www.facebook.com/ksiazkoteka.ks ... =1&theater
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Sob lis 22, 2014 20:27 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Hej. Mam taki mały problem i nie wiem gdzie się odezwać. Zajmuję się głównie psami i to w Katowicach, dlatego piszę tutaj, może ktoś pomoże ;)
Mój kuzyn dokarmia koty wolno żyjące na osiedlu i dziś mi napisał, że ma na balkonie 4 małe kociaki i nie wiemy w sumie co z tym fantem zrobić... pewnie trzeba by było złapać kotkę i ją wysterylizować jak odchowa młode, ale co z kociakami? Może ktoś zechciałby pomóc? Coś doradzić co robić..... z góry dziękuję.

ewes

Od: Czw lut 14, 2013 20:10

Post » Sob lis 22, 2014 23:09 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

ewes pisze:Hej. Mam taki mały problem i nie wiem gdzie się odezwać. Zajmuję się głównie psami i to w Katowicach, dlatego piszę tutaj, może ktoś pomoże ;)
Mój kuzyn dokarmia koty wolno żyjące na osiedlu i dziś mi napisał, że ma na balkonie 4 małe kociaki i nie wiemy w sumie co z tym fantem zrobić... pewnie trzeba by było złapać kotkę i ją wysterylizować jak odchowa młode, ale co z kociakami? Może ktoś zechciałby pomóc? Coś doradzić co robić..... z góry dziękuję.

Dobry wieczór.

Jak kotka wykarmi maluchy to koniecznie ją złapać i zawieźć na sterylizację.
Maluchom natomiast warto porobić zdjęcia i zacząć szukam im nowych domów ogłaszając na takich portalach jak gumtree, tablica, tutaj na miau.pl oraz na innych darmowych portalach.
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Sob lis 22, 2014 23:17 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Kochani, przykre wieści :(
Jeszcze kilka godzin temu ogłaszaliśmy, że BOND niedługo zostanie zaszczepiony i będzie gotowy do adopcji.

To stało się nagle.
Bond jest teraz w bardzo ciężkim stanie, podejrzenie skrętu jelit.
Trafił do całodobowej lecznicy, właśnie dotarł do niego chirurg i będzie go otwierał.
Niestety, jest sobota wieczór więc operacja będzie nas kosztować nawet i 1500 zł ....
No cóż, wierzymy, że nie zostaniemy z tym sami, zgodziliśmy się na tę operację, bo jesteśmy po to aby ratować koty a nie usypiać, bo tak taniej czy prościej...

Obrazek
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Sob lis 22, 2014 23:27 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

trzymam bardzo mocno kciuki. wsparcie oczywiście też będzie.
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Pon lis 24, 2014 13:41 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Kochani, nowe wieści o BONDZIE.

Kocurek został na początku źle zdiagnozowany w lecznicy i niepotrzebnie otworzono mu brzuszek.
Nie jest to skręt jelit a panleukopenia :(
Dla Bonda mamy surowice ale potrzebujemy jeszcze na wszelki wypadek dla pozostałych w szpitaliku.
Czyj kot może oddać trochę krwi aby wspomóc bezdomniaki? Kot musi ważyć conajmniej 4 kg i być regularnie szczepiony (min. 3 razy) oraz dobrze znosić pobieranie. Kontakt 505 052 892

Dziękujemy wszystkich za wsparcie !
Walczymy o malucha !
<3 <3 <3
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Pon lis 24, 2014 13:57 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

22 listopada ATATURK wspólnie z naszymi wolontariuszami czytał dzieciom bajki w księgarni Książkoteka :)
Dawał się głaskać, miziać, pokazując tym samym, że jest cudownym, ciepliwym kompanem również dla dzieci !
Przypominamy, że nasz grzeczny przystojniak cały czas czeka na domek
:) <3 <3 <3

Oto fotorelacja :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Pon lis 24, 2014 18:21 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

jestem ciekawa jak była ulubiona bajka Ataturka :D

annakreft

Post » Wto lis 25, 2014 8:02 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

annakreft pisze:jestem ciekawa jak była ulubiona bajka Ataturka :D

Może "Kot w butach"? ;)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lis 25, 2014 17:41 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

Kochani, dzisiaj niestety smutne wieści :(
BOND przegrał walkę z panleukopenią :( [*]
Świetnie sobie radził na tarnowskiej autostradzie ale z paskudną chorobą przegrał :(
Żegnaj koteczku ... nie tak miało być :(
Obrazek [*][*][*]

Niestety, ze śmiercią dzieciaka nie odeszły w niebyt rachunki za jego próby ratowania.
Jeżeli możecie nam pomóc w ich opłaceniu to będziemy bardzo wdzięczni.
Konto fundacji nr 79 2130 0004 2001 0651 3691 0001 z dopiskiem "Bond". Bardzo dziękujemy!
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

Post » Wto lis 25, 2014 18:44 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

bidulek :(

annakreft

Post » Czw lis 27, 2014 20:41 Re: Stawiamy na Łapy KRK DT poszukiwane, nabór Wolontariuszy

OGŁOSZENIE GRZECZNOŚCIOWE

Kocięta do adopcji , chętni proszeni o kontakt z Patrycją Kwapik https://www.facebook.com/patrycja.kwapik
Bury tygrysek i dwa maluchy biało - czarne <3

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 27, 2014 20:46 przez Stawiamy Na Łapy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Stawiamy Na Łapy

[poprzednia][następna]