Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 22, 2014 16:22 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Kolejny weekend i nic :(
A już-już myslałam, ze ten weekend będzie w swoim domku :roll:

Faraon potrafi też leżeć spokojnie - czasami ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lis 22, 2014 17:01 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Już dawno miałam zapytać JAK Ty robisz takie piękne zdjęcia czarnemu kotu? To z pewnością nie tylko kwestia dobrego aparatu. Używasz specjalnego oświetlenia? Jak próbuję robić zdjęcia mojej Selence wychodzi mi prawie zawsze tylko czarna plama z dwiema latarami :placz:
Podpisano: cicha wielbicielka Faraona
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Sob lis 22, 2014 17:12 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Witaj cicha wielbicielko Faraona :kotek:

Jak robię? Te powyżej normalnie byle jakim aparatem, nawet nie lustrzanką, światło od okna ;)
Te na liściach faktycznie były z zewnętrznym dodatkowym doświetleniem. A w ogóle zazwyczaj ze zwykłą dodatkową lampą błyskową 8) Plus dodatkowej lampy jest taki, ze świecisz nią nie na kota, ale na sufit. Wtedy nie świecą się oczy.
Jak nie masz zewnętrznej lampy, tylko taka wbudowaną w aparat, naklej na lampę np kawałek białej kartki.
Powodzenia! :ok:

... i pamiętaj, zeby reklamować Faraona na lewo i prawo :201461
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 22, 2014 17:22 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Faraon jest przepiękny i przed zaproszeniem go do nas powstrzymuje mnie jedynie obawa jak zareaguje nasza neurotyczna kotka.Przeszliśmy piekło biorąc ponad rok temu malucha ,którego w końcu zaakceptowała ale z takim podrostkiem zaczęło by się na nowo.....agresja,sikanie ,choroba..Tak mi przykro,trzymam za najlepszy domek. :201461

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Sob lis 22, 2014 17:34 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Rozumiem to - nigdy nie da się przewidzieć reakcji kociego rezydenta ...
U mnie ku mojemu zdziwieniu właśnie ten, którego reakcji najbardziej się bałam przyjął młodego "bez zbędnych słów" ;)
Rudy i Faraon to najlepsi sparing-partnerzy teraz. Aż się boję rozłączenia tej dwójki :( No ale nie mogę zostawiać każdego tymczasa :roll:

Tak w ogóle to myślę, ze dla Faraona najlepszym towarzystwem byłby kocur (kocurki), nie kotka. Wydaje mi się, ze jednak kocurki szybciej się dogadują i chętniej bawią w takie "ostre" zabawy jakie lubi Faraon ;) Moze się mylę jednak - mam głównie do czynienia z chłopakami :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 22, 2014 17:37 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Ha, spróbuję triku z kartką, dzięki!
Misia007, jeśli dobrze kojarzę, to Twój maluch to brat mojego Tamu, skarba z rowu. Jak się chowa?
Mój z wątłego kurczaczka zamienił się w 6kg kocisko, postracha kocic. Dokuczliwiec i całuśnik w jednym.
Z pewnością byłby zachwycony takim kumplem jak Faraon, ale ja i kocice musiałybyśmy się wyprowadzić...
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Sob lis 22, 2014 18:35 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Owszem, to skarb z rowu i NASZ SKARB.Cudowny,ogromny ,całuśny i niesamowicie proludzki.Przydałby mu się taki czarny kumpel ale spokój w domu zapanował tak niedawno,ze boimy się go naruszyć. :201461 Głaski dla braciszka naszego Gandalfa.

misia007

Post » Sob lis 22, 2014 22:34 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Avian pisze:Wydaje mi się, ze jednak kocurki szybciej się dogadują i chętniej bawią w takie "ostre" zabawy jakie lubi Faraon ;) Moze się mylę jednak - mam głównie do czynienia z chłopakami :kotek:

Nosiu świetnie bawi się z Florentynką, w dodatku starszą. W pacanki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 23, 2014 12:46 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

No tak - w pacanki ;)
Ale nie widziałam jeszcze, zeby taki duet damsko-męski bawił się razem w zapasy, szalone gonitwy itp, tak jak Faraon i Rudy. Owszem, Rudy kiedys wciągnął w taką zabawę moją tymczaskę Stokrocię, ale ona była wtedy kociakiem, wiec jeszcze "bezpłciowym" ;)
Próbował rok temu z Wisienką, ale ona bardzo szybko pokazywała mu co o tym myśli. Choć gonitwy i pacanki jak najbardziej.

To jak? Kto ma kocurka, który cierpi na nudę, depresję czy "nicniechciejstwo"? Terapeuta Faraon czeka na pacjentów!
Obrazek

Avian

Post » Nie lis 23, 2014 17:52 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Florentynka z Nosiem też uprawiają zapasy
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 23, 2014 18:31 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

U mnie pacenek, ani zapasów niet :( Pysia jest z nami 2,5 miesiąca (ma ok 3-4 lat), Misiek prez 11 lat był jedynak z casowym kontaktem z kotami u Rodziców, więc jedynak :D Jest sukces jak nie syczy na nia, a jak Pysia podejdzie i się poociera noskiem o nosek z Misiem i łebkiem obetrze o niego, a on nie syczy - to mamy się w domu zesmolić za szczęścia :ryk:
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Pon lis 24, 2014 21:15 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

I dalej nic :(

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 25, 2014 9:43 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Do góry chłopaku :201461

misia007

Post » Wto lis 25, 2014 10:11 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Czorny Miś pisze:U mnie pacenek, ani zapasów niet :( Pysia jest z nami 2,5 miesiąca (ma ok 3-4 lat), Misiek prez 11 lat był jedynak z casowym kontaktem z kotami u Rodziców, więc jedynak :D Jest sukces jak nie syczy na nia, a jak Pysia podejdzie i się poociera noskiem o nosek z Misiem i łebkiem obetrze o niego, a on nie syczy - to mamy się w domu zesmolić za szczęścia :ryk:

Jak chcesz pacanek i zapasów bierz Faraona!
Rozrusza Miśka z pewnością 8)
Obrazek

Avian

Post » Śro lis 26, 2014 13:08 Re: (7mcy) Faraon - czekam i nic :( A jestem ideałem!

Reszta fotek z sesji "krzesełkowej" czarnego jegomościa :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]