Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
wistra pisze:Czy koty są wykastrowane?
Inriblog pisze:Witam chce oddać dwa koty (kota i kotkę) w wieku 3 lat. Koty nigdy nie wychodziły na dwór. Szukam osoby która ma dom z ogrodem gdzie mogłyby wychodzić. Chce je oddać bo sikają mi po katach i w domu poprostu cuchnie. Kocham je są cudowne i piękne ale ja dużo pracuje i nie moge mieć w domu takiego bałaganu( moj telefon 500542877
Inriblog pisze:Witam chce oddać dwa koty (kota i kotkę) w wieku 3 lat. Koty nigdy nie wychodziły na dwór. Szukam osoby która ma dom z ogrodem gdzie mogłyby wychodzić. Chce je oddać bo sikają mi po katach i w domu poprostu cuchnie. Kocham je są cudowne i piękne ale ja dużo pracuje i nie moge mieć w domu takiego bałaganu( moj telefon 500542877
Inriblog pisze:Dlaczego kot moze sikać ze złości czym może się złościć?
Inriblog pisze:Dziekuję za odpowiedzi. Mieszkam w okolicy Białegostoku. Kot i kotka nie są kastrowane. Kot nie umiał od poczatku korzystać z kuwety, kotka owszem korzysta z kuwety ale mimo wszystko i tak sika po kątach (chyba patrzy na to co robi kot). Co mam zatem zrobić? Dlaczego kot moze sikać ze złości czym może się złościć?
myamya pisze:Inriblog pisze:Dziekuję za odpowiedzi. Mieszkam w okolicy Białegostoku. Kot i kotka nie są kastrowane. Kot nie umiał od poczatku korzystać z kuwety, kotka owszem korzysta z kuwety ale mimo wszystko i tak sika po kątach (chyba patrzy na to co robi kot). Co mam zatem zrobić? Dlaczego kot moze sikać ze złości czym może się złościć?
FACEPALM.
Słuchaj, człowieku, hodowca ani weterynarz ci nie powiedział, że niewycięte koty będą ci szczać po kątach?
No teraz ci mówimy: NIEWYCIĘTE KOTY BĘDĄ CI SZCZAĆ PO KĄTACH. To NORMALNE.
Co masz zrobić?
Iść w poniedziałek do weta, zrobić kotom komplet badań (minimum to morfologia, biochemia i badanie moczu z posiewem).
Wykluczyć chorobowe podłoże szczania po kątach (w szczególności przewlekły stan zapalny dróg moczowych i pęcherza).
Jeśli stan zdrowia kotów pozwala na zabieg - natychmiast umówić się na sterylkę/kastrację.
A w tzw. międzyczasie - wejść na jakąkolwiek stronę o problemach behawioralnych kotów i poczytać o tym, DLACZEGO kot sika poza kuwetą i JAK się takie problemy rozwiązuje. Możesz zacząć tutaj: http://kocie-porady.pl/koc-zach/kot-zal ... ie-kuweta/
Inriblog pisze:Mam kuwetę zakryta i odkrytą i rownież używam żwirku drewnianego. Powiem tak, moze problem jest w tym że koty sa rezydentami i przyszedł jako drugi pies może stąd ten stres hymmm? Czuja się najlepiej, najbezpieczniej w moim pokoju pod moim łożkiem mają swoje legowisko a załatwiają się w kuchni (obok kuwety) lub w rogu kuchni. Drugie miejsce to łazienka w wannie, albo w rogu łazienki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 142 gości