Powszechna Sterylizacja N°2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 18, 2014 18:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Axa76 pisze:Nie no, chyba ogólnie grupa ludzi, którzy nie będą sterylizować, bo nie. Bo się im nie chce, bo to wbrew naturze itd. Lepiej niech urodzi, a kociaki gdzieś przepadną albo się odda komukolwiek.

Dokładnie. I to jest naprawdę duża grupa ludzi. Możesz zaproponować im zwrot kota do domu i pokrycie kosztów, a oni - nie. Bo nie.

Na szczęście mamy tyle do zrobienia, że i tak brakuje kasy, więc nie zawracam sobie nimi głowy. :wink:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lis 18, 2014 20:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Dzień Świstaka...

Chiara pisze:
Właśnie napisała do mnie pani doktor z Zamościa, że pani Krystyna z Zawad złapała dziką kotkę i prosi o sterylkę dla niej, więc dociążam nią Powszechną Sterylizację. Będzie nas kosztować 110 zł. Przypomnę, że pani Krystyna dojedzie z kotką autobusem aż 18 km do lecznicy... MUSIMY pomóc. :ok:

Kotka została wysterylizowana zgodnia z planem. Jest dzika i agresywna dlatego pozuje otumaniona narkozą. :lol: Pani doktor ma wyraźny talent, bo kotka nawet w tym stanie wygląda przesłodko. :lol: Dostała imię Dzika Łaciatka i N°317. Koszt sterylizacji to 110 zł, a faktura ( jedna z wielu :strach: ) jest już w drodze do nas...

Obrazek

Chiara

Post » Wto lis 18, 2014 21:32 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

MalgWroclaw pisze:Isabelle36, kciuki trzymam. Nie bardzo wyobrażam sobie, jak pani urzędniczka miałaby Cię skontrolować, nie mówiąc o tym, że za tel talony nie robisz sobie zakupów. I za całokształt.

Małgosiu do wiosny tego roku przysługiwały dwa talony rocznie - bo takie były zasady :evil:
ja w tym roku dostałam:
dwa talony na sterylki wiosną + jeden zakombinowany z koleżanką
4 talony na kastracje
3 talony na sterylki
jak nic, wychodzi 9 :strach:
ciacham już chyba 3 rok
to ile w końcu mam tych kotów !!! wiesz, wystarczy że spyta sąsiadów, a oni mimo że nie psioczą na kociaki to na pewno umieją liczyć do 7 :cry:
wyjdę na oszustkę, która tnie prywatne koty za gminne pieniądze, a tego nie chcę - wolę dobrą współpracę :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto lis 18, 2014 21:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

isabell36 pisze:
MalgWroclaw pisze:Isabelle36, kciuki trzymam. Nie bardzo wyobrażam sobie, jak pani urzędniczka miałaby Cię skontrolować, nie mówiąc o tym, że za tel talony nie robisz sobie zakupów. I za całokształt.

Małgosiu do wiosny tego roku przysługiwały dwa talony rocznie - bo takie były zasady :evil:
ja w tym roku dostałam:
dwa talony na sterylki wiosną + jeden zakombinowany z koleżanką
4 talony na kastracje
3 talony na sterylki
jak nic, wychodzi 9 :strach:
ciacham już chyba 3 rok
to ile w końcu mam tych kotów !!! wiesz, wystarczy że spyta sąsiadów, a oni mimo że nie psioczą na kociaki to na pewno umieją liczyć do 7 :cry:
wyjdę na oszustkę, która tnie prywatne koty za gminne pieniądze, a tego nie chcę - wolę dobrą współpracę :ok:

Ja to doskonale rozumiem. A porzucona w lesie kotka dostanie pomoc od Powszechnej Sterylizacji. :ok:

I nie ma sensu przeginać z urzędem, bo jeszcze kiedyś odbije się to na kotach, którym talon się legalnie należy.

Chiara

Post » Wto lis 18, 2014 22:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Z urzędem nie wygrasz, zwłaszcza po wyborach, bo już się czują bezpieczni na długi czas :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lis 19, 2014 1:53 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Razem z PS została ostatnio wysterylizowana także dziesięcioletnia kotka :kotek: Żaba, która urodziła niejeden miot w swoim długim życiu... Mieszka w Bielsku Podlaskim przy ul. Matejki.

Chiara

Post » Śro lis 19, 2014 6:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Chiara pisze:Razem z PS została ostatnio wysterylizowana także dziesięcioletnia kotka :kotek: Żaba, która urodziła niejeden miot w swoim długim życiu... Mieszka w Bielsku Podlaskim przy ul. Matejki.

Wyobrażam sobie, ile razy musiała rodzić. Mam nadzieję, że teraz już tylko dobrze będzie, że nie ma żadnych problemów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lis 19, 2014 14:00 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

MalgWroclaw pisze:
Chiara pisze:Razem z PS została ostatnio wysterylizowana także dziesięcioletnia kotka :kotek: Żaba, która urodziła niejeden miot w swoim długim życiu... Mieszka w Bielsku Podlaskim przy ul. Matejki.

Wyobrażam sobie, ile razy musiała rodzić. Mam nadzieję, że teraz już tylko dobrze będzie, że nie ma żadnych problemów.

Wolę nie liczyć... :strach: :cry:

Chiara

Post » Śro lis 19, 2014 17:07 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Sterylka goni sterylkę!

Uda się odmienić los kolejnych kotów, kolejna osoba nie bez oporów przeszła na jasną stronę dzięki pani Krystynie z Zawad, o czym doniosła mi pani doktor:

"Pani Krystyna umówiła u nas kolejne 3 kotki na zabieg od osoby z Zawady , która często podrzucała kocięta pani Krystynie ( ostatnio 6 sztuk). Pani Krystynie udało się namówić właścicielkę na sterylizację i zaopiekowanie się kotami po zabiegu. Jak zawsze pytam czy państwa fundacja pokryje koszty zabiegu."

Czyli kolejnych 330 zł.

Czekam też na fakturę za kolejne zabiegi u bielskiej pani doktor i o ile dzisiajsza sterylka pójdzie zgodnie z planem będzie to 520 zł. Z fakturą Moniki to prawie 1000 zł na już, a jeszcze faktury z Częstochowy wiszą nam na głową.

Jak wiecie już jesteśmy w plecy, więc grozi nam na poważnie paraliż Powszechnej Sterylizacji...

Serce mi pęknie, gdy przyjdzie odmawiać i wyhamować naszą rozpędzoną akcję, ale jak wiemy z pustego i Salomon nie naleje...

Tak czy inaczej nadal bezgranicznie dziękuję, bo widzę jak bardzo staracie się nam pomóc utrzymać się na powierzchni. Przez ostatnie wspaniałe miesiące dawaliśmy radę tylko dzięki Wam. Dlatego nawet teraz nie będę narzekać.

Chiara

Post » Śro lis 19, 2014 22:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

Monika wykombinowała kubraczek dla tej kotki, która postanowiła, że za wszelką cenę rozliże szwy. :)

Obrazek

Chiara

Post » Śro lis 19, 2014 23:20 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

W kubraczku jej do pysia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lis 20, 2014 10:42 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

Obiecuję wsparcie jeszcze do końca tygodnia. Nie bardzo duże :oops: , ale ziarnko do ziarnka...

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw lis 20, 2014 11:58 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

Z mojego bazarku ciuszkowego też będzie mały grosik :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw lis 20, 2014 12:03 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

ultra75 pisze:Obiecuję wsparcie jeszcze do końca tygodnia. Nie bardzo duże :oops: , ale ziarnko do ziarnka...

Dziękuję!! :1luvu:

Chiara

Post » Czw lis 20, 2014 12:03 Re: Powszechna Sterylizacja N°2. Faktura goni fakturę...

fiona.22 pisze:Z mojego bazarku ciuszkowego też będzie mały grosik :ok:

Na wagę złota! :1luvu:

Chiara

[poprzednia][następna]