♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 17, 2014 20:53 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Ok, jesteśmy po wizycie behawiorystki :)

W skrócie (bo w sumie rozmawialiśmy prawie 2 godziny):
- ssanie i siusianie Teemo to pewnego rodzaju uzależnienie, kiedyś wynikało ze stresu, teraz z przyzwyczajenia. Po prostu tak sprawia sobie przyjemność a jeśli się mu ją przerwie (ssanie) to się frustruje (sikanie).
- mam dokładną instrukcję jak postępować jak zacznie mnie ssać - trzeba go tego oduczyć niestety, zastępując czymś przyjemniejszym np. zabawą czy przysmakami.
- Teemo generalnie nie ma pewności siebie - tutaj mam cały zestaw sposobów by mu tą pewność siebie przywrócić np. zabawa w szukanie jedzenia, symulacja polowań itd.
- te lęki są prawdopodobnie spowodowane traumatycznym dzieciństwem (2 nieudane adopcje + atakującego go psy w poprzednim domu).
- dostanie suplement diety na uspokojenie, wetka poleci, który będzie najlepszy :)

Generalnie jestem bardzo zadowolona, bardzo konkretna dziewczyna (bo młodsza sporo ode mnie ;) ), widać, że pasjonatka, powiedziała nam wiele ciekawych rzeczy, cennych rad, które niby był oczywiste, ale teraz musimy być konsekwentni, bo inaczej nici z tego wyjdą :)
Mamy ją informować na bieżąco o postępach a za jakieś miesiąc badanie krwi.. jak limfocyty spadną to znaczy, że ich wzrost był spowodowany stresem...

Było warto :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lis 17, 2014 20:55 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Annaa pisze:Hej :1luvu:
Widzę, że mam szczęście, że moim kotom nie przeszkadza to, że załatwiają się jeden po drugim.
Jak jestem w domu to sprzątam na bierząco, ale gdy nie ma mnie przez cały dzień to kuwety są pełne :strach:
Ale jak czytam to różne są koty i niektórym przeszkadza, gdy w kuwecie już coś jest.
Kasiu mam nadzieję, że behawiorystka pomoże :ok:
Trzymam kciuki za Teemcia :ok: i miziam oba cudne kocurki :1luvu: :1luvu:

Tak, to prawdopodobnie o to chodziło :)
Wreszcie zaczęło mi się wszystko układać w jedną całość i czas wziąć się do roboty :ok:
Misja - Teemo musi poczuć, że jest drapieżnikiem a nie tchórzliwym chojrakiem :ryk:

Dzięki Ania, miziaki zaraz przekażę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pon lis 17, 2014 20:57 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

To życzę powodzenia :D :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lis 18, 2014 13:16 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

A to bardzo ciekawe co powiedziała behawiorystka! Biedne Kocie, samo nie powie co mu leży na serduchu - tylko stara się samemu coś zaradzić na swoje znane sposoby :) Teraz jak już wiesz to będzie łatwiej mu pomóc. Trzymam kciuki i ukochaj ode mnie Temcia :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lis 18, 2014 13:26 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Rilla07 pisze:
Annaa pisze:Hej :1luvu:
Widzę, że mam szczęście, że moim kotom nie przeszkadza to, że załatwiają się jeden po drugim.
Jak jestem w domu to sprzątam na bierząco, ale gdy nie ma mnie przez cały dzień to kuwety są pełne :strach:
Ale jak czytam to różne są koty i niektórym przeszkadza, gdy w kuwecie już coś jest.
Kasiu mam nadzieję, że behawiorystka pomoże :ok:
Trzymam kciuki za Teemcia :ok: i miziam oba cudne kocurki :1luvu: :1luvu:

Tak, to prawdopodobnie o to chodziło :)
Wreszcie zaczęło mi się wszystko układać w jedną całość i czas wziąć się do roboty :ok:
Misja - Teemo musi poczuć, że jest drapieżnikiem a nie tchórzliwym chojrakiem :ryk:

Dzięki Ania, miziaki zaraz przekażę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ale żółtych pasków mu nie będziesz malować? :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 18, 2014 13:29 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Super, że dużo cennych wskazówek uzyskałaś od behawiorystki :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lis 18, 2014 19:30 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lis 18, 2014 23:22 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Milena_MK pisze:
aannee99 pisze:potrafi to pokazać załatwiając się w brodziku :oops:

oj :roll:

Mój ślepinek kochany czasami kupkę zrobi do wanny i zakryje ręcznikami, taki staranny chłopak :kotek: :oops:
kicikicimiauhau

Post » Wto lis 18, 2014 23:47 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Jakby jeszcze wyprał te ręczniki ... :twisted:
Cześć :1luvu:
A Moja Lara w ramach protestu potrafi nalać do zlewu :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lis 19, 2014 9:07 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Do zlewu?. No proszę!. Jeśli o zlew chodzi, to moja Tośka lubi w zlewie... SPAĆ :D

Hej Kasiulka :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 19, 2014 18:44 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Hej hej Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U nas zimno, paskudnie, deszczowo... mój małż dzisiaj wyjechał służbowo do W-wy, tak więc czekam....
Kotałki najedzone, grzeją futerka na łóżku przy kaloryferze :)

Teemcia grzeczny, faktycznie zabawa i przysmaki działają, przestaje interesować się ssaniem :ok:
Za kilka miesięcy może zapomni o tym już :)

Poza tym adoptowałam kota... :oops: Wirtualnie co prawda, ale nie mogłam przejść obojętnie.
Kicia - klon mojego Muszu tylko w damskiej odsłonie :)
W sobotę jadę do niej ją zobaczyć, zawieźć jej jedzonko i wymiziać, bo ponoć bardzo spragniona pieszczot, kocica ewidentnie wyrzucona.
Jak będę miała fotki to wkleję :)

Annaa pisze:To życzę powodzenia :D :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :201494

klaudiafj pisze:A to bardzo ciekawe co powiedziała behawiorystka! Biedne Kocie, samo nie powie co mu leży na serduchu - tylko stara się samemu coś zaradzić na swoje znane sposoby :) Teraz jak już wiesz to będzie łatwiej mu pomóc. Trzymam kciuki i ukochaj ode mnie Temcia :)

Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chyba behawioralna diagnoza trafiona :) Musi się udać :ok:

mir.ka pisze:
ale żółtych pasków mu nie będziesz malować? :wink:

Nie :ryk: , ale generalnie właśnie o to chodzi w przenośni ;)
Obrazek

aannee99 pisze:Super, że dużo cennych wskazówek uzyskałaś od behawiorystki :ok: :1luvu: :1luvu:

Hej Ania :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na prawdę nie sądziłam, że tyle w ciągu 2h mogę się nowego dowiedzieć o kotach :)

Annaa pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

kicikicimiauhau pisze:
Milena_MK pisze:
aannee99 pisze:potrafi to pokazać załatwiając się w brodziku :oops:

oj :roll:

Mój ślepinek kochany czasami kupkę zrobi do wanny i zakryje ręcznikami, taki staranny chłopak :kotek: :oops:

Bo koty to z natury czyściochy... w swoim kocim mniemaniu oczywiście :mrgreen:

barbarados pisze:Jakby jeszcze wyprał te ręczniki ... :twisted:
Cześć :1luvu:
A Moja Lara w ramach protestu potrafi nalać do zlewu :twisted:

Hej Basieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fajnie, że do zlewu przynajmniej a nie na... buty albo torebkę ;)

aannee99 pisze:Do zlewu?. No proszę!. Jeśli o zlew chodzi, to moja Tośka lubi w zlewie... SPAĆ :D

Hej Kasiulka :1luvu: :1luvu:

Tosia to ma pomysły :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Anuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lis 19, 2014 21:10 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Z Teemonka rośnie powoli przewdziwy tygrysek :mrgreen: a nie buntuje się przeciwko tym zmianom?
Ta Kicia, to od nas, z fundacji? ;)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 19, 2014 21:12 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

vanesia1 pisze:Z Teemonka rośnie powoli przewdziwy tygrysek :mrgreen: a nie buntuje się przeciwko tym zmianom?
Ta Kicia, to od nas, z fundacji? ;)

Na razie jest ok :) Zastępuję mu ssanie zabawą i przysmakami, wydaje mi się, że działa... jednak to kwestia wielu miesięcy by się całkowicie odzwyczaił :)

Tak, od nas :) Anivia, jest w kociarni :1luvu:
To była miłość od pierwszego zerknięcia na zdjęcie :ryk:
W sobotę poznam ją na żywo :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lis 19, 2014 21:13 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Akcja "zrobić z Teemo tygrysa

Suuuper :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]