morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2014 16:27 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

lidka02 pisze:A sumaki sa śliczne tylko lęgną się jak... :mrgreen:

to prawda, ale jak ktos leniwy nie musi sadzić nic więcej , same się rozlezą , tak samo oliwniki :wink:
a oliwniki gdzie stoją w kolejnosci piękna?
ObrazekObrazekObrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 13, 2014 16:31 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Nie wiem :mrgreen: - muszę wygooglać tego oliwnika. Nie znam go :? Ale generalnie dla mnie większe znaczenie niż kształt liści [kwiatkow nie potrzebuje na drzewie, chyba, że lipa np] ma pokrój drzewa. No, ten platan, dąb.. :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 13, 2014 16:32 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

a klon, ma cudne liście, duże, jak dłoń Yeti

alessandra

Post » Czw lis 13, 2014 16:37 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Klon fajny jest - jego liście też :D A, i akacja choć z kwiatkami - cudne kwiatki ma! I pełno innych.
Jak Yeti, mówisz? Też nie widziałam jego dłoni :(
Chyba powinnam zamieszkać w borze jakimś...[ze względu na drzewa, nie Yeti]
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 13, 2014 16:41 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

morelowa pisze:Klon fajny jest - jego liście też :D A, i akacja choć z kwiatkami - cudne kwiatki ma! I pełno innych.
Jak Yeti, mówisz? Też nie widziałam jego dłoni :(
Chyba powinnam zamieszkać w borze jakimś...[ze względu na drzewa, nie Yeti]

a bo to góry, Pani, w góry trzeba sie wspiąć :wink:

a co tak ogólnie masz do kwiatków na drzewach? 8O

akacja jak pieknie pachnie, lipa, że o oliwniku nie wspomnę, tak waniliowo trochę

alessandra

Post » Czw lis 13, 2014 16:48 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Nic nie mam do nich, tych kwiatków :roll: Mogą być. A jak jeszcze pachną...
Ale duże , grube jest takie... prawdziwie drzewem. Pierwotnym jakby..
Oj, no, wiecie o co chodzi , nie? :?

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 13, 2014 16:58 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

to baobab i sekwoja Cie powinna zadowolić i mamutowiec , o

alessandra

Post » Pon lis 17, 2014 10:56 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Ola, takie dużo to oczywiście zadowolą :mrgreen:

Kupiłam książkę. W biedronie. Miewają duuuuże przeceny.
Kupiłam książkę z myślą, że TAKA będzie odpowiednia na prezent pod choinę, dla dwojga rodzinnych nastolatków - takich młodszych nastolatów.
Książka się nazywa "Zbrodnie robali" i zawiera krótkie , skromnie ilustrowane opowieści. Nie jest pozycją naukową, a ciekawostkową.
Ładna :mrgreen:
Nie mogę dać w prezencie, bo nie znam opinii rodziców ...i dzieci na robalki. Nie chciałabym zniechęcić do robactwa. A poza tym....
pierwsze rozdziały zawierają ogromną dawkę - seksu!
Czyli jak dokładnie TO robią niektóre robaczki. Co robią i komu :lol:
Swoim dzieciom bym dała.

Jaki ma związek z kocim forum ? a taki:
Nie daj sie zwieść wyglądowi Megalopyge, przypominającej małego perskiego kotka. To włochate stworzenie jest jedną z najbardziej jadowitych gąsienic w Ameryce Płd.

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 17, 2014 10:59 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

:mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon lis 17, 2014 11:25 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Aaaaaa! Właśnie ! Dziś jest DZIEŃ CZARNEGO KOTA!
Jak kto ma w domu to se może imprezę urządzić :dance: :dance2:

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 17, 2014 13:24 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

morelowa pisze:Aaaaaa! Właśnie ! Dziś jest DZIEŃ CZARNEGO KOTA!
Jak kto ma w domu to se może imprezę urządzić :dance: :dance2:

jak to dziś ? 8O

a ni piątek ani trzynastego - nie dodawali aby czegoś do tych książek o robalkach , jakiś grzybków gratis abu cóś? :roll: :lol:

Jakby książka nie pasowała, zgłaszam się na odkupienie (ksiazki, nie grzechów :roll: ) :ok: -ja to pasyjamy takie lubię, ostatnio o pszczołach zakupiłam -zafascynowały mnie jeszcze bardziej niż przed lekturą

alessandra

Post » Pon lis 17, 2014 13:45 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

W kalendarzu napisali! na forum tez gdzieś! Ty przestań snuć jakieś takie podejrzenia :twisted:

Nie oddam książki. Może skocz do biedrony? Tu wzięłam chyba ostatnią, bo dziś nie było. Zostawię sobie i będę rodzinie wypożyczać - tej co się zna.
Jeszcze bym chciała "Zbrodnie roślin" ale nie ma zniżkowo. W internetowych są, ale z jakiegoś powodu ceny są porąbane. Moja kosztowała - 13 zł :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 17, 2014 14:12 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

morelowa pisze:W kalendarzu napisali! na forum tez gdzieś! Ty przestań snuć jakieś takie podejrzenia :twisted:

pokaż -kalendarz, bo grzybków już pewnie nie masz :mrgreen:
W moim nic o kocie nie pisza , tylko o Samueli i Grzegorzu :?
Jak mają mnie czarnuchy naciągnąć na torta , to muszę mieć na piśmie :wink:

alessandra

Post » Pon lis 17, 2014 14:33 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Grzybków... no, zjadłam. a, mam w sosie - pieczarki.
Mam jedyny słuszny kalendarze - Simona.
I na wątku Fasolki, albo Mru pisało też. Kompletnie jesteś niezorientowana :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 17, 2014 14:41 Re: morelowo-migdałowo. Migdałowy konkurs ślepkowy

Wiadomości o Dniu Czarnego Kota nie znalazłam ani u Mru ani u Fasolki ale zacytowałam ja u Nerusia czyli u nas... to może zauważy ją jakiś Nasz Gość, Który też ma Czarnulka :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]