♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś ♥ Słodkości str. 86 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 15, 2014 17:51 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Cudne foty :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Perełka i Chesterek grzeją się razem na drapaku :ok:
Śliczna z nich parka :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Sob lis 15, 2014 19:18 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Witamy się sobotnio.

Miałam dziś ciężki dzień. Czemu? Rano odkurzyłam i umyłam podłogę w pokoju, potem poszłam po ponad 5 kg mięsa i następnie dłuuuuugo, dłuuuuuuuugo robiłam barf. Przy dobrych wiatrach starczy na miesiąc. Uff.. W międzyczasie zrobiłam pranie zasikanego przez Perłę ręcznika i innych rzeczy.

Potem miałam wenę i wysprzątałam całe mieszkanie na błysk, łazienkę, toaletę, kuchnię - wszystko. Byłoby super, gdyby nie jedno zdarzenie... Kiedy myłam kuchenkę, Perełka była uprzejma zrobić rzadką kupę poza kuwetą, przykleić ją sobie do ogona i wysaneczkować mi pół pokoju. Oczywiście musiałam ją umyć, więc kiedy ona się darła w niebogłosy, ja jedną ręką trzymałam jej łapy, a drugą spłukiwałam pozostałości z jej zadu. Potem drugi raz umyłam podłogę w pokoju i drugi raz się poślizgnęłam na niej, a teraz boli mnie noga.

W ogóle to jestem zła, bo moje współlokatorki są okropne. Jestem jedyną osobą, która w tym mieszkaniu zajmuje się rzeczami wspólnymi, tj. ścierkami do naczyń, ręcznikami w łazience i toalecie czy gąbkami i ścierkami do zlewu. Dziewczyny zdają się mieć głęboko w swoich wypielęgnowanych noskach, że ścierki i ręczniki się PIERZE, a gąbki i szmaty do zlewu się WYMIENIA. Więc, żeby nie utonąć w syfie, tylko ja się tym zajmuję bo najwyraźniej im wszystko jedno. Poza tym jedna z nich notorycznie używa moich rzeczy. Najpierw nóż, potem miseczka, a dziś szukałam swojego talerza, który był... w jej pokoju. Więc wszystkie swoje rzeczy pochowałam do szafki i przy myciu nie będę ich zostawiać na suszarce do naczyń, tylko od razu wycierać i chować. Ponadto, chyba do nich nie dociera, że jak są dwa kosze na śmieci, jeden na plastiki, a drugi na odpady kuchenne, to takie rzeczy należy do nich wrzucać. Dodam tylko że kosz na plastiki jest większy, a ten drugi malutki. Co to za problem wywalić niezgnieciony karton do malutkiego kosza, który przez to już jest prawie pełen, zamiast go zgnieść i wrzucić do większego? :? Porażka. Ale jeszcze tylko (AŻ) kilka miesięcy i dzięki większej wypłacie oraz stypendium będziemy mogli myśleć o wynajęciu czegoś tylko we dwójkę.

Czy się wyżaliłam? Tak, przepraszam. Ale czasem trzeba :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lis 15, 2014 19:21 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Tulam w niedoli Madziś . trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lis 15, 2014 19:23 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Dzięki Kubuś :(

Spilett

Post » Sob lis 15, 2014 19:40 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

O, świetnie, cały tydzień nie było drugiej współlokatorki i właśnie przyjechała. Ze swoim chłopakiem, który pewnie zostanie u nas do poniedziałku, bo przecież Wrocław takie gościnne miasto :?

Dajcie mi pistolet :(

Spilett

Post » Sob lis 15, 2014 20:05 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Spilett pisze:O, świetnie, cały tydzień nie było drugiej współlokatorki i właśnie przyjechała. Ze swoim chłopakiem, który pewnie zostanie u nas do poniedziałku, bo przecież Wrocław takie gościnne miasto :?

Dajcie mi pistolet :(

A może być szczelba ???? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lis 15, 2014 20:06 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Może być i szczelba, i rerolwer też.

Spilett

Post » Sob lis 15, 2014 20:08 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Już ci to pisałam przy poprzednich lokatorkach - olej to bo się wykończysz a one nie są tego warte. Jeszcze kilka miesięcy - wytrzymasz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja w ciebie wierzę. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 15, 2014 20:10 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Dzięki Ewuś :(

Ale ja już czasem naprawdę nie mam siły na to wszystko. Poza tym, nawet jak starczy nam kasy na wynajęcie kawalerki, to kto zgodzi się wynająć mieszkanie z dwójką kotów? :(

Spilett

Post » Sob lis 15, 2014 20:12 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Spilett pisze:Dzięki Ewuś :(

Ale ja już czasem naprawdę nie mam siły na to wszystko. Poza tym, nawet jak starczy nam kasy na wynajęcie kawalerki, to kto zgodzi się wynająć mieszkanie z dwójką kotów? :(

Nie pierwszy nie drugi ale piąty wynajmie. Nie każdy jest anty koci a plusem zwierzaków jest to że są kastrowane.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob lis 15, 2014 21:21 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Ewa L. pisze:

Nie pierwszy nie drugi ale piąty wynajmie. Nie każdy jest anty koci a plusem zwierzaków jest to że są kastrowane.

Odzywam się dopiero teraz, aczkolwiek podczytuję od jakiegoś czasu ale generalnie mało co piszę gdziekolwiek ;) Tak więc witaj :)

A co do kotów w wynajmowanym mieszkaniu to zgodzę się z przedpiszczynią, bo jak pracowałam w nieruchomościach to zauważyłam że przynajmniej u mnie w Krk większość właścicieli nie była przeciwna zwierzętom. Tak więc nie jest to jakiś ewenement jeśli właściciel jest zwierzolubny :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob lis 15, 2014 21:23 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

kasumi pisze:
Ewa L. pisze:

Odzywam się dopiero teraz, aczkolwiek podczytuję od jakiegoś czasu ale generalnie mało co piszę gdziekolwiek ;) Tak więc witaj :)

A co do kotów w wynajmowanym mieszkaniu to zgodzę się z przedpiszczynią, bo jak pracowałam w nieruchomościach to zauważyłam że przynajmniej u mnie w Krk większość właścicieli nie była przeciwna zwierzętom. Tak więc nie jest to jakiś ewenement jeśli właściciel jest zwierzolubny :ok:

O hej, cieszę się że nas odwiedziłaś :) I dziękuję za pozytywne słowo :)

Spilett

Post » Sob lis 15, 2014 23:30 Re: ♥ Perełka, Chester, Śnieżuś i Mokuś - odsłona 10 ♥

Chomisie słodkie bardzo :1luvu:
A Perełka z Chesterkiem śpią tak samo jak Marcel z Tosią :D na tym legowosku drapaczkowym :)
Madzia, jestem pewna,że jeszcze troszkę i będziecie mogli razem zamieszkać z Rafałem i odpoczniesz psychicznie wtedy, tego Wam życzę :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]