Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Robienie testu PCR w tym momencie to wyrzucanie pieniędzy, bo kot jest objawowy + ma dodatni test płytkowy = ma białaczkę.
eunnika pisze:Wasylia, nie wiadomo nawet czy wet ma możliwość robienia innych testów - póki co chcemy mu zrobić morfologię i biochemię,dopytać o ten test potwierdzający białaczkę, wszystko przecież kosztuje, więc to nie jest tak że komuś się "nie chce robić badań", a tak można z Twojego wpisu wywnioskować. Kotek nie znosi jeździć autem, a do weta jest 40 km, to też nie taka krótka wycieczka od ręki przecież...
Poza tym ani ja ani Monia nie mamy doświadczenia z kotami z białaczką, Monia do dobrego weta ma 40km, więc wybacz że jest chaotycznie, a zamiast krytykować to że czegoś jeszcze nie ma mogłabyś podpowiedzieć dlaczego to ważne, bo pojawiają się głosy że w tym momencie kot z testem ELSA który potwierdził białaczkę + objawy, zacytuję:Robienie testu PCR w tym momencie to wyrzucanie pieniędzy, bo kot jest objawowy + ma dodatni test płytkowy = ma białaczkę.
Modjeska pisze:Kotom z białaczką można podawać ludzki interferon, koci jest potwornie drogi i nie ma gwarancji, że poskutkuje. Ja kupuję dla moich interferon ludzki w lecznicy na Białobrzeskiej ale rzeczywiście najpierw badanie krwi, bo może mieć padnięte nerki i wtedy najpierw nerki, potem dopiero reszta.
eunnika pisze:
Poza tym ani ja ani Monia nie mamy doświadczenia z kotami z białaczką, Monia do dobrego weta ma 40km, więc wybacz że jest chaotycznie, a zamiast krytykować to że czegoś jeszcze nie ma mogłabyś podpowiedzieć dlaczego to ważne, bo pojawiają się głosy że w tym momencie kot z testem ELSA który potwierdził białaczkę + objawy, zacytuję:Robienie testu PCR w tym momencie to wyrzucanie pieniędzy, bo kot jest objawowy + ma dodatni test płytkowy = ma białaczkę.
eunnika pisze:Póki co mamy same sprzeczne opinie niestety, ale ten wet 40 km od Moni zna się na białaczce ponoć, i ma pod opieką koty białaczkowe - więc też liczymy że będzie wiedział co robić, jak zdiagnozować na 100%, i jak leczyć.
Dostałam pytanie ile miesięcznie kosztuje utrzymanie białaczkowca - ja niestety nie wiem, ale może któraś z was umiałaby średnie koszty leków określić?
I w jak wielu przypadkach test PCR odrzuca wynik testu ELSA? Jest duże prawdopodobieństwo że kocurek jednak nie ma białaczki?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 418 gości