Tulinek ,czyli kot, który. DO ZAMKNIĘCIA -dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2014 14:10 Re: Tulinek ,czyli kot, który... klops i czarna :-(

justyna8585 pisze:Proszę, zajrzyjcie na wątek kotki,która nie chodzi.Potrzebna jest jakakolwiek pomoc.Widzę,że jest tutaj sporo osób, znających się na takich przypadkach.

viewtopic.php?f=1&t=165794

Czarna koteczka, miała rtg , podobno kregosłup bez zmian , ale nie ma czucia głębokiego i kontroli wydalania , dziewczyny , jam mało w tej materii kumata, prosze poradźcie co robić dalej?
Wg mnie bez rezonansu nijak sie nie dowiemy, czy rdzeń cały, ale objawy nie nastrajają optymistycznie :(
Wieści z dnia dzisiejszego będą po południu.
Jaaga jedzie z Emilkiem, o którym tutaj powyżej mówiliśmy także , do Wrocławia, do dr Wrzoska 21 listopada, teoretycznie byłby transport na badanie, myśle,że jakoś dało by sie może razem wizytę z Emilkiem odbyć , jak myślicie?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lis 08, 2014 19:31 Re: Tulinek ,czyli kot, który... klops i czarna :-(

Z wątku czarnej koteczki :

justyna8585 pisze:
alessandra pisze:Jeśli jelitka ma puste, to było wypróżnienie, nie tzreba jej wyciskać ,super :D

Jaaga zabrała by zatem dwa kociaki: Emilka i tę koteczkę na wizytę za jednym zamachem , czyli pozostaje nam zebrać na wizytę i pomóc spłacić dotychczasowy pobyt- ponieważ nie ma możliwosci płacenia przelewem w klinice przy Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, proponuję , aby zbierać pieniążki na konto Twoje -czy podejmiesz się opieki nad nią?

Napiszę szczerze.
Ciągle nad tym myślę.Bardzo chciałabym jej pomóc,ale mnie nie stać na leczenie, wyżywienie następnego zwierzaka.Poza tym u mnie,to zawsze ryzyko pp i kk(pers nie potrafi sie wyleczyc ).Wychodzę z domu przed 9 00, wracam zazwyczaj przed 19 00,a są dni,że o wiele później.Nie mam kogo poprosić o jakąkolwiek pomoc.Pomaga mi finansowo ciocia i czasem siostra,ale one mnie mają za nawiedzoną wariatke,która ma psa,kota,2 bezklatkowe króliki i świnkę.Wściekną się, jeśli dowiedzą się o kocie,który jeszcze nie chodzi.Jeszcze chodzi o weta i rehabilitację.Mój wet przyjmuje tylko do 19 00,a w pobliżu nie ma dobrych wetów.Gdyby ktoś zagwarantował mi,że w razie czego pojechałby do weta i na rehabilitacje i oczywiście nie tonęłabym w długach,to mam 1 wolny pokój.Malutka z pp była bodajże 1,5 dnia w łazience w sierpniu.

Jak widzicie, nie jestem dobrym DT, mogłabym jej wyrządzić więcej krzywdy, niż pomóc.

Mogę podawać moje konto,to nie problem, ale wolałabym jednak jakieś fundacyjne/stowarzyszeniowe,bo wtedy byłoby bez problemu z rozliczeniem.Zapytałam na fb jedną Fundacje,a Ania G miała zapytać inną.
Tak czy siak,to trzeba uregulować rachunek na lecznicy,gdzie teraz jest.

Rozumiem. Dobrze,że szczerze napisałaś. W tej sytuacji to niemożliwe.
Czy jest w takim razie ktoś, kto podejmie się opieki nad kotką, skoro za 2-3 dni musi opuścić lecznicę?

Pieniazki za szpitalik jak najbardziej na konto fundacji można, ale pamiętajcie,że we Wrocławiu nie da sie zapłacić przelewem. To wazne, inaczej nie podejma sie badań.

alessandra

Post » Sob lis 08, 2014 19:37 Re: Tulinek ,czyli kot, który... klops i czarna :-(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon lis 10, 2014 12:46 Re: Tulinek ,czyli kot, który... klops i czarna :-(

Poszukujemy osoby, która mogłaby by zaopiekować sie ta koteczką we Wrocławiu w sytuacji, gdyby jakimś cudem udało się załatwić rezonans w kilka dni od wizyty u neurologa.
Termin wizyty to 21 listopada.

Wciąż poszukujemy dt dla kotki -kotka jest obecnie w lecznicy na Ślasku - Ruda Śląska.

przypominam jeszcze raz wątek koteczki:

viewtopic.php?f=1&t=165794&p=10850426#p10850426

prosimy o rozsyłanie prośby -link do wydarzenia jest powyżej

alessandra

Post » Wto lis 11, 2014 10:04 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

pokaż, co tam nowego masz!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lis 11, 2014 11:01 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

Koci szkielecik , taki7-8 tyg. góra, po wybarwieniu oczek, na szczęście oczka ładne, kataru brak, uszy w miarę, wypadajacy odbyt, dzisiaj już na miejscu

alessandra

Post » Wto lis 11, 2014 11:03 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

pewnikiem sraczka męczy go juz długo. Będzie dobrze!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lis 11, 2014 11:15 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

:ok: :ok: za małego :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 11, 2014 11:15 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

Dag, dziękuję :1luvu: - wieczorem napiszę smsa jak po dzisiejszym dniu

ta sraczka oby sie uspokoiła

alessandra

Post » Wto lis 11, 2014 11:43 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

u takiego malucha wypadający odbyt nieźle rokuje - uważać trzeba na srakę i zaparcia, nawet jak są niewielkie uchyłki powinno się "wyrównać" przy wzroście i rozwoju

skąd masz malucha? :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto lis 11, 2014 12:08 Re: Tulinek ,czyli kot, który... prośba - czarna :-( Wr-w, Ś

alessandra pisze:Obrazek

Stefan daj mu na imię :D plis plis plis :) Słodki jest, tylko troli troszkę ;) A może Trollik? :kotek:

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

[poprzednia][następna]