Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 07, 2014 20:49 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Wiem od wetek, że Ryszard znalazł domek i Morenka jest sama, bez kolegi. Niestety nie udało mi się zajrzeć do kotki :( Odbieraliśmy Olka po kastracji i TŻ mnie poganiał, jakby bał się, że będzie następny do zabiegu :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob lis 08, 2014 16:56 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Tak, Ryszard znalazł w ekspresowym tempie domek i Morenka siedzi sama :(
Ale jest też troszkę dobrych wieści. Na razie nic nie powiem ale proszę o mocne kciuki za Morenkę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Sob lis 08, 2014 17:05 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Morenkę!
Moja Mini jedzie do domku jutro!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 08, 2014 18:32 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

:ok: :ok: za Morenke :ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob lis 08, 2014 20:47 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Oby Morena znalazła dobry domek! :ok:

Alyaa

Post » Pon lis 10, 2014 15:10 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

Z wielką radością informuje, że Morena dziś o 12 przeprowadziła się do nowego domku :1luvu:
Dziewczyna miała wiele szczęścia bo trafiła w bardzo dobre i opiekuńcze ręce. Zamieszkała w Kielcach, domek oczywiście niewychodzący a jej nową opiekunką jest bardzo miła Pani, która pokochała Morenę od pierwszego wejrzenia :1luvu:
Morena nie była bardzo spanikowana, co prawda chowała się za wersalką w nowym domku ale też zwiedzała mieszkanie i nieśmiało domagała się głaskania. Także wszystko jest na dobrej drodze i podejrzewam, że Morena szybciutko zaaklimatyzuje się w nowym otoczeniu.

Bardzo dziękuję wszystkim osobom, które bardzo nam pomogły bo dzięki temu obie kicie są już szczęśliwe we własnych domkach :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon lis 10, 2014 18:36 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Super! :1luvu:
Za aklimatyzację :ok:

Alyaa

Post » Pon lis 10, 2014 20:25 Re: Mini w ds -młoda w hoteliku, potrzebna pomoc!!!

fiona.22 pisze: Zamieszkała w Kielcach, domek oczywiście niewychodzący a jej nową opiekunką jest bardzo miła Pani, która pokochała Morenę od pierwszego wejrzenia :1luvu:

Pani... Ela?
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon lis 10, 2014 22:21 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Extra wiadomość :piwa:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lis 11, 2014 9:43 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

:1luvu: :1luvu: : Powodzenia w nowym domku,śliczna Morenko.Długiego,zdrowego i szczęśliwego życia.Pozdrowienia i podziękowania dla Ciebie Ilonko,bo to dzięki Tobie Morenka nie jest bezdomna,ma swój własny domek.Podobnie jak Jej mama ,Pika,którą Ty przygarnęłaś jak i wiele ,wiele Innych Kociastych .Dużo głasków dla Twoich osobistych Czterołapków. :1luvu: :1luvu: :
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Śro lis 12, 2014 8:42 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Niestety nie Pani Ela została szczęśliwą opiekunką Moreny :) Na szczęście znalazła się inna miła Pani, która zakochała się w Morenie od pierwszego wejrzenia, kiedy wraz z córka odwiedziła Morenę w hoteliku.

Mam pierwsze informację z nowego domku i pozwolę sobie wkleić treść maila
"chcę poinformować, że wyjęłyśmy Morenkę zza wersalki ;-), skusiła się na jedzonko, potem obeszła po raz kolejny obydwa pokoje i przedpokój, bardzo zainteresowała się lustrem tam wiszącym i usiłowała się w nim przejrzeć ;-)
skorzystała też z kuwety i zaczęła bawić się piłeczką. Zrobiła tez krótki rekonesans po tapczanie. mam nadzieję, ze spodobał się jej nowy domek."

Z niecierpliwością czekam na informację, że Morena już się nie chowa :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lis 12, 2014 23:26 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

I kolejne nowości z domku Morenki :mrgreen:
"Morenka jest super!!!
Chodzi już po całym mieszkaniu, zadomowiła się w łazience, gdzie chętnie śpi w ciągu dnia i gdzie ma już ustawioną kuwetę. Zaakceptowała daszek w kuwecie i wcale się go nie boi. W kuchni siedzi na parapecie i wygląda przez okno. W ogóle lubi przyglądać się światu na zewnątrz. Zjada wszystko ze smakiem, trzeba ją pilnować, żeby się nie przejadła:-)
No i łasi się namiętnie ;-)))) "

Powiem szczerze, ze tak dobrych wieści nie spodziewałam się w tak krótkim czasie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lis 13, 2014 11:14 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Super wieści! :1luvu:

Alyaa

Post » Wto gru 02, 2014 14:20 Re: Pika i Morena znalazły nowe domki :)

Najpierw będzie o Morenie :)
U koteczki wszystko dobrze, chociaż były dość poważne problemy. Morena zaczęła sikać swojej Pani na łóżko. Na szczęście Pani okazała się bardzo wyrozumiała i wspólnymi siłami udało się pomóc Morenie i rozładować stres. Morenie najprawdopodobniej chodziło o to, że chciała wchodzić na wersalkę ale nie miała odwagi. Jak już się odważyła i wskoczyła stres stawał się tak silny, że kończyło się zasikaniem. Opiekunka zastosowała walerianę na odstresowanie i zaczęła karmić Morenę na tej wersalce z którą kicia miała problem. Morena skorzystała z pomocy, stres puścił i teraz wchodzi już na wersalkę bez żadnego problemu a nawet układa się tam do spania. Oczywiście przestała sikać :ok: Poza tym problemem wszystko u Moreny w jak najlepszym porządku. Koteczka ma świetny apetyt jest wesoła, uwielbia się bawić i pozwala na coraz dłuższe głaskanie i mizianie :201461

U Piki też spokojnie życie płynie ale zawsze musi przydarzyć się jakiś problem. Problemem okazały się glisty, które Pika w piątek zwymiotowała. Niestety poprzednie odrobaczenia nie powiodły się i cholerstwa siedziały w koteczce do tej pory. Oczywiście wszystkie futra już odrobaczone i miejmy nadzieję, że uda się wytłuc robactwo.
Poza tym Pikunia miewa się znakomicie. Świetnie wyszkoliła sobie wszystkich domowników i teraz już wszyscy świetnie reagują na jej polecenie pt. "Kot będzie jadł"
Nie wiem jeszcze dlaczego Pikunia krzyczy w nocy. Wydaje z siebie takie dziwne dźwięki jakby miauczała i mruczała jednocześnie. Nie wiem czy to nawoływanie dzieci czy chodzi o coś innego.
Często też Pikunia przynosi mi prezenty. Idzie na łowy a jak polowanie zakończy się sukcesem przynosi myszkę w zębach, kładzie w progu i woła mnie, żebym sobie ją zjadła. Stoi i krzyczy aż zabiorę myszkę i ją "zjem"
Poza tym jest bardzo wesoła, bardzo dużo się bawi i odstawia szaleństwa.
Pozwala się brać na kolana a nawet już sama się pakuje, rozkłada i domaga głaskania. Nie reaguje już paniką kiedy bierze się ją na ręce, chociaż nie usiedzi zbyt długo.
relacje z Florka co raz fajniej się układają. Pika jest na tyle bezczelna, że pakuje się Florce do hamaka. Pierwsze próby skończyły się łapoczynami i wycofaniem się Florki ale przyszedł moment, że koteczki zasnęły w jednym łóżku. Mam nadzieje, że za jakiś czas stanie się to normą. Poza tym jak to w kocim życiu raz się liżą po futerkach a za chwilę okładają się łapami.
Oczywiście bez cienia agresji - to raczej tylko okazywanie swoich humorków.
Generalnie powiedziałabym, że jest super. Ostatnio zdarzyło się, że jadły z jednej miseczki. Oczywiście każda miała swoją ale na pewno w tej drugiej miseczce było coś lepszego i tak nie mogąc się zdecydować zaczęły jeść z jednej :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy raz razem w hamaku. Chwilę po tym jak okładały się łapami po głowach a drugą łapą trzymały się na dystans.

Obrazek

Tutaj kolejne wspólne spanie, panienki już dużo bardziej wyluzowane :ok:

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia]