Uratowana przed UŚPIENIEM.NIEDOWŁAD tylnich nóg.Potrzebne $

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2014 19:32 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

mozesz koteczce zrobić wydarzenie na fb z takim apelem o dt /ds? tak wiecej osób jest , osoby stad bedą udostepniać, sporo ludzi wchodzi na nasze fb japaczesercem, udostępnimy takze, spróbujmy wspólnie znaleźc dt dla małej.

Jesli bedzie wydarzenie, wrzuć je z prośba o udostepnianie na wątku Tulinka

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lis 08, 2014 19:36 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

alessandra pisze:mozesz koteczce zrobić wydarzenie na fb z takim apelem o dt /ds? tak wiecej osób jest , osoby stad bedą udostepniać, sporo ludzi wchodzi na nasze fb japaczesercem, udostępnimy takze, spróbujmy wspólnie znaleźc dt dla małej.

Jesli bedzie wydarzenie, wrzuć je z prośba o udostepnianie na wątku Tulinka

Jest wydarzenie:

https://www.facebook.com/events/5563273 ... mall_reply

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lis 08, 2014 20:47 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

mam informację, że w w Gorzowie Wielkopolskim taka kotka zaczęła chodzić a też ciągnęła łapy
wit b12 i nivalin pomogło
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob lis 08, 2014 20:49 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

isabell36 pisze:mam informację, że w w Gorzowie Wielkopolskim taka kotka zaczęła chodzić a też ciągnęła łapy
wit b12 i nivalin pomogło

Wszystko mówią,że szansa jest...

Tylko jest małe zainteresowanie kotką...nie wiem juz jak nagłośnić...

Konto będzie Fundacyjne/Stowarzyszeniowe.
Niedługo wpiszę...pisałam do 6, 1 odezwała się,że udostępni konto,za co bardzo dziękuję...

justyna8585

Post » Sob lis 08, 2014 20:55 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

justyna8585 pisze:[size=150]TAK BYŁO:

Nie mam czasu rozpisywać się :(

Pilnie potrzebny tymczas jak najszybciej dla młodej czarnej kotki.Jest po potrąceniu, rdzeń jest cały,ale sika pod siebie.Zalecana jest eutanazja.

Co myślicie? tylne łapki ciągnie...jest fajna z charakteru...

Podrzucajcie prosze wątek, może w pracy uda mi sie wejść...

Potrzebne rady :(
[/size]

TAK JEST:
Kotka jest młoda, dosyć zadbana...
Pare godzin spędziła na środku ulicy oszołomiona,nie potrafiąc wstać, zanim ktoś zadzwonił,a z daleka słychać było jej przeraźliwe miauczenie.

Miała robione rtg, usg i inne badania.Niestety na rtg nie do końca widać,czy rdzeń jest cały.Potrzebny byłby bardzo drogi rezonans,a nie ma ani 1 zł na pomoc dla niej.Już są długi...:(

Kotka od poniedz. do czwartku miała zachowane głębokie czucie,ale weterynarz stwierdził dzisiaj,że jest chyba gorzej, bo wczoraj była kłuta i nie reagowała :(
Czas niestety ucieka z niekorzyścią dla niej :(
Potrzebna jest szybka reakcja ...

Czego potrzebuje:
Domu tymczasowego
Pieniędzy na leczenie i spłatę dotychczasowego
Odpowiedniej karmy

facebook
https://www.facebook.com/events/5563273 ... ser_joined

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/quote]

justyna8585

Post » Sob lis 08, 2014 21:01 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

nivalin z kokarboksylazą
jesli czucie zanika - obrzek postępuje, za chwilke dojdzie do trwałych zmian
czasu nie ma - przykre ale prawdziwe
czas to wróg w tym wypadku
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob lis 08, 2014 21:09 Re: Po Potrąceniu ! rdzeń cały, nie chodzi. DT albo Eutanazj

Kinnia pisze:nivalin z kokarboksylazą
jesli czucie zanika - obrzek postępuje, za chwilke dojdzie do trwałych zmian
czasu nie ma - przykre ale prawdziwe
czas to wróg w tym wypadku

Zapytałam właśnie co dostaje:
Nie wiem,czy dobrze napisane.Dostaje:
nivalin , kokarboksylaza i deksametazon

justyna8585

Post » Sob lis 08, 2014 21:20 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważna jest EUTANAZJA:(

KONTO DO WPŁAT:

Fundacja MONDO CANE

ul. Grodziska 13
96-321 Żabia Wola
NIP 5291801195

konto Bank Pekao S.A. 58 1240 6348 1111 0010 4518 3305

zagranica : pay pal - fundacja.mondocane@gmail.com

IBAN PL58124063481111001045183305

SWIFT:PKOPPLPW

z dopiskiem: KOTKA CZARNUSZKA

Można także na moje konto,podałabym na pw

justyna8585

Post » Sob lis 08, 2014 21:37 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważna jest EUTANAZJA:(

Jak fundacja udostępnia konto, to zwykle bardzo pomaga przy zbiórce pieniędzy - wtedy wiadomo, że pójdą na to konkretne zwierzę :ok: . Oby udało się zebrać potrzebną sumę na rezonans we Wrocławiu :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lis 08, 2014 21:49 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważna jest EUTANAZJA:(

Alienor pisze:Jak fundacja udostępnia konto, to zwykle bardzo pomaga przy zbiórce pieniędzy - wtedy wiadomo, że pójdą na to konkretne zwierzę :ok: . Oby udało się zebrać potrzebną sumę na rezonans we Wrocławiu :ok: :ok: .

A wiesz ile taki kosztuje?
Twoja kotka ma przerwany rdzeń?

justyna8585

Post » Sob lis 08, 2014 22:59 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważana jest EUTANAZJA:(

Fionka miała pogruchotaną miednicę i główkę kości udowej wbitą w jelita. Chodzi, a nawet biega (tylko po operacji było kiepsko) ale w załatwianiu się trzeba jej pomagać. Poskładanie miednicy i długotrwałe leczenie nivalinem (także w kombinacjach z innymi lekami) sprawiło, że czuje kiedy potrzebuje, jest w stanie pomóc przy załatwianiu jej (parcie, rozluźnienie zwieracza lub cewki moczowej) a nawet coraz częściej sama się załatwia. Korzysta z życia mimo tego drobnego problemu i nie sprawia wrażenia nieszczęśliwej. A na początku weci w Warszawie powiedzieli, że najsensowniej uśpić, bo operacja i leczenie pochłoną grube tysiące a i tak mogą nie pomóc. Wcale tak dużo ratowanie Fio nie kosztowało a i standard jej życia też jest dość wysoki :wink: .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob lis 08, 2014 23:47 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważana jest EUTANAZJA:(

Alienor pisze:Fionka miała pogruchotaną miednicę i główkę kości udowej wbitą w jelita. Chodzi, a nawet biega (tylko po operacji było kiepsko) ale w załatwianiu się trzeba jej pomagać. Poskładanie miednicy i długotrwałe leczenie nivalinem (także w kombinacjach z innymi lekami) sprawiło, że czuje kiedy potrzebuje, jest w stanie pomóc przy załatwianiu jej (parcie, rozluźnienie zwieracza lub cewki moczowej) a nawet coraz częściej sama się załatwia. Korzysta z życia mimo tego drobnego problemu i nie sprawia wrażenia nieszczęśliwej. A na początku weci w Warszawie powiedzieli, że najsensowniej uśpić, bo operacja i leczenie pochłoną grube tysiące a i tak mogą nie pomóc. Wcale tak dużo ratowanie Fio nie kosztowało a i standard jej życia też jest dość wysoki :wink: .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

100% racja. Trzeba próbować. Pomogę w poniedziałek pomimo tego że u mnie teraz z kasą gorzej. Jak miałem zawsze pomagałem. Teraz gorzej ale jakoś postaram się wspomóc.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie lis 09, 2014 10:04 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważana jest EUTANAZJA:(

Justyno,mam wrażenie że my Cię za bardzo naciskamy.Jeśli nie możesz jej pomóc,powiedz wprost.Kasę,myślę że się uzbiera,nie wiem,jak szybko i w wystarczającej ilości,(ten rezonans?),ale najważniejsze to znaleźć DT.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie lis 09, 2014 11:06 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważana jest EUTANAZJA:(

jest jeszcze jedna różnica pomiędzy Fiśką a tą kocią - u Fiśki kręgosłup jest pęknięty/przerwany w dwóch miejscach, na dodatek z przesunięciem -odległość pasuje do grubości kija? pręta? - tutaj podobno nie ma czegoś takiego
i to przypomina mi uraz Orfeusza - Orfi chodzi, biega, skacze i ma się znakomicie
gdy po 2 miesiącach leczenia zaczął dostawiać tylną łapkę w teście, cała lecznica :placz: ze szczęścia

czas to wróg - w przypadku obrzęku w obrebie układu nerwowego,
nie ma czasu niestety :(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie lis 09, 2014 12:16 Re: Po Potrąceniu ! nie chodzi.Rozważana jest EUTANAZJA:(

mamaja4 pisze:Justyno,mam wrażenie że my Cię za bardzo naciskamy.Jeśli nie możesz jej pomóc,powiedz wprost.Kasę,myślę że się uzbiera,nie wiem,jak szybko i w wystarczającej ilości,(ten rezonans?),ale najważniejsze to znaleźć DT.

Justyna nie weźmie kici, bo choć ma miejsce, to nie ma czasu, pieniędzy etc., nie dojedzie do Katowic z kotem na rehabilitację, bo nie jeździ po miejscach, w których jeszcze nie była, plus miała kontakt z pp więc na kilka miesięcy jest "spalona", zwłaszcza że ta kicia nie może czekać miesiąca (2-krotne szczepienie+ 2 tygodniowy okres kwarantanny po szczepieniu). Pomijam kwestię ewentualnej fachowości jej wetów w tym temacie. Więc tę opcję można odrzucić na starcie i zająć się znalezieniem ogarniętego DT. Oraz pieniędzy na diagnostykę i leczenie kici.

Alienor

[poprzednia][następna]