PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 05, 2014 23:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

bakakaj pisze: A te z allegro nie będą się nadawać? Na przykład taka http://allegro.pl/klatka-chwytacz-pulap ... 49333.html? Albo ta http://allegro.pl/pulapka-zywolapka-na- ... 18567.html?

Akurat te są za małe dla kotów - w opisie produktu masz info, że to na kuny, szczury itp.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw lis 06, 2014 6:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

shira3 pisze:Bakakaj, ponieważ my jesteśmy dość zalatane miotlary, ustaliłyśmy zasadę, że beneficjent dowolnie zagospodarowuje gotówkę z naszej pomocy - czy to na karmę, leczenie czy też inne niezbędne mu do pomocy zwierzakom ustrojstwa. Ty wiesz najlepiej co i jakie jest potrzebne. Nie wymagamy żadnych rozliczeń ani faktur. Kwotę pomocy poda nasza Siostra Skarbnik jak ogarnie wpłaty. Powodzenia!

Dzięki :)
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Czw lis 06, 2014 8:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Irlandzka Myszka pisze:
bakakaj pisze: A te z allegro nie będą się nadawać? Na przykład taka http://allegro.pl/klatka-chwytacz-pulap ... 49333.html? Albo ta http://allegro.pl/pulapka-zywolapka-na- ... 18567.html?

Akurat te są za małe dla kotów - w opisie produktu masz info, że to na kuny, szczury itp.

Zerknij tu:

viewtopic.php?f=1&t=164598&p=10758411&hilit=+klatka+%C5%82apka+#p10758411
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lis 06, 2014 10:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Może zaglądniecie do czarnej kotki,która jest po potrąceniu, rdzeń jest cały,ale nie chodzi...
Ma zostać uśpiona :(

viewtopic.php?f=1&t=165794

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lis 06, 2014 11:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

taki opis tej klatki-łapki kiedyś wysmażyłam:
-------------------------
my w Łodzi używamy takich (230x800x280):
mają same zalety:
1. klapka zamykająca klatkę opada cichutko z położenia poziomego do pionu (to to, co jest na pierwszym planie) po czem zostaje zablokowana przez dwa opadające razem z klapką kółeczka i dopóki klatka stoi poziomo, nie ma takiej możliwości co by dziki, wściekle rzucający się dorosły kocur wyszedł!
natomiast w większości klatek-łapek, klapka zamykająca klatkę opada jak gilotyna - robiąc przy tym wielki hałas, i:
- może obciąć lub poważnie uszkodzić dzikusowi ogon
- reszta kotów do złapania umyka w połochu i nie chce już więcej to tej piekielnej maszynerii podejść (nawet w przypadku kiedy jest ona cudownie zielona; dawno temu sobie taką zamówiłam, ale na całe szczęście producent zgodził się na zwrot)
2. nie mają żadnych ostrych krawędzi i jest całkowicei ażurowa, co daje kotu pewnien komfort psychiczny - wchodząc widzi wszystko co się dzieje do okoła
3. jej długość odpowiada długości kota+ogon+jeszcze trochę (230/800/h280 mm, waga ok. 3 kg), natomiast jej szerokość uniemożliwia dzikiemu, wściekle rzucającemu się dorosłemu kocurowi obrót i ucieczkę, czyli reasumując:
- kot wchodzi i może się tylko wycofać, ale na końcu klatki kusi wędzona kurzęca łydka...
- wymiar zapadki (za którą kładziemy najwięcej jedzenia) ma taki wymiar, że kot nie może jej ominąć co by dostać się do pachnących smakołyków
4. na drugim końcu klatki-łapki jest podnoszona do góry zasówka, dająca nam możliwość bezpiecznego przepakowania dzikiego kota do kontenera i nastawienie jej na następnego, bo przewożenie dzikiego, wściekle rzucającego się dorosłego kocura w klatce-łapce:
- tramwajem/autobusem może nam grozić mandatem, a nie daj Boże co by się zesikał lub zes...ł
- trochę lepiej wygląda sytuacja takiej klatki w samochodzie; ale tylko trochę, bo wypranie tapicerki może nie wywabić smrodu sików dorosłego kocura
5. jej obsługa jest prostsza o obsługi cepa, co ma ogromne znaczenie w momencie kiedy się pożycza np nie zawsze inżynieryjnie kumatymi Paniom Karmicielkom, oraz nie bardzo ma się w niej co zepsuć a jeśli już, to naprawić ją jest bardzo prosto
7. sprawdzona na wielu setkach dzikich bestii
-------------------------

... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw lis 06, 2014 11:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Dzięki! To już wszystko wiem :ok:
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Czw lis 06, 2014 11:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw lis 06, 2014 21:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

dziewczyny, a ja bym chciała pożyczyć klatkę- łapkę na ok 2 tygodnie, mam na podwórku 3 tegoroczne kociaki - mam już umówioną sterylkę na 18 listopada - dwa kociaki złapię do kontenerków, ale jedna koteczka jest tak płochliwa jak mama i nie wiem czy dam radę :( na matkę polowałam dwa lata jest już ciachnięta ale jak widać za późno :evil: nie chcę żeby historia się powtórzyła, a nie mam od kogo pożyczyć klatki. Obiecuję, że od razu po łapance odeślę klatkę z powrotem i pokryję wszystkie koszty
może się któraś ulituje
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lis 06, 2014 22:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Ja mam klatkę, a w sobotę Maciek jedzie do Szczecina. Masz jak odebrać? Wysyłka nie wchodzi w grę, gdyż ja jestem na zwolnieniu i siedzę w chałupie na d... a Maciek pracuje po 12 h. Jak coś wymyślimy - daj znać.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 06, 2014 23:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

nie dam rady wyrwać się do Szczecina :( a Maciek mógłby zostawić w Castoramie ? spytam szwagra, który jest przedstawicielem czy mógłby odebrać i kiedy będzie w Szczecinie i dam znać, ok
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lis 06, 2014 23:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Kurczak przegapiłam glosowanie... wybaczcie Siostry ale mam teraz urwanie glowy... Remontujemy mieszkanie, szykujemy się do przeprowadzki, do tego ja się rozchorowałam po raz kolejny....Dobrze ze działa okład z kota i kaloryfer ;) i sinupret na zatoki - jedyne co postawiło mnie na nogi.... wreszcie odróżniam smak cebuli od czosnku a kakao nie zlewa mi się z herbatą.... zyc nie umierać :strach:

Dzis mierzyłam balkon bo trzeba zaprojektować osiatkowanie - ósme piętro i wiele golebi dookoła, sytuacja bardzo atrakcyjna dla Fiony która na widok ptaka zamienia się w furie i nie patrzy skad spada.... Na szczęście nasz balkon jest dość prosty w budowie i nie będzie wielkiego problemu z zalozeniem siatki. Prawdopodobnie da się wykorzystać stara siatke - i tu moje pytanie czy przycinałyście kiedyś siatkę na balkon? Da się to tak zrobić żeby się nie pruła? czy lepiej ją zawinąć w ruloniki po bokach i w ten sposob zalozyc? Boje się trochę, ze jak przytnę siatke to ja w jakiś sposób nadwyreze - a ósme pietro to nie sa żadne przelewki musi być sto procent bezpieczeństwa.

Vil, trzymam kciuki za rozwiązanie wszystkich trudnych spraw i za zdrowie :ok:
babojago czesc :) fajnie ze wrocilas :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lis 07, 2014 8:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

isabell36 pisze:dziewczyny, a ja bym chciała pożyczyć klatkę- łapkę na ok 2 tygodnie, mam na podwórku 3 tegoroczne kociaki - mam już umówioną sterylkę na 18 listopada - dwa kociaki złapię do kontenerków, ale jedna koteczka jest tak płochliwa jak mama i nie wiem czy dam radę :( na matkę polowałam dwa lata jest już ciachnięta ale jak widać za późno :evil: nie chcę żeby historia się powtórzyła, a nie mam od kogo pożyczyć klatki. Obiecuję, że od razu po łapance odeślę klatkę z powrotem i pokryję wszystkie koszty
może się któraś ulituje

Koszalin ma łapkę - tylko nie mam pojęcia u kogo akurat jest :20147 Napisz może pw do Dyktatury, ona tym ustrojstwem oficjalnie zawiaduje.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lis 07, 2014 8:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

A któraś lecznica w pobliżu nie ma do pożyczenia klatki - łapki. Moi mają, jak pytałam, to była akurat w obiegu ale jest i istnieje możliwość pożyczenia.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 07, 2014 8:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Zastanawiam się, czy schronisko w Kołobrzegu nie miało by do pożyczenia. To niedaleko Rewala.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lis 07, 2014 8:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVII OdNowa :D

Drogie Czarownice i Czarowniku bardzo proszę zajrzyjcie na profil Fundacji Kot na Fb i udostępnijcie nasz ostatni wpis :( Sprawa bardzo ważna.
Dziękuję
https://www.facebook.com/pages/Fundacja ... ts&fref=ts
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]