Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 31, 2014 9:38 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Słusznie, że wypróżnianie jest sprawą priorytetową i łapka w drugiej kolejności odśnieżania ale w pierwszej kolejności odśnieżania jest Twoje zdrowie Aniu :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt paź 31, 2014 11:17 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Modjeska pisze:Słusznie, że wypróżnianie jest sprawą priorytetową i łapka w drugiej kolejności odśnieżania ale w pierwszej kolejności odśnieżania jest Twoje zdrowie Aniu :ok: :ok: :ok:

Tak, wiem, ale nie byłabym sobą, gdybym na drugiej szalce wagi nie postawiła innego życia. :wink:

Założyłam kiciuni oddzielny wątek, zapraszam viewtopic.php?f=1&t=165685
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 31, 2014 11:26 Re: Nasza kocia rodzinka, króliczka ['] Franuś chory.

Anna61 pisze:
mb pisze: Za jak najszybsze wyzdrowienie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Marysiu :1luvu:

Choroba nie choroba a pojechać po czarną koteczkę musiałam.
Koteczka dzika, pchyka na mnie :( ale to tylko tak na razie mam nadzieję. Ma apetyt, bo gdy postawiłam jej miseczkę z saszetką felixa z domieszką karmy i/d to ładnie zjadła. Leży na podkładach bo nie chodzi a tylko się ciąga z powodu złamanej tylnej łapy jak i, co dopiero się dzisiaj dowiedziałam z problemem przedniej łapki, co zresztą widać na zdjęciach.
Kotka prawdopodobnie zaatakowana przez psa, ogon praktycznie był odgryziony i wyrwany odbyt. Jest zoperowana, ładnie się wszystko goi, ale też z powodu odleżyn przy paszce musiała być szyta bo rana głęboka. :(

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Proszę o pomoc dla niej, na leczenie, karmę i/d Hillsa, saszetki felixa, podkłady, bo kicia dostała szansę na życie, ale do jakiegoś tam funkcjonowania upłynie jeszcze dużo czasu.
Wiem też, że nie powinnam brać kolejnego kota, do tego jeszcze w takim stanie. Tak wiem, serce co innego i rozum co innego, najlepiej byłoby odwrócić oczy od tego nieszczęścia i po prostu ''przejść obok'' ale czy wtedy miałabym czyste sumienie?

Obrazek

od początku domyślałam się, że zabierzesz koteczkę :D podobnie jak zabrałaś Jasia :D
taka Twoja natura i serce, Aniu...zawsze pochylisz się nad najbardziej potrzebującym

mam tylko żal do siebie, że nie mogę nikomu pomóc finansowo, że nie mam sił na dodatkową pracę
że nie mogę wygrać w totka....................jestem zwykłym nieudacznikiem który tak niewiele może :cry:

jak zadbać o siebie gdy na pierwszym miejscu stawiamy koty ?
to One muszą być zdrowe, zaszczepione i najedzone, w ostatnim miesiącu miałam do zaszczepienia 9 kotów, 6 już po szczepieniu, 3 jeszcze przede mną
dobrze, że choć żwirek kupuję taniej bo używam zwykłego drewnianego a koty go lubią, z jedzeniem różnie bywa...czasem to co polecane im nie smakuje ale większość lubi suche
Miśce jak nie smakuje saszetka to stawia ogon do góry i idzie do suchego, Miśka je osobno, na fotelu, z plebsem się tylko bawi :lol:

przepraszam Aniu, za te osobiste wycieczki :oops: na Twoim wątku :201494 choć wiem, że to rozumiesz

pozdrawiam cieplutko :201461 :201461 :201461 :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt paź 31, 2014 14:20 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Dzięki Basiu za zrozumienie :1luvu: :201461 :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob lis 01, 2014 13:18 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lis 02, 2014 14:57 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

też nadrabiając,byłam pewna,że kocia u CIebie wyląduje
Bo takie masz serducho i juz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz za kicię trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lis 02, 2014 18:40 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Myszolandia pisze:też nadrabiając,byłam pewna,że kocia u CIebie wyląduje
Bo takie masz serducho i juz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teraz za kicię trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

No tak Sylwiczka :1luvu: kolejny raz serce wygrało z rozumem

a to malutka
Obrazek Obrazek

i Boluś łażący po orzechu
Obrazek Obrazek

i oczywiście kanapa oblegana przez koty
Obrazek [ Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 04, 2014 19:43 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Pięknie się prezentują na tym jasnym przykryciu :love: :love:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro lis 05, 2014 15:56 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Modjeska pisze:Pięknie się prezentują na tym jasnym przykryciu :love: :love:

Jeszcze piękniej na białej szafie. :wink:

Byłam właśnie w lecznicy ze Sonią (o niej napisałam na jej wątku) a z Lusią na wyczyszczenie gruczołów okołoodbytowych bo ma zaparcia, a przy jej zmianach w kręgosłupie to ma problemy z wypróżnianiem.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 05, 2014 17:41 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Śpiąca niewidoma Bisia
Obrazek

i z pieskiem
Obrazek

Chciałam bardzo podziękować taizu za wpłatę 80 złotych na kotki, bardzo dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 06, 2014 14:53 Re: Nasza kocia rodzinka. Połamana kotka z wyrwanym ogonkiem

Ja z innej ''beczki''
czy miał ktoś, bądź słyszał o maleńkim kotku który ma źrenice otwarte na maxa i jest niewidomy i bez węchu, drugi z kociaków 6 tygodniowych jest prawdopodobnie niewidomy(reaguje tylko na ciemno lub jasno) nie wiem czy do jakiegoś zaleczenia. Był trzeci ale został wczoraj uśpiony bo miał zmiany neurologiczne i rzucał się. :(
Był domek dla tej dwójki, ale wycofał się po wczorajszej wizycie w lecznicy widząc tak chorego kotka, bojąc się, że sobie nie poradzi gdyby i rodzeństwo też dostały takich zmian.
Pani doktor podejrzewa jakieś zmiany genetyczne, ale czy ta dwójka ich nie będzie miała to tego nie wiemy.
Moje pytanie dotyczy tylko i wyłącznie to co napisałam w pogrubionym tekście, i jakie mają szanse przeżycia, i zaznaczam, że to nie wetka-morderczyni jak to ją określono, a ja osobiście,( w sumie jestem morderczyni bo też usypiam koty) proszę o wypowiedzi osób mających do czynienia z tak chorymi maluszkami, bo chciałabym im pomóc gdy je zabiorę z lecznicy.

Nie proszę o pomoc i domki dla nich, nie po tym jak odmówiono im wcześniej pomocy na tym forum a dokładnie w Klubie Ślepaczkowym bo okazały się zbyt zdrowe na pomoc.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 06, 2014 19:58 Re: Nasza kocia rodzinka.Pilnie potrzebne porady, str.87

To może być zatrucie w wyniku przedawkowania środka odrobaczającego. Ja swego czasu uczestniczyłam w akcji zabierania kotów ze schroniska w Orzechowcach, jak była to umieralnia. Jechała z nami kotka z takimi objawami, o których piszesz - nie widziała, nie słyszała, miała ponadto zaburzenia przełykania, nie była w stanie utrzymać się na łapkach. Były to zaburzenia po przedawkowaniu środka na robaki. Głupia pracownica schroniska w taki makabryczny sposób wysłała za tęczowy most szczenięta, niechcący oczywiście, co skończyło się sprawą w sądzie. Byłam wtedy przekonana, że Lulu nie dojedzie żywa do Łodzi, gdzie czekał na nią dom. Kotkę po długim i żmudnym leczeniu udało sie uratować. Wzroku i węchu(chyba) nie odzyskała ale część objawów neurologicznych ustapiła.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lis 06, 2014 20:02 Re: Nasza kocia rodzinka.Pilnie potrzebne porady, str.87

Sprawdziłam, Lulu była u Iwci, ratowała ją dr Ewa. Tu jest jej pierwszy wątek
viewtopic.php?t=73245&highlight=
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw lis 06, 2014 20:25 Re: Nasza kocia rodzinka.Pilnie potrzebne porady, str.87

Pamiętam Lulu, bo i moja Niunia z białaczką była stamtąd http://img255.imageshack.us/img255/1695 ... izexm0.jpg

Jak dzisiaj dzwoniła do mnie pani doktor to nie wspominała aby były odrobaczane, wymieniła leki w tym solcoseryl, ale myślę, że to jednak nie od odrobaczania, bo w takim stanie kotów nie powinno się tego robić.

Oczywiście jutro ma przyjechać do lecznicy kolejny miot kociaków, tym razem 4, a wetka mi powiedziała, że w tym roku już wydali 80 zwierząt do adopcji, ot taka to jest morderczyni według mądrych co niektórych, normalnie krew mnie zalewa na takich wrednych ludzi.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 06, 2014 22:32 Re: Nasza kocia rodzinka.Pilnie potrzebne porady, str.87

Anna z próbowała bym z suplementami.tauryna,wit e.kociaki mogą mieć niedobory .
Jak przekazałaś informacje o zejściu kotka to ja też odebrałam tak ,ze został uśpiony przez wet.to po prostu niedoinformowanie.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

[poprzednia][następna]