♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ fotki s. 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 05, 2014 9:30 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

MB&Ofelia pisze:Ja pracuję w urzędzie i nauczyłam się brać poprawkę na błagania petentów o przyspieszenie sprawy bo coś tam. Nie raz i nie dwa bywało, że taki prosił, dopytywał, przyłaził, a jak się powiadomiło, że pismo do odbioru, to nie odbierał przez tydzień :evil: (najwyraźniej przestało się spieszyć :roll: :evil: )

Ja też tak mam. :)
Wynika to z faktu, że nie wiem kiedy następnym razem będę miał wolne, by dokończyć załatwianie spraw.
Jeśli mam dłuższe to naciskam by pewne sprawy były załatwione szybko, bo potem to nawet przez miesiąc nie będę wstanie nic ruszyć.
Czasami zdarza się, że dokumenty przestają być pilne.
Pozdrawiam :)
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Śro lis 05, 2014 19:55 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

No to kto tam chciał ruskie pierogi? :twisted:

Koty chrapią w najlepsze, ja wrzucam kolejne do gara (pierogi, nie koty)
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro lis 05, 2014 19:57 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Pierogi! Będę za 5 minut :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lis 05, 2014 20:01 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Jak ruskie to będę też za 5 minut... uwielbiam :mrgreen:

Hej Arielko i kotałki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lis 05, 2014 20:20 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Mniam mniam mniam mniam.... Pierogi!!! :love: :love: :love: :love: :love: :love:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 05, 2014 21:13 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Już jestem w drodze :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro lis 05, 2014 21:39 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

odkąd w dzieciństwie spodziewawszy się zjeść pysznego pieroga z mięskiem i kapustą (wytwór mojej nieżyjącej babci, nikt nie robił takich pierogów jak ona) natknęłam się w lodówce na pieroga ruskiego... to mam traumę i nie lubię ruskich :roll: za to babcia mojego TŻ-ta robi przepyszne pierogi z...kaszą. Gryczaną. Pycha!

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Śro lis 05, 2014 22:33 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

wszystkie pierogi poza pierogami z mięsem (takimi classic, z burą paciają, bo np z kaczką i kurkami to inna rozmowa) są boskie <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 6:53 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

MamaMeli pisze:wszystkie pierogi poza pierogami z mięsem (takimi classic, z burą paciają, bo np z kaczką i kurkami to inna rozmowa) są boskie <3

Z kaczką i kurkami? Ja jem tylko drób i ryby, od siedemnastego roku życia i nie sądziłam, że zjem kiedyś pierogi z mięsem, ale w tej wersji bym mogła. W dodatku brzmi lepiej niż dobrze :-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 7:05 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Ja mięsa nie jem prawie wcale.
Bardzo lubię ryby, nie przepadam za kurczakiem i indykiem, wieprza nie jem (raz na rok pewnie plasterek polędwicy u jakiejś babci czy cioci zjem), jeśli jem mięso to jest to wołowina albo kaczka i w ilości jeden kawałeczek raz na dwa tygodnie bardziej dla smaku niż z potrzeby, chociaż coraz mniej mam na ten smak ochotę. Ryby w każdych ilościach!
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 7:20 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Ja nie lubiłam ryb (poza karpiem w galarecie i ryba po grecku) póki nie pojechałam do Portugalii. Tamtejszy kucharz robił z ryb takie cuda, że mnie odczarował ;-). Lana też bardzo lubi ryby.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 7:40 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

o to ja akurat nie szaleję za karpiem.

Sytuacja sprzed chwili, pan prosi o zmianę hasła bo mu się zablokowało. Podałam hasło najprostsze jakie mogłam "Nazwafirmywktórejpracuje.1" Pierwsza literka duża, reszta małe, kropka jeden. Co ważne, nazwa firmy zaczyna się na "u" i nie zawiera literki "k".
Nie działa, nie działa, nie działa.
-Ale pierwsze K duże tak?
-K??????
-No mówiłaś że hasło to U*****Kropka1.

kurtyna.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Czw lis 06, 2014 7:50 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

MamaMeli pisze:o to ja akurat nie szaleję za karpiem.

Sytuacja sprzed chwili, pan prosi o zmianę hasła bo mu się zablokowało. Podałam hasło najprostsze jakie mogłam "Nazwafirmywktórejpracuje.1" Pierwsza literka duża, reszta małe, kropka jeden. Co ważne, nazwa firmy zaczyna się na "u" i nie zawiera literki "k".
Nie działa, nie działa, nie działa.
-Ale pierwsze K duże tak?
-K??????
-No mówiłaś że hasło to U*****Kropka1.

kurtyna.
:ryk:
Mnie kiedyś rozwaliła klientka, która nie mogła się zalogować do bankowości internetowej.
Ja: nie pamięta pani hasła
K: pamiętam. Moje imię i 1 albo nazwisko i 1
Ja: to proszę spróbować obu wersji.
K: ale to jednak mogło nie być moje imię.
Ja:?????
K: no jakieś inne mogłam wpisać, nie wiem jakie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lis 06, 2014 8:10 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Poproszę o przepis na farsz kaczo-kurkowy. Takich pierogów jeszcze nie jadłam, chociaż jadłam różne, w tym własnego pomysłu, więc muszę spróbować.
A inne grzyby leśne mogłyby być? W tym roku jakoś mało kurek nazbierałam i nie mam w zamrażarce.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lis 06, 2014 8:14 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

ale to był spontaniczny pomysł, nie ma przepisu, inne grzyby też powinny przejść. Podsmażyłabym grzybki z cebulką na masełku, dodała upieczone udo z kaczki, drobno pokroić ale nie zblendować. kaczka jest tłusta, powinno się trzymać qpy. Doprawić po swojemu, koniecznie pietruszka i jak na mój gust również czosnek.
ALE BYM ZJADŁA KURKI <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]