Moderator: Estraven

kordonia pisze:Tak od pięćdziesiątej sterylizacji czlowiek się już przyzwyczaja i uodparnia na ten stres
TRzymam kciuki za Lilę![]()

Lilu sika z krwią, przed chwilą zauważyłam. Biega do kuwety co chwilę i sika po troszku a do tego z krwią. Mocz wyraźnie ma czerwone zabarwienie, ja zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że moczu jest niewiele. Ona sika małe ciut, bardzo często i w tym małym ciut jest krwisty śluz. Do tego dużo pije i ciągle wydrapuje sobie rany wokół karku. Dzwoniłam do lecznicy. Nasza Pani doktor akurat kończyła dyżur i prosiła żebym jutro przyjechała z nią na 13:00. Powiedziała, że przyczyną może być stres, ale mi to na stres nie wygląda, a przynajmniej nie tylko. Jadę zaraz, czekam tylko na auto. Mąż pojechał z córką do lekarza, posłałam go, bo ja nie mam już siły. Córcia nam też choruje. Od jakiegoś czasu ciągle trzymają ją infekcje, a to zapalenie spojówek, a to nie gojące się zajady, ciągły katar, bóle brzuszka... Schudła nam córeńka ostatnio do tego zrobiła się bardzo zmierzła. Ja już byłam z nią kilka razy, wyprosiłam krew i mocz. Krew ok, w moczu leukocyty (dużo). Dostała furagin. Bierze ponad tydzień, brzuszek lepszy, ale wczoraj poskarżyła się, że ją broda boli. Obejrzałam i wymacałam guzek. Od wczoraj do dziś urósł. Może to tylko powiększony węzeł chłonny, ale ja się boję. Może jak facet pojedzie to skierowanie na dalszą diagnostykę dostaniemy, bo mi to wygląda na coś więcej

Alienor pisze:A próbowaliście u suni olejek z dziurawca? Albo Avilin - on też nieźle działa.
Za zdrowie dla wszystkich![]()
![]()
![]()
![]()
.wiata pisze:(...) Córcia nam też choruje. Od jakiegoś czasu ciągle trzymają ją infekcje, a to zapalenie spojówek, a to nie gojące się zajady, ciągły katar, bóle brzuszka... Schudła nam córeńka ostatnio do tego zrobiła się bardzo zmierzła. Ja już byłam z nią kilka razy, wyprosiłam krew i mocz. Krew ok, w moczu leukocyty (dużo). Dostała furagin. Bierze ponad tydzień, brzuszek lepszy, ale wczoraj poskarżyła się, że ją broda boli. Obejrzałam i wymacałam guzek. Od wczoraj do dziś urósł. Może to tylko powiększony węzeł chłonny, ale ja się boję.
wiata pisze:Lilu miała usg, wyszło że jest ok, ale lekarz młodziutki był i wyraźnie zagubiony. Nie wyglądał na przekonanego. Dał jej antybiotyk, leki przeciwzapalne i calm vet.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Blue, Google [Bot] i 84 gości