♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ fotki s. 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lis 02, 2014 20:58 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Jutro na kompie obejrzę ;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lis 02, 2014 21:27 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

MamaMeli pisze:możesz sobie wyobrazić:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie lis 02, 2014 21:41 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

no to jeszcze wieczornie...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie lis 02, 2014 21:47 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Ale Wy jesteście śliczni :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lis 02, 2014 21:49 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

jak już się wykolegował z objęć (bo to jeszcze dla niego nowe, nie zmuszam, biorę i jak ma dość to wypuszczam) to ułożył się obok mnie z pysiem w zagłębieniu mojej dłoni i zostawił mi tylko lewą rekę do pisania :roll:

Uwielbiam go, jest przekochanym małym łobuziaczkiem. Z Meli to jest totalnie co innego, taka jedność dusz :1luvu:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie lis 02, 2014 21:52 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Zaczynam zazdrościć. Moja Mała Czarna jest pieszczoszką, ale na ręce jej nie wezmę, od razu się wyrywa w panice :roll: Ofelia czasami pozwoli, ale rzadko; ona ma fazę na pieszczoty jak wracam z pracy i przed snem.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lis 02, 2014 22:01 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Nuri w momencie jak go łapię to jest cały spięty ale gdy go przytulam to się poddaje i rozmrucza. Wychodzę z założenia że musi trochę się przyzwyczaić bo może nastąpić taka sytuacja że kota będzie trzeba złapać i wsadzić do transportera TERAZ a nie za godzinę i nie może być tak że on dostaje zawału już na sam moment złapania. Meli na rękach to różnie, za to uwielbia leżeć na mnie.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie lis 02, 2014 22:06 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

No, ja Czarnidełko jestem w stanie złapać. Z trudem, ale jednak. Tylko muszę zablokować wejście za szafki łazienkowe i lodówkę, a najlepiej też zamknąć drzwi do sypialni. Przez kilka sekund utrzymam wierzgającą czarną ośmiornicę na rękach, żeby donieść do transportera i zapakować. Ale ponosić na rękach i poprzytulać - nie da się!
Przypuszczam, że w pierwszym "domu" Mała Czarna była na siłę brana na ręce...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lis 02, 2014 22:16 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Zen też uwielbia namnie leżeć, nawet jak zwisa, bo to wielkolud, do transportera wkładam go jedną ręką i bez problemów, ale na rękach nie ma opcji. Wyrywa się od razu i jeszcze głośno pyskuje a potem już z ziemi, komentuje naruszenie swojej nietykalności. Na kolana można go za to posadzić zawsze. Ni psychiczny ;-).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie lis 02, 2014 22:17 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Muszę zrewidować moje spojrzenie na koty :strach: u mnie zero problemów z "egzekwowaniem" tego co JA chcę-pazury, uszy, noszenie, pakowanie, kąpiel, etc. Chyba pozbawiłam moje futra godności osobistej 8O albo takie się egzemplarze trafiły

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie lis 02, 2014 22:25 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Monia Zen jest neurotykiem z sadystycznymi skłonnościami, do tej pory też miałam takie bezproblemowe. Moki jest obsługiwalny w 100%. Zen też - uszy, pazury, kroplówki, ale jeść nie i na ręce też nie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lis 03, 2014 0:34 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

MamaMeli pisze:

no to jeszcze wieczornie...

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Koty są wspaniałe... uwielbiam takie wieczorne przytulanki :)
Nuriś jaki szczęśliwy ze swoją Dużą :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lis 03, 2014 6:21 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

młody zaczął się drapać, no a ponieważ Meli co jakiś czas ma farfocle w uszach to mówię sprawdzę i jemu, bo na ciemnym nie widać. I o dziwo wzięłam z podłogi, na ręce a nie na kolana, przeszłam parę kroków, usiadłam, unieruchomiłam, zajrzałam w ucho i wypuściłam, bez większych ceregieli, miziając. Przestaje wierzgać, przyzwyczaja się :1luvu:

Tylko teraz pytanie: wół, kura, kaczka, felini (wszystko już jadł i się nie drapał) gerberek (???) czy może to ta tabletka? bo drapie się często. Po jakim czasie od odrobaczenia można szczepić? bo jemu i tak chyba dam jeszcze jedną tabletkę a szczepienie też mu przysługuje, no i szczerze mówiąc wolałabym przegląd pod kątem drapania między innymi zaliczyć razem ze szczepieniem, żeby nie miał traumy dwa razy...

Aha. Zgadnijcie kto dziś ze mną spał? Meli przyszła na wieczorne mizianki, poleżała godzinę na cycu a potem poszła do kuwety i klapnęła na drapaku. Budzę się w nocy, coś mnie grzeje ale zerwało się przy obracaniu... Patrzę, niebieski :1luvu: no to pierwsze co sprawdzić gdzie Meli a ona na kanapie na kocyku śpi w najlepsze. No dobra, wracam do łóżka. Nuri za mną :ryk: i prawie do rana spał przytulony do nóg :1luvu:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pon lis 03, 2014 6:43 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri przytulas s.34

Nuri pieszczoch roku. :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]