Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 31, 2014 16:24 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Nadszedł czas by się przywitać w końcu :1luvu:
Przycupniemy już oficjalnie z kocurkami w kąciku ;)

Śliczna parka :1luvu:
I super, że barfowanie się udało, mięsko to jest to co koty lubią najbardziej :ok:

Pozdrawiamy serdecznie :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt paź 31, 2014 16:27 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

kotelsonciorny pisze:Nie sądziłam, że koty tak polubią takie mięcho. Czytałam, że nie wszystkie koty chcą od razu jeść barfa bo FC ma specyficzny posmak. Moje jednak uwielbiają i tańczą jak zobaczą miski :mrgreen:

Szczęściara! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Pt paź 31, 2014 19:31 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Rilla07 pisze:Nadszedł czas by się przywitać w końcu :1luvu:
Przycupniemy już oficjalnie z kocurkami w kąciku ;)

Śliczna parka :1luvu:
I super, że barfowanie się udało, mięsko to jest to co koty lubią najbardziej :ok:

Pozdrawiamy serdecznie :)

Witam witamy :1luvu: Koty też witają, jednakże Pafnucy bardziej zaangażowany jest w polowanie na Annuszkę, która aktualnie z podobnym zaangażowaniem ogląda telewizję :twisted:

mandala20 pisze:
kotelsonciorny pisze:Nie sądziłam, że koty tak polubią takie mięcho. Czytałam, że nie wszystkie koty chcą od razu jeść barfa bo FC ma specyficzny posmak. Moje jednak uwielbiają i tańczą jak zobaczą miski :mrgreen:

Szczęściara! :mrgreen:

A cieszę się, oj cieszę :D Ale wracam z pracy, lecę do lodówki ażeby porcyjkę rozmrozić, ale myślę, dam trochę puchy, bo głodne będą. I dałam. Pafnucy spojrzał na mnie z głęboką pogardą (gdyby umiał mówić, powiedziałby: zacniejsze żarcie daj, dziwko), a Annuszka ochoczo zaczęła zakopywać miski. Ścianą. W rezultacie mam w kuchni na podłodze pełno oskrobanej zielonej farby... Może w końcu doproszę się o remont :twisted:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Sob lis 01, 2014 13:19 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Teraz już ich nie oszukasz jakimiś tam puszkami! :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Sob lis 01, 2014 13:26 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Moje zjadły swojego pierwszego barfa 28.10, też mam FC :)
W ogóle to dzień dobry :oops:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob lis 01, 2014 14:03 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Witamy witamy :1luvu: nieśmiało zaczęliśmy z barfem, a tu się okazuje że powinnam bardziej ochoczo wystartować, bo koty nie chcą już nic innego jeść. No od bidy zjedzą, ale jak jest mięsko to miski są wylizane jak wyjęte ze zmywarki. My zaczęliśmy 29.10 :D

kotelsonciorny

Post » Sob lis 01, 2014 14:44 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ja tam nawet nie wiem, czy chciałyby coś innego czy nie... nie mam odwagi sprawdzać :twisted:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Sob lis 01, 2014 15:18 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ja też się wycofuję z gotowego jedzenia, kocur czarny ma wrażliwy żołądek i jest nieprzyzwoicie wybredny, więc jeśli oba dwa chętnie jedzą barfa to uważam że karmienie nim to mój obowiązek ;) a czemu nie masz odwagi sprawdzać? Odwiedzę wątek to podczytam :)

kotelsonciorny

Post » Sob lis 01, 2014 15:46 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Tak w skrócie to mam chore koty i barf prawdopodobnie jest moją jedyną nadzieją. Kilka prób jedzenia surowego nam nie wyszło, ale gdy usłyszałam "steryd do końca życia" to już nie było przeproś. Oby barf pomógł!
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob lis 01, 2014 15:53 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

O matko kochana, to trzymam kciuki żeby barf pomógł, bo faktycznie sterydy to dramat :( na sterydach jechałam kilka lat, co się wtedy ze mną działo szkoda gadać :(

kotelsonciorny

Post » Sob lis 01, 2014 15:54 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

no właśnie z niego schodzimy i karmię go z bijącym sercem, bo normalnie po karmieniu zwracał :?
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob lis 01, 2014 16:14 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

NatjaSNB trzymamy kciuki za barfowanie! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Post » Sob lis 01, 2014 16:31 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

To oby BARF pomógł, trzymam kciuki a widzewskie knedle trzymają pazurki :)

kotelsonciorny

Post » Sob lis 01, 2014 17:05 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Nie dziękuję, nie zapeszam :) Wiem już na pewno, że u Tosi wszystko OK. Ona biedna taka alergiczka ostra, że niestety nie mogła jeść nic innego oprócz RC Hypoallergenic. Nawet inne karmy dla alergików nie pomagały, po wszystkim co zjadła - krew w kuwecie. Nawet pasty odkłaczającej nie mogę jej dawać, żadnych przysmaków, kocich pasztecików... nic. Po przejściu na barf nie dość, że nic złego się nie stało, to nawet jest jeszcze lepiej. Na RC nie było krwi, ale był śluz. Teraz jest śliczniutko i czyściutko ;)
Jeszcze Bazyl i jego wymioty...
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob lis 01, 2014 17:18 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Tak myślałam, że to alergiczne :( sama żem jest alergik jak wszyscy diabli :( Mam nadzieję, że barf pomoże, bo teraz dopiero widzę, że wszystko co czytałam o tym sposobie karmienia to prawda. Mam wrażenie że koty inaczej się zachowują, są bardziej ruchliwe, więcej polują, więcej biegają. Zrobiły się rozgadane. Może mi się wydaje, nie wiem :oops:

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]