Proszę Państwa, oto Krzyś - część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 24, 2014 11:43 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

ewar pisze:Fajnie :ryk: Jeszcze mam trochę tej kocimiętki.Ponakłuwałaś woreczek?

Ponakłuwałam :)
alessandra pisze:Kasiu, jakie te Twoje koty piękne i puchate :1luvu:
Mają wielki zadatki na gwiazdy filmowe- powinnaś częściej nagrywać filmiki -pzry okazji są doskonała reklamą wyrobów Ewy :ok: :D

Oj, to chyba tylko złudzenie spowodowane fatalną jakością nagryawnego telefonem filmiku ;) Niunia jest puchata, to prawda. Wydaje się być dużo większa, cięższa, a tak naprawdę to chuchro chude, ok. 3 kg waży. Krzyś ma śmieszne futro, łepek i kark to krótka niewiele ponadcentymetrowa sierść, niżej, czyli plecy, tyłek, to przedłużone włosy. Wszystko ukryją. Ten boczek, którym się do kamery ustawił, to właśnie ten z łysinkami, mój wet mówi: przecież on ma zdrową skórę. Ale nie, w końcu się do tych plam dokopaliśmy.
Filmiki nagrywam, ale większość nie nadaje się do publikacji ;)
Proszę, taki z lutego: https://www.youtube.com/watch?v=D6O7LEX ... e=youtu.be ;)
ewar pisze:Ola, litości :ryk: Kocimiętka to nie mój wyrób, samo urosło.Ale jest mi ogromnie miło, że tak kotom się spodobało.
Kasia wie, że bardzo lubię jej koty, są w moich ulubionych kolorach, a do Krzysia mam szczególnie emocjonalny stosunek.Na filmiku ładniejszy niż na zdjęciach :1luvu:

Wiem wiem Ewa :) to i mój ulubiony zestaw: buro-czarny duet, taki był przecież na początku, Krzyś dołączył po 2,5 roku. On nie jest urodziwy, może jakby te oczy tak się nie ciapały i jakby ustawił się tym zdrowym uchem do obiektywu, to może może ;)
alessandra pisze:
ewar pisze:Ola, litości :ryk: Kocimiętka to nie mój wyrób, samo urosło.Ale jest mi ogromnie miło, że tak kotom się spodobało.
Kasia wie, że bardzo lubię jej koty, są w moich ulubionych kolorach, a do Krzysia mam szczególnie emocjonalny stosunek.Na filmiku ładniejszy niż na zdjęciach :1luvu:

ale trzeba wysiać i potem ściąć, prawda? :mrgreen:

Do Krzysia to chyba wszyscy mają słabość -ja na pewno :1luvu:

Jakbyście poznały Krzysia osobiście, faktycznie byście zobaczyły, że to fajny kot. Jeszcze większa przylepa, niż na początku, jeszcze większa gaduła, te jego kozie i owcze odgłosy się nie zmieniły, to taka ofiara losu, ostatnio byłam świadkiem sytuacji, jak Niunia stłukła go łapką bez powodu zupełnie, nawet ona :? Pewnie każdy ma swojego ukochanego kota ze stada domowego czy dziczkowego, jakbym ja miała wybierać, to chyba byłby to Krzyś właśnie.
puszatek pisze:kiedyś kupiłam taką obróżkę dla Kisi czyli agresora, też nie bardzo wiedziałam komu założyć, czy tej która atakuje czy atakowanej. Kisia w obróżce bardzo się wyciszyła, w pierwszych dniach aż za bardzo
u mnie wtedy trochę pomogło, przestała agresywnie napadać na Pchełkę, choć czasem później ją pogoniła ale nie było w tym takiej agresji jak na początku

moje uwielbiają krople walerianowe :D

pozdrawiamy cieplutko :201461 :201461

Moje też podobnie reagują na Neo-spasminę, syrop, który czasami piję, kiedy wiem, że nie będę mogła zasnąć. Ale to nie ta intensywność ;)
Właśnie relacje koleżanek-forumowiczek o skutecznosci obróżki powodują, że nie wiem, co zrobić :? Nasz dr Rafał twierdzi, że najlepszy, jeżeli wymieniamy Bacha, Feliway, Zylkene i obróżkę, jest Feliway. U mnie był 3 razy. Czy ja wiem? Może kiedy w końcu moja sytuacja finansowa się poprawi, zaryzykuję i wypróbuję.
Basiu, również serdecznie pozdrawiamy!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt paź 24, 2014 12:34 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Pafnucy i Milo dostali kacze skrzydełka.Ponoć rewelacja, spróbuj Kasiu.Moje też dzisiaj dostaną.
Ja bym nie umiała wybrać najbardziej ukochanego kota.Każdy jest inny, ale jeżeli już to kotem któremu nieba chciałabym przychylić jest Benia.Ona tak naprawdę nie ma wymagań, dostaje jeść, pić, ma kota do przytulenia, jakieś posłanko sobie znajdzie i tyle.A jeśli jeszcze włączę laserek, czy pomajtam wędką to jest pełnia szczęścia.Taki skończenie dobry kot.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 26, 2014 14:53 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Szkoda, że Benia jest tak nieufna, aż mi przykro było, kiedy nie wiedziała, w którą stronę uciekać przede mną :(
Kupię skrzydełka, poczęstuję też dziczki.
Jutro zawożę bezdomną kotkę na sterylkę, chcę pomóc starszej pani, znajomej mojej mamy. Jutro wstawię zdjęcia i napiszę o tych kotach (jest jeszcze brat i matka, wysterylizowana aborcyjnie, za co mam ochotę tę panią uściskać, było 6 płodów...).
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie paź 26, 2014 15:30 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Katia80 pisze:Szkoda, że Benia jest tak nieufna, aż mi przykro było, kiedy nie wiedziała, w którą stronę uciekać przede mną :(

Wszystkie moje koty tak się zachowują, nawet Gucia, której nigdy w życiu nie spotkało nic złego.Nikt nigdy nawet na nią nie krzyknął.Kiedy jestem sama w domu to koty są koło mnie, przychodzą na mizianki, śpią na moim łóżku..itd.Benia daje się głaskać, biorę ją też na kolana, chociaż za tym nie przepada, ale nie wyrywa się.To jest kotka, która potrzebuje miłości, ale jakby nie wierzyła, że ktoś ją może pokochać.Jest dobra, grzeczna, Dorota twierdzi, że jej to jakby nie było.Nigdy nie zrobiła niczego złego, nie podrapała, nie zrzuciła najdrobniejszej rzeczy.Uwielbiam tę kotkę.
Katia80 pisze:Jutro zawożę bezdomną kotkę na sterylkę, chcę pomóc starszej pani, znajomej mojej mamy

Jak dobrze :ok:

ewar

Post » Wto paź 28, 2014 11:20 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Kotka w lecznicy, już po zabiegu.
Rodzinka pomieszkuje u tej pani, która, choć bardzo chciałaby wziąć kota znowu na stałe (pingwina Maćka miała ode mnie, niestety, kocurek już nie żyje), nie zrobi tego, bo jej bardzo już wiekowy mąż jest poważnie chory i potrzebuje 24-godzinnej opieki.
To jest mama Kicia:
Obrazek
To jej synek Bąbel:
Obrazek Obrazek
Zdjęć Kropki nie mam na razie, jest bardziej niezależna, niż jej brat, bała się mnie.
Maluchy dziś kończą 5 miesięcy, data ich urodzin jest dokładnie znana - 28 maja.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Wto paź 28, 2014 15:25 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Bąbel jest zjawiskowy :1luvu:

ewar

Post » Śro paź 29, 2014 7:48 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Bąbel piękny tygrys.
Tak czytam ten wątek i tylko się zastanawiam, skąd te kocie agresje... czy może to sterylizacje nie są robione porządnie... czy może chodzi o sympatie i antypatie po prostu, jakieś psychiczne czynniki, lubienie - nielubienie, jak u ludzi...?
u mojego przyjaciela w domu kot, który wychował się z kotką - byli razem prawie 10 lat, nie lubił jej, atakował, nie dawał żyć praktycznie, przykro było na to wszystko patrzeć, cokolwiek wypróbowano, nie dawało rezultatu. Niestety kotka już za tęczowym mostem, a kot z dwiema ('nowymi') młodymi kotkami żyje w pełnej komitywie, wylizuje, bawi się, przytula. Dlaczego z tamtą kicią nie mógł tak przyjaźnie żyć?

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

Post » Czw paź 30, 2014 12:06 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Bąbel jest bardzo puchaty i ma śmieszne krótkie łapki. To taki okragły kot. Kropka jest smuklejsza. Były 4 maluchy, 2 poszły do DSów, pani Krystyna płacze, że nie chcieli dwupaków, że Balbince tam źle...
Kropkę odbieram w poniedziałek, będzie juz całkiem wygojona, myślę.
Zilvana, powiem szczerze, że i ja mam podobną teorię, też sobie myślę, że Chrapek jest może jakoś "nie do końca" wykastrowany. Nie wiem, kto go kastrował, wtedy wszystko było na wariackich papierach.
Bo czy tu chodzi o sympatie/antypatie? On też, jak kocurek, o którym piszesz, w stosunku do młodych kotek jest zupełnie inny, niż wobec starej Niuni i (chyba) starego Krzysia.

EDIT Chyba nie pokazywałam tych zdjęć, to końcówka lata:
Yin i Yang ;)
Obrazek
Żeby zawsze było tak spokojnie...
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw paź 30, 2014 12:42 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Albo tak :mrgreen:
Obrazek

ewar

Post » Czw paź 30, 2014 12:48 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Nie nie, takich widoków, których Ci z całego serca zazdroszczę, nie uświadczam u siebie. Czasem Krzyś wsadzi łepek w Niuni futro i tak śpią. Ale innych zbliżeń nie zauważyłam, a szkoda...

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw paź 30, 2014 14:12 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Kasiu, a gdzie jest Bąbel? To jeden z piękniejszych kotów jakie ostatnio widziałam :1luvu:

ewar

Post » Pt paź 31, 2014 10:01 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Bąbel z mamą i Kropką mieszkają na dworze, ale pomieszkują u pani Krystyny, ona mieszka na parterze, śpią tam, choć różnie z tym bywa, kiedy prosiłam ją, żeby w poniedziałek przetrzymała Kropkę po nocy, okazało się, że ta musiała wyjść ok. 4 i wróciła po 13 ;) Koty sa czyste i odkarmione, fajne to życie dla kota, tym bardziej, że ulica nie jest ruchliwa, jest dużo zieleni i zakamarków na tyłach kamienic, bo to środmieście. No ale... Mąż pani Krzystyny bardzo ciężko zachorował kilka lat temu, został kaleką, wymaga pomocy we wszystkim dosłownie.
Szkoda, że nie zwróciła się o pomoc w marcu, kiedy Kicia się pojawiła, wycięło by się ją w albo nawet przed pierwszą ciążą.
Bąbel
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt paź 31, 2014 15:04 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Ujawniam się że Was odwiedzam!
Tak samo jak zwracam uwagę na wszelkie posty na temat diety.... jak wiesz zmusiło mnie do tego życie!
Neruś nie reaguje ani na kocimiętkę ani na walerianę.... nie wiem co z nim robić...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 31, 2014 19:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

kussad pisze:Ujawniam się że Was odwiedzam!
Tak samo jak zwracam uwagę na wszelkie posty na temat diety.... jak wiesz zmusiło mnie do tego życie!
Neruś nie reaguje ani na kocimiętkę ani na walerianę.... nie wiem co z nim robić...

Ewo, jak mi głupio było, kiedy przeczytałam w Twoim wątku, że Ty o swoim synu piszesz "Krzyś". Nie wiem, czemu tak nazwałam tego mojego Krzysia, śmieszna sytuacja wyszła koniec końców, bo od 2 lat mam w domu dwóch Krzysiów ;)
Zaglądam do watku na KŁ na temat zmiany odżywiania, którą musiałaś przeprowadzić w swoim domu. Widziałam, że zauważyłaś mój przepis na przepyszne natkowe pesto. Chętnie bym Ci coś podpowiedziała, ale ja używam często mąkę, płatki, otręby, a te są chyba w diecie bezglutenowej zakazane? Zresztą już dziewczyny Ci wszystkie strony podesłały, z których i ja korzystam (puszka.pl to podstawa).
Może kocimiętka nie taka? ;) Ta, którą moje koty tak pokochały, była świeżo zerwana i ususzona, może o to chodzi?

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie lis 02, 2014 19:06 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Moje koty

Pewnie powinnam z tym iść do wątku typu Cieszę się albo Zachwyca mnie na Koci Łapci, ale ponieważ tam rzadko bywam, podzielę się tutaj swoją satysfakcją :)
W glosowaniu na budżet obywatelski Lublina wygrał projekt Polepszenie warunków życia zwierząt w lubelskim schronisku. Głosowało prawie 7 tysięcy ludzi, inne projekty zostały w tyle. Na ten cel zostanie przeznaczone 1,5 mln zł. To dużo, miejmy nadzieję, że pieniądze zostaną dobrze spożytkowane. Mamy duże schronisko, dużą kociarnię, podobno jest to jedno z lepszych schronisk, o ile można tak mówić o tym miejscu. Cieszę się, bo Lublin uważam za miasto raczej nieprzyjazne zwierzętom. Widać tylko góra jest nieprzyjazna, obywatele pokazali się z dobrej strony :)

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

[poprzednia][następna]