Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Nie paź 26, 2014 21:41 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Jak dla mnie powinni pokazywać bez dźwięku/ z muzyką w tle, albo z pewnej odległości. Wtedy nie ma problemu że pół świata usłyszy złą ocenę czyjegoś kota. Albo co jakiś czas przejść się z kamera po klatkach i dodawać systematycznie krótkie filmiki. To co zrobili to jest absurdem, bo tablica była dostępna w innym miejscu. Jeśli miał być taki streaming jaki był, to nie powinni się nim chwalić na stronie głównej tylko dać link hodowcom wystawiającym koty na miejscu.

Takie zdanie ma setki osób które na youtubie pod streamingiem się wkurzały w komentarzach (brazylia, argentyna i inne kraje gdzie ludzie specjalnie się budzili o 5/6 godzinie nad ranem).

Nie rozumiem dlaczego ktokolwiek na tym forum ma inne zdanie. To tak dla podgrzania tematu???

Zaznaczam że też jestem hodowcą.

wojteka

Od: Pon lut 24, 2014 15:38

Post » Nie paź 26, 2014 21:49 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Niky pisze:
milva b pisze:W czwartej kategorii wygrał kot w kolorze nieuznanym, ubaw po pachy :ryk:

Który to?

Wg mnie żaden: http://www1.fifeweb.org/dnld/std/BAL-SI ... YL-SYS.pdf
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie paź 26, 2014 21:53 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

MariaD pisze:
Niky pisze:
milva b pisze:W czwartej kategorii wygrał kot w kolorze nieuznanym, ubaw po pachy :ryk:

Który to?

Wg mnie żaden: http://www1.fifeweb.org/dnld/std/BAL-SI ... YL-SYS.pdf

Srebrna seszelka :) Oczywiście łatwiej jest zarejestrować kota bez srebra to może nikt się nie domyśli.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Nie paź 26, 2014 22:03 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Nie sadze aby kot mial cs
Kot na WS nie wzial sie z sufitu, Ma nie tylko JW ale i SW 2014 i przez iles rak i BIS juz przeszedl, wiec srebro by pewnie juz ktos zauwazyl. Moze niesie srebro lub ma srebro w rodowodzie, ale sam go nie ma. Ja oczywiscie tylko dewaguje kota nie znam to nie moja kat, ale to raczej malo prawdopodobne aby tyle osob srebro przeoczylo oceniajac kota.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie paź 26, 2014 22:04 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Ta kotka jest srebrna, po srebrnym ojcu :)
Srebro się nie niesie, jest cechą dominującą ;)
Ostatnio edytowano Nie paź 26, 2014 22:05 przez milva b, łącznie edytowano 1 raz
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Nie paź 26, 2014 22:05 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

milva b pisze:Ta kotka jest srebrna, po srebrnym ojcu :)

Po srebrnym ojcu nie musi być każdy kociak ze srebrem.

Edit: w katalogu ojciec jest a.
Ostatnio edytowano Nie paź 26, 2014 22:07 przez MariaD, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MariaD

Post » Nie paź 26, 2014 22:06 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

MariaD pisze:

Oczywiście, że nie musi :) Ale ta kotka jest. Jej hodowczyni to doskonale wie, bo nie jest to jej pierwszy srebrny point, którego zarejestrowała bez srebra by móc kota wystawiać.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Nie paź 26, 2014 22:08 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

milva b pisze:
MariaD pisze:

Oczywiście, że nie musi :) Ale ta kotka jest. Jej hodowczyni to doskonale wie, bo nie jest to jej pierwszy srebrny point, którego zarejestrowała bez srebra.

Ojciec jest a.
Obrazek

MariaD

Post » Nie paź 26, 2014 22:09 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

MariaD pisze:
milva b pisze:
MariaD pisze:

Oczywiście, że nie musi :) Ale ta kotka jest. Jej hodowczyni to doskonale wie, bo nie jest to jej pierwszy srebrny point, którego zarejestrowała bez srebra.

Ojciec jest a.

Maria, ojciec jest as :) Kolejny point zarejestrowany bez srebra by mógł brać udział w wystawach :) Ja wiem gdzie jest w tym rodowodzie srebro i w którym momencie je, celowo lub nie, przeoczono ;) Znam te linie jak własną kieszeń.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Nie paź 26, 2014 22:19 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Dziewczyny. Hodowczyni kota moze zarejestrowac kota nawet jako zielonego ( o ile w tym wypadku Fife taki kolor przyjmie ). Wystawy dopiero weryfikuja czesto kolor ( po to jest ustalenie koloru ). Czasami tez kocieta danego kota lub kotki weryfikuja kolor.
Powtarzam kot nie wziol sie z sufitu. WS to nie pierwsza wystawa tego kota. Nie zaliczyl 1 wystawy kwalifikacyjnej. Tylko ma tych wystaw iles tam. Wiec male prawdopodobienstwo ze az tylu sedziow pomylilo sie z kolorem i jest malo prawdopodobne aby ten kot mial inny kolor.
Obrazek

CZANKRA

Post » Nie paź 26, 2014 22:19 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

I wszyscy sędziowie oceniający te koty tego srebra nie widzieli? :roll:
Obrazek

MariaD

Post » Nie paź 26, 2014 22:25 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Czankra, sędziowie to zwykli ludzie ;) Na wystawach nie mają dla porównania pointów ze srebrem i pointów bez srebra, więc powiedz mi gdzie mieli się nauczyć rozpoznawać różnicę? Nie wiedzą jak wygląda prawdziwy srebrny point, ba, często nawet na oriencie nie widzą srebra, gdy jest ono słabe.
Kotka, o której mówię jest liliową bikolorką ( nie arlekinką jak zarejestrowała ją hodowczyni), ale koloru na niej jest wyastraczająco dużo by zobaczyć że jest srebrna, jeśli wiesz jak wygląda ten kolor. Jeśli sędziowie nie wiedzą, nie zauważą.
Dla przykładu powiem Ci, że z powodzeniem na wystawach Fife wystawiałam koty karmelowe, choć są nieuznane ;)
I co? Nikt oprócz Erica Reijersa nigdy nie zauważył, bo i skąd sędziowie mieli wiedzieć, skoro nikt im podczas tych lat przyuczania się nigdy nie pokazał czym różni się karmel od zwykłego lilaka czy niebieskiego?
EDIT: wystawiałam również kota morelowego ;) wszyscy myśleli że to rudy lub zwykły krem ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Nie paź 26, 2014 22:40 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

No co Ci mam powiedziec . W naszej rasie wkoncu sie dopatruja. Na 30 wystaw jest z 5 co zauwazy. Wiem tez ze srebro z wiekiem moze sie wysycic i czesto przynajmniej w mojej rasie kot w 12 i 11 jest solid a idzie w otwarta i zdziwka u wystawcy bo mu zmieniaja kolor na stole sedziowie lub w ustaleniu koloru.

U mnie z brzoskwiniowego tzw Apricot sedziowie nie tylko robili rudy i krem ale i cynamon hi hi
Obrazek

CZANKRA

Post » Nie paź 26, 2014 22:46 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

CZANKRA pisze:No co Ci mam powiedziec . W naszej rasie wkoncu sie dopatruja. Na 30 wystaw jest z 5 co zauwazy. Wiem tez ze srebro z wiekiem moze sie wysycic i czesto przynajmniej w mojej rasie kot w 12 i 11 jest solid a idzie w otwarta i zdziwka u wystawcy bo mu zmieniaja kolor na stole sedziowie lub w ustaleniu koloru.

U mnie z brzoskwiniowego tzw Apricot sedziowie nie tylko robili rudy i krem ale i cynamon hi hi

W orientach i syjamach jest gorzej, stwierdzam z przykrością. Sędziowie nie zauważają żadnych anomalii w kolorach.
Oprócz wspomnianego przeze mnie Erica Reijersa, on śmiał się, że jeden z moich kotów jest tak mocno karmelowy, że mógłby z powodzeniem udawać płowego, i gdybym go tak przerejestrowała, to nikt by nie kwestionował ;)
Więc wierzę, że sędziowie mogli z moreli robić na siłę nawet cynamon. :roll:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Nie paź 26, 2014 22:53 Re: Wystawa Światowa (FIFE) Praga 25-26.10.2014

Ja tam wierzę, ze cały tabun sędziów (z góry przepraszam czytających) może na lila poincie arlekince nie zauważyć srebra. Bo go nie szuka. Poza tym może nie być widoczne zbytnio.

Znam brytyjkę liliową (bynajmniej nie point i bez bieli), jak najbardziej uważaną za liliową solidkę, która dała srebrne dzieci. Sama była po srebrnym ojcu i tez jakoś nikt nie zauważył.

Choć przy seszelce teoretyzuję, na oczy jej nie widziałam, za to jestem w stanie uwierzyć, że jest taka możliwość.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]