Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 11, 2014 22:44 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam! Dzisiaj (11.10), późnym wieczorem na ul. Smoluchowskiego(okolice Uniwersytetu Pedagogicznego) w Krakowie znalazłam młodziutkiego, burego kocurka. Kotek był przestraszony, ale ufny, chętnie się bawi, widać, że ktoś o niego dbał. Właściciela proszę o kontakt przez wiadomość, będę wdzięczna za powielanie tej informacji gdzie się da, być może ktoś na zwierza czeka i za nim tęskni :|

astaldi

Od: Sob paź 11, 2014 22:40

Post » Wto paź 14, 2014 15:17 Re: Zaginione-znalezione koty

Łódź, zaginął kot
Obrazek
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto paź 14, 2014 18:57 Re: Zaginione-znalezione koty

astaldi pisze:Witam! Dzisiaj (11.10), późnym wieczorem na ul. Smoluchowskiego(okolice Uniwersytetu Pedagogicznego) w Krakowie znalazłam młodziutkiego, burego kocurka. Kotek był przestraszony, ale ufny, chętnie się bawi, widać, że ktoś o niego dbał. Właściciela proszę o kontakt przez wiadomość, będę wdzięczna za powielanie tej informacji gdzie się da, być może ktoś na zwierza czeka i za nim tęskni :|

Ciągle aktualne, nikt się po kociaka nie zgłosił jak do tej pory :| dołączam zdjęcia kawalera:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cechy szczególne: cętki na udach i brzuchu, zielono-żółte oczy(z wyraźnymi jaskrawozielonymi obręczami wokół źrenicy).

astaldi

Od: Sob paź 11, 2014 22:40

Post » Śro paź 15, 2014 18:31 Zaginiona newka - Emma z Warszawy - wciąż szukamy

Warszawa - Praga Płd. Wciąż szukamy Emmy!!!
25 lipca 2014 r., przy ul. Sulejkowskiej w Warszawie (Praga Południe) zaginęła 2-letnia kotka Emma (syberyjczyk / neva masquarade). Jest łagodna, ale bardzo płochliwa. Kotka jest dość duża - w momencie zaginięcia ok. 4 kg, sierść ma półdługą: grzbiet w kolorze przybrudzonej bieli, maska,łapki i ogon - srebrzyste, niebieskie oczy. Kotka jest zachipowana (nr chipa: 616246000015228).
Dla osoby, która w sposób skuteczny przyczyni się do odnalezienia kotki przewidziana jest nagroda. :201494
Znalazca proszony jest o kontakt z właścicielem, pod numerem telefonu: 507 152 048, lub e-mail: emma@ex.com.pl

W przypadku, gdy ktoś znałazł kota i chce go sobie zatrzymać poproszę o anonimową wiadomość, że z Emmą jest wszystko w porządku przez forum lub na maila emma@ex.com.pl
http://pki.ex.com.pl/emma/e2.jpg
Ostatnio edytowano Wto gru 16, 2014 22:14 przez aassiiaa, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Zamieniłam za duże zdjęcie na link.

Kot_Emu

Od: Śro paź 15, 2014 18:10

Post » Sob paź 18, 2014 12:11 Re: Zaginione-znalezione koty

zaginęła : Rybnik-Chwałowice,
poszukuje jej od : 28 sierpnia 2014 r
imię : Grubas

Grubasa szukam codziennie od dwóch miesięcy :cry: Nie da się opisać jak mi jej brakuje, serce mi pęka, a moje życie stanęło w miejscu.. .
Zwracam się z prośbą do Schronisk, DT i wszystkich dobrych ludzi z okolic Rybnika, jeśli ktoś ją widział, wie gdzie jest, albo jeśli podczas łapania kotków, znajdzie się w klatce, w schronisku to BŁAGAM dzwońcie o KAŻDEJ PORZE !!! :( :( :( :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Katarzynka88

Od: Pt wrz 05, 2014 22:19

Post » Śro paź 22, 2014 8:14 Re: Zaginione-znalezione koty

ENTEREK pisze:21 10 2014 -ZAGINĄŁ RUDY KOTEK Z BIAŁYM BRZUSZKIEM- MIEJSCOWOŚĆ KOBYŁKA K/WOŁOMINA.
POMÓŻCIE. CZEKA DZIECKO I CAŁA RODZINA !
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 27, 2014 11:16 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła w Rybniku :cry: :cry: :cry: :cry: jakby ktoś..coś..wiedział proszę o kontakt -> 881 310 689 ... jutro mijają 2 miesiące ;( wierzę, że się znajdzie.. rozwieszę znów ulotki..]
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto paź 28, 2014 11:45 przez Katarzynka88, łącznie edytowano 1 raz

Katarzynka88

Od: Pt wrz 05, 2014 22:19

Post » Pon paź 27, 2014 13:17 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginiona kotka w Gdyni:
harajuku pisze:Witajcie!
Dopiero co znalazłam i zarejestrowałam się na forum, więc na wstępnie chciałabym się przywitać i przedstawić. Mam na imię Magda i jestem na chwilę obecną właścicielką trzech kocich dziewczynek "dachowców". Wszystkie się do mnie przybłąkały w odstępie kilku lat, no i tak już zostawały :) Zawsze w moim domu były koty i psy które potrzebowały pomocy w mojej okolicy.
Ale teraz do rzeczy - jedna z moich kotek zaginęła :( Dotychczas mieszkałam w Małopolsce. W małym miasteczku, praktycznie wsi w domku jednorodzinnym i moje kotki zawsze dużą część czasu spędzały na zewnątrz (latem większość). Najstarsza 12-to letnia, ta która zaginęła - Kizia - miała momenty, że obrażona naszym np. wyjazdem gdzie zostawała pod opieką rodziny, znikała po naszym powrocie na kilka dni, raz nawet tydzień. Dodam że jest to kot bardzo towarzyski, mimo dość zaawansowanego wieku zachowuje się jak mały kociak chcąc się bawić w każdej chwili. Na początku października przeprowadziłam się z moim partnerem do Gdańska razem z kotkami. Też do domku jednorodzinnego, spokojna dzielnica na obrzeżach. Od pierwszego dnia Kizia zachowywała się swobodnie w nowym domu, ciekawsko, ale w nocy zdarzało się jej "wydzierać" bez powodu. Podejrzewałam że to z powodu tego że nie może wyjść. Kotki dawały znać że bardzo chcą już wyjść i zwiedzić nowy teren, więc po 6 dniach je wypuściłam. Dwie młodsze podeszły do sprawy bardzo ostrożnie i spokojnie zwiedzały, ale Kizia od razu poszła poza teren ogródka. Pilnowałam jej przez jakiś czas, gdzie idzie i co robi, podchodziłam do niej i wydawała się zaciekawiona ale nie przestraszona więc wróciłam do domu żeby spokojnie sobie wszystko pozwiedzała.... Było to 9 października i od tego czasu nie widziałam Kizi... :placz:
Dwie młodsze zaklimatyzowały się już na nowym miejscu, już polują i przynoszą "prezenty". Kizi szukamy cały czas, rozwiesiliśmy ogłoszenia, zamieściliśmy zdjęcia gdzie się da, sprawdziliśmy schroniska, ale nadal nic. Zastanawialiśmy się już czy przypadkiem jest możliwość, że wraca do starego domu w Małopolsce... Czy możliwe, że zapędziła się gdzieś przy zwiedzaniu i przez częste deszcze zgubiła trop z powrotem... Trochę poznałam różne kocie charaktery i zachowania przez te lata, ale w sytuacji takiej przeprowadzki już nie wiem co mogło się stać i co dalej robić :placz:
Dlatego proszę Was bardzo o rady i wasze przemyślenia jaki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny i co mamy robić, bo jest to członek naszej rodziny i już wariujemy z nerwów...

Edit: Zdjęcia i więcej informacji tu: http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/za ... id,tm.html
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 28, 2014 15:06 Re: Zaginione-znalezione koty

witam, mamy jednego zaginionego kotka, a o to jego zdjecie:
http://zaginionekoty.pl/zdjecia/3518_1_1414355200.jpg
po pierwsze dlatego jest to na innym portalu bo to nie ja szukam tego kota, ale, chcialam zebyscie odnalezli tego kotka :wink:
:kotek:

aha i jeszcze zapomnialam podac szczegolow :D 8O
kot nazywa się: Tosia
miejscowość: Olbrachtów koło Żar - Lubuskie
kot rasy - dachowiec

jesli go znajdziecie to piszcie :wink:
tel. 784-257-176
e-(mail): emcia500@wp.pl

http://zaginionekoty.pl/obiekt,3518,zag ... Tosia.html
Ostatnio edytowano Wto paź 28, 2014 15:13 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączyłam posty i dodałam link do ogłoszenia

Kotek_haker

Od: Śro lip 30, 2014 13:18

Post » Śro paź 29, 2014 12:14 Re: Zaginione-znalezione koty

Warszawa-Muranów!
Buras zaginął - szczepiony, czipowany!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
zaginął kot sąsiadów.

być może byłem ostatnią osoba, która go widziała. prosił mnie wymownym gestem bym otworzył mu drzwi do mieszkania. niestety sąsiadów w mieszkaniu nie było, wrócili później wieczorem.

wszelkie sugestie i rady, szczególnie te sprawdzone, jak prowadzić takie poszukiwania będą mile widziane.

miejsce:
Warszawa, Śródmieście Północne, Muranów.
okolice skrzyżowania ulic: Karmelicka i Nowolipki.

Obrazek

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro paź 29, 2014 14:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw paź 30, 2014 20:51 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam wszystkich;
w sobotę 25 października wieczorem, w Julianowie k/Piaseczna, w okolicach ulic Złotej Jabłoni, Geodetów, Kombatantów zaginął niespełna roczny kot - Bendżi. Kocurek jest wykastrowany, ma biało-bure umaszczenie i charakterystyczną czarną plamkę na nosie. Ktokolwiek widział Bendżiego, lub wie gdzie się znajduje bardzo proszony jest o kontakt: nr tel. 516232301
Czekamy...

Zdjęcia:
http://1drv.ms/1wN7ipN
Ostatnio edytowano Pt paź 31, 2014 17:08 przez waanka, łącznie edytowano 1 raz

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt paź 31, 2014 11:10 Re: Zaginione-znalezione koty

Fotke wrzuc, jak masz.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt paź 31, 2014 17:16 Re: Zaginione-znalezione koty

Lifter pisze:Fotke wrzuc, jak masz.

OK. Już wrzuciłam; w rozpatrzeniu u moderacji

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt paź 31, 2014 21:31 Re: Zaginione-znalezione koty

waanka, sprawdź w lecznicach, szczególnie tej całodobowej na Pułaskiego i w Andzie - tam często trafiają koty po wypadkach. Zadzwoń do straży miejskiej i sprawdź, czy nikt go nie zawiózł do Kociego Azylu w Konstancinie (często ludzie jak znajda kota to go odwożą do schroniska).
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

[poprzednia][następna]