KOTY Z BYTOMIA - KARMICIELKA NIE CHCE ODDAĆ KOTÓW...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 18, 2014 11:29 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Ania G pisze:
justyna8585 pisze:o Boże...:(

Czyli Rudy i rodzeństwo będą bezpieczni, tak?

Tak.
Rudy już jest w DT a rodzeństwo dzisiaj zabieramy do DT :)
Potem mają trafić na diagnozę i leczenie do Warszawy - przejmie je Fundacja Azylu Koci Świat.

uuuuuffff .

Cieszę się bardzo.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob paź 18, 2014 17:37 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Rudemu się poprawia? Wyglądał masakrycznie, pozostałe kociaki dużo lepiej ale on...chyba niewiele w nim już było życia :(
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob paź 18, 2014 18:22 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

agnieszka.mer pisze:Rudemu się poprawia? Wyglądał masakrycznie, pozostałe kociaki dużo lepiej ale on...chyba niewiele w nim już było życia :(

Też się o to zapytam? jak kotek?
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Sob paź 18, 2014 23:16 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Dziewczyny Rudy czuje się lepiej po kroplówkach, antybiotykach i lekach przeciwzapalnych.
Ma apetyt i to bardzo cieszy. Mruczy przy głaskaniu i nie słania się już na nogach.
Dzisiaj byłyśmy zabrać rodzeństwo.
Niestety na miejscu okazało się że od czwartku kotka nie pokazała się w miejscu dokarmiania :(
Przyszedł tylko chłopczyk który jest już w DT.
Jestem załamana :(
Dziewczynka nigdy nie znikała na cały dzień- tak twierdzi karmicielka - zawsze chodziła razem z braciszkiem w miejscu dokarmiania :(
Powiedziała też,że w dniu kiedy widziała ją ostatni raz( środa- wtedy zabrałyśmy rudego Bartusia) kotka wymiotowała i miała biegunkę.
Jestem wściekła,że nie zadzwoniła do mnie od sąsiadki poinforowac mnie o tym- prrzyjechałabym po nią od razu i zawiozła do weta:(
Siedzę i ryczę bo nie mogę uwierzyć,że mała była tak blisko otrzymania szansy na nowe lepsze życie a teraz jej nie możemy znaleźć :( :( :(
Mam najgorsze myśli :(
Szukaliśmy jej dwie godziny po osiedlu- chodziliśmy z karmicielką i nawoływaliśmy( rodzeństwo reagowało na gwizdanie karmicielki ) i nic :(

Błagam wszystkie osoby z okolic o zwrócenie uwagi czy nie błąka się gdzieś ta koteczka :(

Obrazek
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Nie paź 19, 2014 1:26 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Wielkie kciuki za znalezienie siostrzyczki :( Oby dołaczyła do kocurka, fatalnie, że zaginęła teraz, kiedy miała szansę na ratunek :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie paź 19, 2014 21:48 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Koteczki nadal nie ma :cry:
Ale jestem na siebie wściekła :evil:
Powinnam ją zabrać jak zabierałam Bartusia :(

Jutro będę dzwonić do Schroniska w Bytomiu może ja ktoś do nich przywiózł..

Bartuś ma duży apetyt, duże też pije co nas niepokoi - w badaniach wyszedł mu podwyższony poziom cukru - na następnym badaniach dowiem się czy to stres czy jest inny powód :(
Obrazek

Kochani pierwsza faktura za leczenie Bartusia wyniosła 140 zł.
Teraz czeka go kolejna wizyta u weta :(

Jeśli ktoś chciałby wesprzeć leczenie Bartusia podaję dane do wpłaty:

Poniżej dane do wpłaty :

Fundacja Azylu Koci Świat,
05-190 Nasielsk, Kątne 59
rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

dla przelewów zagranicznych

Kod SWIFT: PKOPPLPW i iban PL 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

paypal przez adres @ fundacja@kociswiat.org.pl

z dopiskiem/ tytułem BARTUŚ
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Pon paź 20, 2014 6:29 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Za Bartusia i znalezienie koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 20, 2014 18:34 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

Napisałam jeszcze do innego moderatora prośbe o zmiane .

Na jaki tytuł zmienić?

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2014 19:16 Re: ALARM !BYTOM poszukiwane osoby.chore koty :( problem z ł

justyna8585 pisze:Napisałam jeszcze do innego moderatora prośbe o zmiane .

Na jaki tytuł zmienić?

Jeśli się zmieści :
ALARM -KOTY Z BYTOMIA SZOMBIEREK POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA KOTECZKA KTÓRA MIAŁA JECHAĆ DO DT.

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Pon paź 20, 2014 20:33 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Tyle się zmieściło

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2014 20:52 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Najwygodniej byłoby jakbyś przekazała wątek AniG - to Ona jest na bieżąco i prowadzi akcję ratunkową. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon paź 20, 2014 21:35 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Tak mi przyszlo na mysl, a moze karmicielka ukryla kotke w domu, starsze osoby tak maja, ze mysla inaczej, ze my zabieramy i usypiamy.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon paź 20, 2014 22:18 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

toz-police pisze:Tak mi przyszlo na mysl, a moze karmicielka ukryla kotke w domu, starsze osoby tak maja, ze mysla inaczej, ze my zabieramy i usypiamy.

Coś w tym jest - dzisiaj dzwoniła do mnie, że jednak się rozmyśliła i skoro koteczki nie ma to brata tez mam odwieźć do niej i ona go weźmie do siebie do domu.

Dziewczyny nie mam do niej sił ... :(

Tłumaczę jej, że w domu ma trzy koty, że mają one kk są zapchlone, że powinna skupić się na nich i wziąć do weterynarza.
A ona mi przez telefon krzyczy,że brat koteczki bez niej umrze z samotności i lepiej żeby był u niej chory niż w domu gdzie będzie bez rodziny..
Po czym tradycyjnie szantaż,że mam zabrać siostrę z wcześniejszego miotu która jest u niej i dołączyć do brata albo brata przywieźć na osiedle...
Tragedia..
Powtarzam sobie,że robię to dla kotów które tam są ale uwierzcie mi mam ochotę całkowicie odciąć się od tej baby...

Braciszek jest cudny.
Grzeczniutki, uwielbia pieszczoty i bardzo zależy mu na uwadze człowieka.
Chce być miziany, miziany i miziany.. :201461
Nie wyobrażam sobie żeby miał teraz mieszkać w tej wylęgarni choróbstwa :(

Testy felv/fiv negatywne, wet miał problem z osłuchaniem Tygryska( dostał takie robocze imię) bo ten mruczał przy badaniu jak oszalały :D

Niestety siostrzyczki nadal nie ma :(
Dzwoniłam dzisiaj do Schroniska w Bytomiu nie przyjmowali żadnej kotki burej od środy do siebie :(
Ciągle o niej myślę... Potwornie się czuję z tym, że nie mogę jej znaleźć, że może nie doczekała swojej szansy na lepsze życie :cry:

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Pon paź 20, 2014 22:28 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Przykro mi, ze nie potrafie pomoc pomyslem, ale my tu u siebie mamy to samo z tymi pozal sie boze karmicielkami i nie mozemy nic z tym zrobic :(
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon paź 20, 2014 22:31 Re: ALARM -KOTY Z BYTOMIA POTRZEBUJĄ POMOCY. ZAGINĘŁA kotka

Aniu, nie jesteś duchem Św. żebyś mogła coś takiego przewidzieć. Babka najwidoczniej jest szurnięta, skoro zachowuje się jak się zachowuje. Jeśli masz miejsce, rzeczywiście byłoby dobrze zabrać tę siostrę - perspektywy ma nieciekawe w tamtym domu.
Masz jakieś wieści o Bartusiu? Jeśli założyłaś mu wydarzenie na FB daj tu wątek - ci co fejsbuczą będą go udostępniać i Rudzielec może znaleźć dom :ok: :ok: :ok:

Alienor

[poprzednia][następna]