Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 19, 2014 17:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A ja nie mam ulubienicy/ ca póki co :P Wszystkie koteczki po równo podziwiam :P
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie paź 19, 2014 17:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:I na gulasik do gospody.. :ok: :lol:

Zaraz po wypłacie muszę iść, jestem bardzo ciekawa czy tam naprawdę czeski klimat i jedzonko, czy tylko z nazwy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie paź 19, 2014 17:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Caragh pisze:A ja nie mam ulubienicy/ ca póki co :P Wszystkie koteczki po równo podziwiam :P

:)
Bo wszystkie kochane :)

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 17:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:

Zaraz po wypłacie muszę iść, jestem bardzo ciekawa czy tam naprawdę czeski klimat i jedzonko, czy tylko z nazwy :)

Co do klimatu trudno powiedziec. A to Czesi prowadzą?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 19, 2014 17:51 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:
Sihaja pisze:

Chyba raczej nie... nie wiem :) Ale wątpię :)
Artykuł o otwarciu:
http://m.olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,10 ... piwie.html

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 17:56 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Prawdę mówiąc mam nadzieję, że obsługa jest milsza od tej, którą Czesi oferują dla Polaków :) Przeważnie czescy kelnerzy są niemili, niecierpliwi i pokazujący fochy, bynajmniej ja na takich trafiam... Ale i tak lubię Czechy :)

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 18:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:
kalair pisze:
Sihaja pisze:

Chyba raczej nie... nie wiem :) Ale wątpię :)
Artykuł o otwarciu:
http://m.olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,10 ... piwie.html

Hmm..może i to Czech jest. Jak się ładnie zademonstrują, i postawią na czeską kulturę i dania-może wypalić. :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 19, 2014 18:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Prawdę mówiąc mam nadzieję, że obsługa jest milsza od tej, którą Czesi oferują dla Polaków :) Przeważnie czescy kelnerzy są niemili, niecierpliwi i pokazujący fochy, bynajmniej ja na takich trafiam... Ale i tak lubię Czechy :)

Akurat my mamy dobre wspomnienia :D Prawdę mówiąc wzędzie gdzie bywamy, obsługa jest bardzo miła! :D No a w Czeskim Cieszynie, to prawie jak u siebie. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 19, 2014 18:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja jakoś na niemiłych trafiam. W tym roku w Teplicach w dziwnej restauracji byliśmy. Klienów brak, tylko my siedzimy. Podchodzi do nas jeden kelner, zamawiamy piwko i chce my jedzenie zamówić, a on, że od jedzenia jest drugi kelner. No dobra. Czekamy, czekamy, przychodzi drugi, robimy zamówienie, ale Mateusz zmienia zdanie i mówi, że rezygnuje z tego, co zamówił, zdecydował się na inne danie i mówi jakie. Kelner burknął coś, i pyta, czego my w ogóle tu chcemy. 8O Odwrócił się nerwowo i sobie poszedł. Patrzymy po sobie i nie wiemy, czy dostaniemy to jedzenie czy się na nas obrażono i nie dostaniemy. Dostaliśmy, zjedliśmy i pytamy, czy też będziemy osobno płacić za napoje i osobno za jedzenie, bo jak jest ich 2 każdy od czego innego... NO a on że głupie pytanie i poszedł. Wrócił z paragonem sumującym wszystko. No dziwnie to było...
Najmilej zawsze jest w górach w schroniskach. Tam są ci fajniejsi Czesi :)
A Wy to jako jedno miasto jesteście, mieszkańców się inaczej przyjmuje :)

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 18:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale i poza miastem też. Jadaliśmy w Stramberku ostatnio, Opava, Olomouc, Praga-super, zawsze!, W Bruntalu pani od razu pytała, czy my z Polski :D Jakos pozytywnie trafiamy, ale też zawsze i my z uśmiechem i w ogóle. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 19, 2014 18:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mnie się wydaje, że my też zawsze z uśmiechem...

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 18:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Mnie się wydaje, że my też zawsze z uśmiechem...

Ojoj, nie o to chodziło, że Wy nie. :lol: Jakoś chyba pechowo trafiacie. .. A i owszem, są niezyczliwi nam ludzie, nie da ukkryć. A czy w Polsce inaczej?heh..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 19, 2014 18:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ni nie, przecież mówię, że i tak lubię Czechy :)
Mam wrażenie, że tam nie można się zastanowić spokojnie. Siadasz, podchodzi kelner, a jak mu mówisz, że potrzebujesz chwilę żeby się zastanowić, to jest obrażony i swoje fochy wyraźnie pokazuje. Gdyby była pełna sala i miał brak czasu może zrozumiałabym rozdrażnienie, ale nie przy pustym lokalu.
No jakos tak trafiamy, ale się nie zrażamy :) Chociaż TZ chciał iść gdzie indziej...

Sihaja

Post » Nie paź 19, 2014 19:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No widzisz, na drugi raz słuchaj Z, i będzie ok! :ok: :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon paź 20, 2014 17:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Przyszłam se zdjęcia pooglądać i nie zawiodłam się :1luvu: Słodycze !

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

[poprzednia][następna]