Kalair - dziękuję za wklejenie

Tak wyglada jesien w dzungli
Czasem jest taki cudny dzień,ze wszystko się chce i udaje

Dzisiaj mam tkai dzien- zamiast w dwoch pracach , pracowalam tylko w jednej -w efekcie mialam do 12 wolne- od miesiaca obiecywalam sobie ,ze jak mi sie tka trafi to bede lezec w lozku do poludnia

,bo codziennie mam na zerówki
Dzisiaj jednak zerwalam sie z lozka wczesnie bardoz i............mialam napad szalu pracy-w efekcie nie tylko zrobilam postep papierkowy

ale i napadlo mnie na dokonczenie spontanicznego remontu- za to uznalam ,ze nalezy mi sie nagroda i zjadlam ciastko

- mianowicie:
a) poprawilam zabrudzone miejsca przy suficie na jednej scianie,
b) przemalowalam inna sciane

, do ktorej juz farby nie mialam tej samej- wyszla morelowo
c) umylam wreszcie listwy i przy drzwiach framugi
d) teraz pod wieczor dokonalam poprawek na scianie i to co ja mialam zrobic jest gotowe
e) teraz radosnie bede czekac na dopbry humor cżłonka rodziny,by dokonczyl -to co jest jeszcze do zrobienia
f) wyczyn nadzwyczajny- bylam samodzielnie w piwnicy i znioslam farby, kuwety do farby i inne takie- za to akurat nalezy mi sie medal

ze wzgledu na zamieszkujace tam p.
Dzisiaj Ryś się nie drapie,a wczoraj niestety drapnal sobie znowu jak bylam w pracy- po konsultacjach z wetem- odstawilam wszystko i dalam dzialac naturze- dzis slad jest suchy i rude nie wykazuje zadnego zainteresowania swoim grzbietem- trefne miejsce zmniejszylo sie o jakies 2/3,wiec pomalutku idzie ku dobremu- wet poradzic zrezygnowac z bewerdyny bo dziala sciagajaco i zobaczyc ,czy bedzie ok. Wyglada na to ,ze skorka jewst zdrowiutka,rozowiutka-wietrzyl sie na balkonie i tylko kapelusz pokazuje ,ze jest szykana

-w ramach odszkodowania jest miziany w ilosciach hurtowych. Gucio spi pod naruzta -oglosil ze jest zima

-ale jak glaszcze to narzuta mruczy pierwszorzednie

Smakusia ciekawska jak zwykle -caly dzien pracowicie z rudym nadzorowala ,co robie, po co robie i starala sie pomoc

W pewnym momencie miala kawalek ogona szylkreci bo byl morelowy

-ale szybko zostal rzecozny ogon przywrocony do koloru naturalnego
Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o trzymanie kciuków ,by slad zlizania znikl calkowicie- na obrzezach podszerstek juz zarasta

i oby tak bylo dalej

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.