2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 19, 2014 1:18 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Jesteśmy trojką malutkich puszystych kociaków, które niestety urodziły się na ogródkach działkowych.Nasza mama jest bardzo młodziutka,sama nie ma domu dlatego nie potrafi nam zapewnić odpowiedniej opieki. Na szczęście nauczyliśmy się już jeść sami. Mamy koło 2 miesięcy ale niestety sami nie wiemy dokładnie. Bardzo byśmy chcieli aby ktoś nas zechciał na dłużej przygarnąć i otoczyć opieką , a także czasem zapewnić trochę miłości i ciepła. Za pełną miskę odwdzięczymy się miłością trzykrotnie taką jaką ktoś nam zapewni. Mieszkamy pod gołym niebem, gdzie jest nam bardzo mokro i zimno, niestety jest coraz chłodniej dlatego bardzo boimy się zimy o której wszyscy mówią , ponieważ może sie okazać dla nas śmiertelna ponieważ jesteśmy bardzo malutkie i słabiutkie. Dlatego potrzebujemy bardzo pilnie jakiejś dobrej mamusi albo tatusia zastępczego który zapewnił by nam spokojną zimę oraz dorastanie w jego/ jej rodzinie
Bardzo chcielibyśmy komuś umilić czas, dogadujemy się świetnie z innymi kotkami dlatego też możemy być towarzyszami dla kogoś naszego gatunku...tylko żeby ktoś zechciał nas pokochać inaczej spędzimy zimę na mrozie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kotki są niczyje ich matka jest bezdomna, dokarmiana przez okolicznych karmicieli, niestety mimo usilnych poszukiwań i zgłaszania sie do okolicznych fundacji nie znalazł sie nikt chętny na przygarnięcie chociaż jednego malucha a jest ich az TRZY. Schronisko będzie w tym wypadku ostatecznością ponieważ nie jest to dobre miejsce dla nikogo.
Osobiście niestety brak mi środków finansowych na przygarnięcie kolejnych kotków, sama mam trzy plus dokarmianie bezdomnych. Idzie zima a te maluchy są z bardzo poźnego miotu,mimo że są to kotki ogródkowe, dadzą się łapać na ręce, sa lekko przestraszone ,ale wiedzą kim jest człowiek. Sama mam dwa koty przygarnięte z miotu od kotki żyjącej dziko, obydwa oswoiły się w pełni i są cudownymi pupilami... W razie zainteresowania proszę o kontakt. Jestem w stanie pomóc z dowiezieniem kotków w prawie każde miejsce byleby tylko znalazły dom, oraz zapewnieniem opieki weterynaryjnej

pozdrawiam

aleks1990

Od: Nie paź 19, 2014 0:43

Post » Nie paź 19, 2014 9:11 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Czarne brzdące :(
Choć tyle .......

Gdzie są kociaki ? ,miejscowość ?

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie paź 19, 2014 11:21 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Bytom
ale naprawdę mogę dowieźć je prawie wszędzie jeśli znalał by się ktoś chętny :(
niestety wszystkie okoliczne fundacje są zapełnione więc może indywidualnie ktoś się jakimś cudem znajdzie...

aleks1990

Post » Pon paź 20, 2014 23:14 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Biedne maluszki :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto paź 21, 2014 14:31 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Kto pokocha , idzie zima...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro paź 22, 2014 9:27 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Niestety pobliskie fundację są tak zakocione że nie są w stanie ich przyjąć.
Pozostaje schronisko :(

aleks1990

Post » Śro paź 22, 2014 11:13 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Można im przecież w altance zrobić ciepłe schronienie , jakąś budke styropianową , jedzonko i dadzą radę ..Moze na działce mają 12 i 11 lat żyja bez żadnych chorób ...I są zadowolone..Trzeba tylko chcieć...Bez pomocy człowieka nie dadzą rady :(
I sterylka mamuski , bo znów będziesz mieć to samo , lepiej nie.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro paź 22, 2014 23:43 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

viewtopic.php?f=27&t=117559
Tu masz wątek gdzie CatAngel za niewielką opłatą robi głoszenia kotom.
Powywieszaj ogłoszenia gdzie możesz, u weterynarzy.
Rozejrzyj się wśród znajomych, może przynajmniej ktoś weźmie je na tymczas.
Szkoda maluszków :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw paź 23, 2014 0:35 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Ojeju jakie malentaski :-(
W schronisku takie koty nie maja szans.Zaraz zachoeuja na kk a co gorsze na pp :-(
Jak mozesz postaw budke z siankiem tak jak dziewczyny pisza. Pod Twoja dobra opieka maja wieksze szanse zeby przezyc.
Taki smrodki raczej szybko powinny znalezc domki. Zrob ladny kolorowy plakacik z tymi zdjeciami do tego krotka tresc i wywies u weta :-)
Potem kocia mamuske wysterylizuj i zostaw tam gdzie jest niech sobie zyje w znanym jej miejscu.
Nie oddawaj ich do schroniska bo koty wolnozyjace( jak i koty domowe) ktore sobie zyja na ulicy i nagle laduja w klatce dwa na dwa popadaja w depresje i lapia wiele chorob.
Schron to smierc dla kota.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 24, 2014 16:40 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

JEDEN KOTEK ZNALAZŁ DOM!
nad drugim zastanawia się pewna pani chcąca dokocić swoje już obecne towarzystwo, dlatego jest szansa być może ktoś przygarnie jeszcze jednego z nich :(

kotki mają dla siebie styropianowy chroniący przed deszczem i zimnem domek, oraz jedzenie codzień dostraczane. Jednak są Bardzo malutkie i wiem co mówię, sama znalazłam kotkę trochę większą w listopadzie kilka lat wstecz, a jej leczenie z kk i innych dolegliwości trwało prawie pół roku, mróz plus śnieg rozbiły jej system oddechowy i do tej pory ma problemy mimo że mam ją już 6 lat i jest dorosłym kotem. A ich mamy na razie nie można wysterylizować ponieważ kociaki są za małe, ale jedna z fundacji zaoferowała już pomoc w tej kwesti.

właśnie obawiam się w schornisku KK i innych chorób.. ogłoszenia są na większości portali angażujących się w losy bezdomnych kotów, ale mimo to od 3 tygodni nie zgłosił się nikt chętny :(

aleks1990

Post » Pon paź 27, 2014 21:57 Re: 2 miesięczne kociaki potrzebują domu przed zimą!

Kotki znalazły dom, wszystkie trzy, niestety tak jak się obawiałam po drodze dwa złapały koci katar, wszystkie są w trakcie leczenia i znalazły opiekunów którzy się nimi zajmą.

Dziękuje za wszystkie głosy i pozdrawiam

aleks1990