NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 15, 2014 6:46 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Tak znalazłem w necie.
Ulvhedinn brzmi bardzo elficko stąd przypuszczenie, że Tolkien ma coś z tym wspólnego.
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Śro paź 15, 2014 9:24 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

kropkaXL pisze:
Gibutkowa pisze:
Ulvhedinn z Tolkiena? No prooośbaaa :P ;)

Edytko-z Margit Sandemo-"Saga o Ludziach Lodu" :D

Kasia ja to wiem ;) Zdziwiłam się tylko, że facet przypisał to imię do Tolkiena, bo zwykle faceci znają Tolkiena niemalże na pamięć, włącznie z Sirmarillionem, przez którego ja nie dałam rade przebrnąć dalej niż przez 3 strony :P
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 15, 2014 11:34 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

To nie musi być imię bohatera, są translatory imion na elfickie.
Świetne właśnie na nicki. :)
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Śro paź 15, 2014 11:38 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dziewczyny,
kuzynka mojej koleżanki poszukuje młodego kocurka, mieszka w domku więc kocurek byłby wychodzący.
Ma już psiaka kociolubnego, niedawno musiała swojego kotka uśpić z powodu choroby :(
ja już wszystkie swoje wydałam, czy może u Was jest jakiś nadający się do takiej adopcji?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro paź 15, 2014 12:35 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Na wychodzące mamy tylko dziewuchę jedną dorosłą, ale może u Ulv coś będzie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 15, 2014 12:54 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Magdalena424 pisze:Dziewczyny,
kuzynka mojej koleżanki poszukuje młodego kocurka, mieszka w domku więc kocurek byłby wychodzący.
Ma już psiaka kociolubnego, niedawno musiała swojego kotka uśpić z powodu choroby :(
ja już wszystkie swoje wydałam, czy może u Was jest jakiś nadający się do takiej adopcji?

Jakby ktoś szukał dorosłego kota to u znajomych jest porzucony roczny kocurek- niestety był wychodzący więc poszukiwany dom z możliwością wychodzenia na zewnątrz!

Proszę bardzo:
http://olx.pl/oferta/bialy-kocurek-z-sz ... 54c1aa12f2

Kawon5

Od: Śro sty 30, 2008 13:02

Post » Śro paź 15, 2014 13:09 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kawon5 pisze:

Jakby ktoś szukał dorosłego kota to u znajomych jest porzucony roczny kocurek- niestety był wychodzący więc poszukiwany dom z możliwością wychodzenia na zewnątrz!

Proszę bardzo:

dziękuję :) jest cudny :1luvu:
proponowałam im adopcję dorosłego, bo mega miziaka akurat mam do adopcji
tylko, że oni chcą młodego :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro paź 15, 2014 13:16 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Magdalena424 pisze:
Kawon5 pisze:

Proszę bardzo:

Jak młody ma być? Bo u mnie jest 2-miesięczny, czarny z białym żabotem i końcówkami łapek. Zdjęcia nie mam, ale mogę "zdobyć" ;).

Kawon5

Post » Śro paź 15, 2014 14:42 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kawon5 pisze:
Magdalena424 pisze:
Kawon5 pisze:

Proszę bardzo:

Jak młody ma być? Bo u mnie jest 2-miesięczny, czarny z białym żabotem i końcówkami łapek. Zdjęcia nie mam, ale mogę "zdobyć" ;).

taki ok. 2-3 miesięczny najchętniej :)

Magdalena424

Post » Śro paź 15, 2014 15:09 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Odpowiedziałam SMS na PW. To jedyny kocurek z pięcioraczków, które mam na tymczasie.

DO informacji: mam jeszcze cztery koteczki:

1. Koteczka szara pręgowana jasna z białymi końcówkami łapek oraz białym znaczeniem na szyi
2. Koteczka szara pręgowana ciemna z białymi końcówkami łapek oraz białym znaczeniem na szyi
3. Koteczka czarna, w zasadzie bardzo ciemno dymna
4. Koteczka czarno-biała

Kawon5

Post » Czw paź 16, 2014 0:00 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ech, ja mam idealnego wychodzącego ale ma ponad rok....

viewtopic.php?f=1&t=165096&p=10801698#p10801698 Chyba, że któryś z moich smarkaczy, w zasadzie wszystkie dałyby radę.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw paź 16, 2014 8:39 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

już nieaktualne :)
kotek znaleziony :)
Jedzie maluszek od Kawon5 :)

Magdalena424

Post » Czw paź 16, 2014 21:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Cud! W ciągu 3 ostatnich dni znalazły się 2 domki, które chciały adoptować ostatnie dwie kotki po zmarłej Pani od jej córki, a mojej koleżanki Alicji ALE dziś kuzyn Alicji potwierdził, że jest zdecydowany adoptować obie kotki razem! Tym sposobem adopcje "pojedyncze" zostały odwołane i we wtorek panienki pojadą do nowego domu :) Alicji kamień spadł z serca. Trzymajcie kciuki, by wszystkim kotkom w nowych domach było dobrze już do końca ich dni :ok:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw paź 16, 2014 21:50 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dawno nie słyszałam tak dobrej wiadomości ;) Cieszę się strasznie, że do adopcji pójdzie dwupak!
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Czw paź 16, 2014 22:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

tymoloftaleina pisze:Dawno nie słyszałam tak dobrej wiadomości ;) Cieszę się strasznie, że do adopcji pójdzie dwupak!

to prawda, mam nadzieję, że w dwupaku będzie im raźniej, zwłaszcza, że Wiola jest nieśmiała

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

[poprzednia][następna]