CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 04, 2014 18:09 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Mam prośbę o udostępnianie wydarzenia dla 2 małych kociaków https://www.facebook.com/events/777320542306265/

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon paź 06, 2014 9:58 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Zasmarkany weekend minął, oby tydzień nie był podobny.
:ok:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto paź 07, 2014 13:55 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej i chociaż głowa Cię nie boli!
Za pikantna dynia? – Wojtek taką uwielbia!
Surówka z czerwonej kapusty zdobyła wielkie uznanie – wg TZ „Jest bardzo smaczna i nareszcie coś innego!” - bardzo dziękuje za przepis - świetny jak wszystkie inne od Ciebie :1luvu:
…..
Poważniejszego przeziębienia uniknęłam ale coś po mnie nadal próbuje krążyć – głowa, uszy, gardło, minimalny katar – na razie wystarcza herbatka malinowa z cytryną… ale co najważniejsze od wczoraj u nas w domu grzeją!
…..
Widzę, że India ma identyczny przebieg leczenia jak Chocusia – też pomogła zmiana leku na mocniejszą dawkę – teraz mam w domu puchatego niedźwiedzia trochę spłowiałego od słońca i rudawego!
….
Zalecenia Męża – najdokładniej opisałam wszystko tutaj viewtopic.php?f=8&t=164667#p10761771
Z soją poprawka – czasem trochę można, tak samo jak ciecierzycę i kokos… ale to wszystko te same grupy produktów, które musieliśmy wyeliminować więc uważamy…
….
Świetna była podpowiedź jeśli chodzi o miejsce zakupu taniej dyni Hokkaido – wczoraj kupiłam sobie jedną w „Biedronce”!
….
Domowo?
Babcia oprócz czynności fizjologicznych przestaje kontrolować też swoje zachowanie…
Pokłóciła się z Andrzejem i Młodszą Siostrą… wg Niej Andrzej będący całodobowo do Jej dyspozycji nie zareagował na żądanie dostatecznie szybko i wybrała się sama na zakupy po prezent – była zaproszona na imieniny Cioci – Teresa .
Nie wiadomo czy cokolwiek kupiła ale zamówiła sobie taksówkę na powrót do domu CZYLI NA PRZEJECHANIE OKOŁO 20 METRÓW!

W dniu przyjęcia imieninowego Ciocia i Wuj – obydwoje mocno po 80-ce przyjechali specjalnie po Babcie spoza Warszawy – odmówiła udziału… i wcale nie miała ochoty wstać z łóżka…
Ciocia zaczęła się rozglądać za domem opieki… :(

Wrócił temat, który przerabialiśmy po Świętach – wtedy urządziła Andrzejowi awanturę na kółkach i wcale nie pojechali oglądać proponowanego miejsca…
Nam Babcia mówi tylko to czego się nauczyła że chcielibyśmy usłyszeć…
Mam nadzieję, że Wasze Mamy i Starsi Najbliżsi nie mają problemów z miażdżycą… :(
Nasza przez swoją otyłość ma problemy dosłownie ze wszystkim i wcale nie współpracuje z nikim kto Jej pomaga :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 08, 2014 6:35 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

moja ciocia, dość wiekowa, z którą mieszkałam, w pewnym momencie zaczęła zachowywać się bardzo dziwnie
miałam wtedy małe dziecko, niemowlaka i zamykałam je na klucz w pokoju , jak wychodziłam nawet na chwilkę -np do toalety 8) ciccia była całkiem nieprzewidywalna

wszystkie dynie są po 1.49 zł za kilogram w Realu (na pewno w Warszawie gdzieś koło Ciebie jest Real)
ja wczoraj miałam już za ciężką torbę na kupowanie dyni (kupuje w Realu żołądki dla zwierzaków, bo są ładne i po niecałe 7 zł za kilogram)
ale dzisiaj IDE po dynię

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 08, 2014 8:59 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

I teraz ja muszę na dietę iść.
BMI 24.99 kg/m2 :evil:
Cholesterol za wysoki, trójglicerydy za wysokie.
HDL też :)
Leków odstawić nie mogę.
Koniec z cukrem i słodyczami.
Brrr.

NITKA/KARINKA

Post » Śro paź 08, 2014 9:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

a po co te badania robicie, z których takie straszne rzeczy wynikają?
lepiej sie nie badać :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro paź 08, 2014 12:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

BMI masz nie takie złe – mam 24,17 i jest określone jako prawidłowe.
Nie wiem jakie i czy robiłam inne badania, mam pozostałe wyniki – te co mam nie pamiętam jakie są… ale Moja Dr ostatnio powiedziała, że dobre…

W domu właśnie mam kulinarne zamieszanie i spiętrzenie – pierwszy z serii 3 wyjazdów naukowych a w związku z dietą TZ jedzie z własnym wyżywieniem i będzie zabawa zwłaszcza, że to kolejne czwartki-piątki więc wersje dwie – mieso+ryba…
Owszem dzieci z grupy maja dietę bezglutenową ale nikt nie ma tak jak On bezglutenowo-bezdrożdżowo-bezjajecznie-bezstrączkowo-bezmlecznie-bezcukrowo …. (bez czosnku, imbiru) …Mogą jeść kukurydzę i ryż… :|

To już miesiąc bawię się w tą dietę...
Pytam Męża czy widzi jakąkolwiek różnicę - mówi, że tak, czuje się lepiej..
.

Rano wyjazd a ja dopiero mam mięso, chleb, kaszę…
Popołudniu wyruszam na kolejne zakupy – ryba, koktajlowe pomidorki, biała rzodkiew…
Wieczorem jeszcze placuszki i zapakowanie….
……..
Wczoraj specjalnie po dynię Hokkaido wybrałam się do „Biedronki” – jest po 1,49 – kupiłam 4 sztuki……..
„Reali” w Warszawie zostało 5, inne zmieniły się w „Auchan”….
Niestety do wszystkich marketów mam bardzo daleko i dla mnie to cała wycieczka z plecakiem… i czasem z wózeczkiem...
……..
Na działce za tydzień zakręcają wodę na zimę – już były przymrozki i w związku z tym jeśli planuję jakiekolwiek sadzenie lub cokolwiek co wymaga wody muszę się bardzo sprężać a pracy mam tam bardzo dużo….
Jutro znikam – albo będę tutaj o różnej porze - wzięłam sobie dzień urlopu… - nie zdążę ze wszystkim w sobotę..... kiedyś opiszę to bardziej konkretnie... może... szerokie i głebokie...
A skoro jestem w domu sama ze zwierzakami może jeśli zdążę wybiorę się na jakąś wycieczkę do sklepu... :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob paź 11, 2014 19:31 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Witamy, choć nic mądrego do powiedzenia nie mamy.
Poza pochwaleniem się produkcją dżemologiczną

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob paź 11, 2014 21:20 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Hej Ewuś :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon paź 13, 2014 9:06 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Witamy Was bardzo serdecznie i dziękujemy za odwiedzanie :1luvu:

Melduję się i znikam… W tygodniu w przeciwieństwie do weeckendu odzyskuję „okno na świat”.
My przygotowujemy się do kolejnego wyjazdu czyli albo idziemy razem do pracy TZ albo siedzę w kuchni… i coś testuję…
….
Babcia – podczas ślicznej pogody była u Siostry i Jej Męża – tym razem nie odmówiła….
Aktualna wersja, która usłyszałam przez telefon to wynajmowanie mieszkania poza Warszawą żeby zamieszkać bliżej Siostry też ponad 80-letniej i Jej Rodziny… o drobiazgach typu kto będzie się Nią zajmował całodobowo nie myśli…. Andrzej i Jej Rodzina za daleko… :(
….
Zacytuję sobie sama siebie » Pt paź 10, 2014 13:17 Re: DIETA ELIMINACYJNA –bezglutenowa, bez nabiału czy ktoś z.... viewtopic.php?f=8&t=164667&start=60#p10805767
kussad pisze:Bardzo dziękuję!Już jestem po kolejnych próbach pieczenia - wszystko smakowało.
Było albo duszone w rękawie (indyk) albo gotowane w szybkowarze (wołowina i kolejna wersja schabu!)

Niestety ani imbiru ani czosnku ani papryki Mąż nie może...
Cały czas regularnie podczytuję wątek obiadowy.

Wkleję sobie kolejne bardzo ciekawe linki:
DNI ALERGII I NIETOLERANCJI POKARMOWEJ - 22-23.11.2014 na Stadionie Narodowym! :arrow: http://dnialergii.pl/

Na Stadion jeszcze nie dotarłam więc się tam wybiorę się i przy okazji go zobaczę, niekoniecznie na warsztaty bo dziwnie wszystkim się opowiadać, że ich propozycji nie mogę wykorzystać bo mam całkiem inne dozwolone produkty a gdy sobie sama przeglądam internet albo pomagacie mi w tym Wy znacznie szybciej coś znajdujemy.
Blogi owszem czytam bo bywają bardzo ciekawe podpowiedzi i komentarze.

MAMA ALERGIKA GOTUJE :arrow: http://www.mamaalergikagotuje.pl/ - będzie prowadziła warsztaty na http://dnialergii.pl/
Blog KASZOMANIA :arrow: https://www.facebook.com/kaszomania http://kaszomania.blogspot.com/2014/08/ ... iakow.html
SMAKOTERAPIA :arrow: https://www.facebook.com/smakoterapia http://smakoterapia.blogspot.com/2013/0 ... glany.html
ROGATEK :arrow: http://www.kulinaria.rogatek.pl
…….
Wg http://www.kulinaria.rogatek.pl/?p=3174
„Dodatek tłuszczu i jajka (nawet substytutu) powoduje, że chleb nie kruszy się.”
Nadal nie przepisałam na komputerze swoich notatek i nie wklejam tutaj żadnej swojej wersji… :oops:

Tutaj znalazłam ciekawy przepis: viewtopic.php?f=8&t=66699&start=585#p10804634
Katia80 pisze:Koleżanki weganki (i wegetarianki), łapcie przepis na pyszne pesto :) Z takich proporcji wychodzi porcja na obiad (makaron) dla dwóch osób. Przepis z puszki, ale można modyfikować :)
- natka pietruszki, po posiekaniu ok. 3/4 szklanki
- pestki i orzechy ok. 1/4 szklanki (np. pestki dyni, słonecznik, orzechy nerkowca)
- 1-2 ząbki czosnku (jak ktoś lubi - więcej, u mnie nawet 4)
- ew. kilka zielonych oliwek
- płyn: 5 łyżek bulionu albo 4 łyżki bulionu + łyżka oleju, albo 5 łyżek oleju (ja dałam taki z orzeszków arachidowych, fajnie pasuje)
- trochę soli
- łyżka soku z cytryny (pomaga przyswoić żelazo z natki)
Orzechy i pestki podprażyć na suchej patelni, całość zblendować, wymieszać z makaronem. Może też posłużyć jako pasta do chleba. Mam nadmiar natki, pesto w różnych kombinacjach jedliśmy dziś 3. raz w tym tygodniu :) Coś pysznego, szczerze polecam.

Zacytuję sobie prywatną rozmowę:
ja pisze:Kolejny problem:
na 7 szklanek maki z dodatkiem mąki ziemniaczanje i ugotowanego ziemniaka + 8 łyżek zmielonego rozparzonego siemienia wychodzi stanowczo za kruchy
odpowiedź pisze:Na pewno bo mąka ziemniaczaną czyli skrobia jest sypka bardzo do babki piaskowej się im więcej da tym bardziej piaskowa.
Kolejny chleb piekłam z dodatkiem już nie 2 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej tylko 1 i kruszy się mniej!….. :)

Przymierzam się do kolejnej próby produkcji zakwasu gryczanego... chleb upieczony wg poprzedniego przepisu i z tamtym zakwasem był niejadalny - za kwaśny....
Potem się dowiedziałam, od osoby, od której TZ go dostał że nikomu się nie udał :?

Szukam czegoś kolejnego!
Może spróbuję to - http://qmamkasze.pl/pyszny-chleb-na-zak ... enu/Pyszny chleb na zakwasie – wolny od glutenu i zakwas wg przepisu z tej strony! - poczytam sobie u Was jak to wszystko rozkładacie w czasie!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 13, 2014 9:21 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Miłego poniedziałku! :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon paź 13, 2014 9:32 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Miłego i spokojnego tygodnia :ok:

NITKA/KARINKA

Post » Pon paź 13, 2014 9:37 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Dziękuję i nawzajem :1luvu:
Co u Was, jak minął weeckend, co w pracy, jak się czujecie?

Właśnie zauważyłam, że jesteśmy tutaj z Wami dokładnie 8 lat :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 13, 2014 9:39 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Faktycznie! To najlepszego w rocznicę! :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon paź 13, 2014 19:33 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Gratulacje :D

weekend jak weekend ale zlapalam kolejna wirusówkę :roll: z nosa mi się leje, gardło boli, rozbita jestem :evil:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

[poprzednia][następna]